Aikuisten suoratoistoharrastus ja urheiluvedonlyönti sivustot

Ajankohtaista Luettavaa Sekalaista Suoratoisto

Siinä missä suoratoisto on tuonut meille kymmeniä kanavia valikoitavaksi, ja sitä kautta tuhansia ohjelmia ympäri maailman, olemme myös alkaneet pelata erilaisia pelejä suoratoiston välityksellä. Esimerkiksi aikuisille tarkoitetut urheiluvedonlyönti sivustot ovat ottaneet myös suoratoiston hyötykäyttöön ja jakavat sitä kautta pelaajille katseltaviksi erilaisten urheilulajien huippusarjoja samalla tarjoten mahdollisuutta panostaa muutama euro omalle suosikille.

Urheilu ja sohvalla istuminen

Jo vuosia on kielessämme ollut termi sohvaurheilijasta, mikä tarkoittaa sitä, että osa meistä ei itse aktiivisesti harrasta oikeastaan mitään urheilulajia, mutta tykkäämme seurata monia lajeja joka sohvalta käsin televisiosta, tai nykyään oikeastaan missä ja koska tahansa omasta mobiililaitteestamme. Myös urheiluvedonlyönti sivustot ovat saatavilla mobiilisti, samalla tavalla kuin suorat urheilulähetykset ja niiden seuraaminen onkin huomattavasti laajempaa ja helpompaa kuin ennen.

Se, että kaikki on entistä laajemmin saatavilla ja entistä helpommin katseltavissa on tuonut osalla myös ongelmia oman ajankäytönhallintaan. Jos on oikein paljon urheilua seuraava, voi helposti siirtyä kanavalta toiselle hypäten lajista toiseen, vaikka koko päivän – tekemättä sen enempää koko päivänä. Siksi kannattaa aina muistaa pitää oikeasti väliaikoja, käydä ulkona, syödä ja juoja, ja yleensäkin pitää huolta omasta sosiaalisesta elämästä.

Uudet lajit suoratoistoon suoraan

Entä sitten digitalisaation tuomat aivan uudet lajit seurantaan? Meille monelle tutut eurheilun kamppailut ovat tulleet faneille ja muille pelaajille tutuiksi ensisijaisesti suoratoiston kuten Twitchin kautta, mutta nykyään myös entistä enemmän myös televisio ja suoratoistokanavien sisältöä. On sitten kyse eRallista tai League og Legends, Dota 2 tai Counter-Strike: Global Offensive turnauksista, on tätä kautta tullut paljon uusia katselijoita myös muille urheilulajeille. Varsinkin nykyään, kun monet kansainväliset eurheilu organisaatiot ovat ottaneet esille pelaajien kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja liikunnan merkityksen myös menestymisessä. Myös urheiluvedonlyöntisivustot ovat löytäneet uudet eurheilulajit omille listoilleen.

Ja onhan se niinkin, että suoratoistokanavat toivat jo ensimmäisellä tulemisellaan entistä enemmän urheilua saatavilla, kun nykyään voit katsella eri maiden omia suoratoistolähetyksiä ja sitä kautta tutustua eri maiden omiin kansallispeleihin – se, että Suomessa pelataan pesäpalloa ja USA:ssa baseballia kertoo vain sen, että Brasiliassa ja Intiassa on varmasti aivan eri lajit pelattavissa. Oletko sinä jo löytänyt seurattavaksi uusia lajeja nimenomaan suoratoiston kanavilta?

Suoratoistoharrastuksen monet puolet

Iso osa suoratoiston harrastamisesta on totta kai toisaalta katselu, mutta toisaalta myös omat lähetykset. Oletko aktiivinen somettaja, eli oletko rakentanut kokonaisen studion kotioloihin, vai oletko satunnainen Twitch ja YouTube tubettaja, joka kertoo silloin tällöin jonkun tarinan jostain omasta mielenkiinnon aiheesta. Suoratoiston sisällöntuottaminen on yksi viime vuosien uusista tulomahdollisuuksista, mutta jotta oikeasti siitä tulisi tuloja, vaatii se hyvää ja suunniteltua sisältöä. Suoratoistoharrastajan pitää myös investoida hieman enemmän omaan kameraan, mikrofoniin sekä tietokoneen sovelluksiin tai siihen älypuhelimeen, jotta videoiden laatu olisi mahdollisimman hyvää – ja jottei oman suoratoistokanavan lento loppuisi heti alkupyrähdykseen huonoon tekniseen laatuun.

Yleensäkin suoratoiston tuleminen on tuonut uusi työpaikkoja niin suoratoiston selostajille, tekniselle tuelle kuin myös esimerkiksi tuhansia työpaikkoja ruletinhoitajille, ja blackjack- sekä pokerijakajille, kun erilaiset aikuisten pelit ovat tulleet myös suoratoistoon. Suoratoiston kehittyessä edelleen ja kansainvälisten mobiiliverkkojen kehittyessä tulemme saamaan entistä enemmän ohjelmatarjontaa myös Aasiasta ja Etelä-Amerikasta.

Tubettaminen ja Twitch-kanavat ovat nykyaikana varteenotettavia ammatteja, jos vain oma mielikuvitus ja oma halua kohtaavat teknisen toteutuskyvyn, ja ainahan voi pyytää apua ja tehdä yhteistyötä jo olemassa olevien tahojen kanssa. Esimerkiksi monet suomalaiset eurheiluorganisaatiot kuten ENCE, KOVA ja HAVU tekevät mielellään yhteistyötä eri sisällöntuottajien kanssa.

Suoratoistokanavilla seikkailua

Olemme jo viime vuosien aikana saaneet huomata senkin, että jotkut sisällöt saattavat vaihtua kausiluonteisesti kanavalta toisella kansainvälisten sopimusten viedessä sisältöjä toisille kanaville. Tällä hetkellä kansainvälisesti puhutaan HBO:n kehityksestä ja vastaavasti mm. NetFlixin ongelmista, mutta todellisuudessa suoratoisto kehittyy ja kasvaa joka puolella, ja eri maihin tulee ElisaViihteen, MTV Katsomon ja Britboxin tyylisiä palvelukokonaisuuksia, jotka keskittyvät entistä enemmän oman alueensa ohjelmatarjontaan, mitä paikalliset ihmiset haluavat entistä enemmän katsella.

Kuinka monta kanavapakettia itselläsi on katselussa nyt, ja kuinka paljon teet muutoksia omiin kanavatilauksiisi, eli pudotat jonkun välillä pois ja otat toisen sarjan muutamaksi kuukaudeksi katseluun?

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa