the dog Channing Tatum

Arvostelussa amerikkalainen Channing Tatumin tähdittämä elokuva The Dog

Ajankohtaista Arvostelu Elokuvat Suoratoisto Viaplay

Channing Tatum astuu ohjaajan saappaisiin elokuvassa ”Dog”, joka kertoo sotaveteraanin ja hänen uskollisen koiransa koskettavan tarinan. Tämä sydämellinen elokuva vie katsojat matkalle, joka on täynnä naurua, kyyneliä ja suuria tunteita. Tatum, joka myös näyttelee pääosaa, onnistuu välittämään tarinan, joka resonoi syvällä katsojien sydämissä. Tatumin kanssa elokuvan ohjauksesta vastaa Reid Carolin. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Reid Carolin ja Bret Rodriquez.

Matka menneisyyden haavoihin

Elokuvan juoni seuraa armeijan veteraania, joka on vaikeuksissa sopeutuessaan siviilielämään. Hänen ainoa toverinsa on Belgian Malinois -koira, joka on menettänyt entisen omistajansa Rodriguezin. Yhdessä he lähtevät matkalle pitkin Yhdysvaltoja, kohdaten monia haasteita ja esteitä. Tämä matka ei ole pelkästään fyysinen, vaan myös syvällinen matka menneisyyden haavoihin ja niiden parantamiseen.

”Dog” ei ole vain kertomus miehestä ja hänen koirastaan, vaan se on myös tutkimus ystävyydestä, menetyksestä ja parantumisesta. Tatum ja hänen nelijalkainen vastanäyttelijänsä luovat aidon ja koskettavan suhteen, joka tuo esiin elokuvan ydinviestin: ystävyys voi parantaa syvimmätkin haavat. Tämä dynaaminen kaksikko kohtaa lukuisia koettelemuksia, mutta heidän välinen sidoksensa säilyy rikkoutumattomana.

Jackson Briggs (Tatum) ja sotakoira Lulu lähtevät matkalle, jonka onnistuessa Briggs pääsee uudelle komennukselle Syyriaan ja koira pääsee eläkkeelle armeijaan. Sitä ennen heidän on kuitenkin käytävä jättämässä hyvästit Lulun käsittelijälle armeijassa. Lulu on palvellut sekä Afganistanissa että Irakissa ja sillä on kovat PTSD traumat kodasta, aivan kuten Briggsillä on kehossaan näkyvät arvet samoista taisteluista.

Briggs lähtee siis armeijan tukikohdasta For Lewiksestä Washingtonista kohti Arizonen Nogalesia, missä hautajaiset pidetään. Matkaa on muutama tuhat kilometria, ja se pitää tehdä autolla, sillä Lulu ei anna laittaa itseään lentokoneeseen, ja muutenkin tuntuu, että ihmisillä on vaikea käsitellä kovia kokenutta sotakoiraa. Pääosassa on myös Briggsin kovia kokenut Ford Bronco, joka kokee lisää kovia Lulun käsittelyssä.

Matka on pitkä, joten siihen mahtuu paljon, joka tekee tästä elokuvasta niin hyvän. Komedia ja draama kulkevat käsikädessä, eivätkä tunteet ole poissa kuvioista, kun Lulu tutustuu uudelleen siskoonsa, ja Briggs perheeseensä.

Ohjaajan näkökulma

Channing Tatum on tunnettu näyttelijänä, mutta ”Dog” esittelee hänen taitonsa myös kameran toisella puolella. Hän onnistuu tasapainottamaan komedian ja draaman, luoden elokuvan, joka on yhtä aikaa viihdyttävä ja liikuttava. Tatumin ohjaus on intuitiivista ja herkkää, mikä tekee ”Dog”-elokuvasta unohtumattoman kokemuksen.

Näyttelijäsuoritukset

Elokuvan näyttelijäkaarti tuo hahmoihin syvyyttä ja autenttisuutta. Tatumin roolisuoritus on vakuuttava ja koskettava, ja hänen kemiansa koiransa kanssa on elokuvan keskeinen voima. Lisäksi sivuroolit ovat hyvin näyteltyjä, tuoden lisää syvyyttä ja ulottuvuuksia elokuvan tarinaan. Tatum on itseasiassa elokuvan ainoa pääosa, koiran osan lisäksi.

Loppupäätelmät

”Dog” on elokuva, joka koskettaa syvältä. Channing Tatumin ohjaama ja tähdittämä elokuva tarjoaa katsojilleen tunteiden vuoristoradan, jossa nauru ja kyyneleet vuorottelevat. Tämä elokuva ei jätä ketään kylmäksi, ja sen viesti ystävyydestä ja parantumisesta jää mieleen pitkäksi aikaa. Suosittelemme elokuvaa koko perheen elokuvana.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa