Arvostelussa Disneyn sarja The Book of Boba Fett

Ajankohtaista Arvostelu Disney

Kaikki Star Wars fanit muistavat nimen Boba Fett. Hän oli yksi niistä palkkionmetsästäjistä, jotka vierailivat myös Star Wars elokuvissa aivan kuten salamurhaaja Fennec Shand, joka on hänen parinaan nyt tässä uudessa Disney sarjassa. Boba Fettiä näyttelee Temuera Morrison ja Fennex Shandia Ming-Na Wen.

Sarja kertoo tarinan palkkionmetsästäjä Boba Fettin elämästä siitä hetkestä kun hän putosi Sarlaccin kitaan ja nousi lopulta sitten Tatooinessa Mos Espan rikollispomoksi. Sarja on tietynlainen välttämätön katsottava kaikille Star Wars faneille, eikä se toisaalta ole huono asia – ainoa mikä häiritsee on samanaikaisesti tuotannossa olevan Mandalorian sarjan ”pysähtyminen”….

The Book of Boba Fett on hyvä lisä StarWars sarjoihin, ei se jostain syytä tunnu pääsevän samalle tarinatasolle kuin The Mandalorian, jonka neljännestä kaudesta huhutaan tulevan sarjan viimeinen, mutta samalla, että The Mandaloriasta syntyy kokonaan uusi sarja, joka olisi ”suurempi” kokonaisuus Star Wars maailmasta, kattavimmilla tarinoilla. Tämä The Book of Boba Fett on kuitenkin spinoff tästä Mandalorianista, joten palataan itse aiheeseen- mikä Boba Fettissä kiinnostaa?

Boba Fett oli Tähtien Sodan aikaan Jabba the Hutille työskentelevä palkkionmetsästäjä, joka on ollut mukana aivan ensimmäisestä elokuvasta, sen remasteroidussa versiossa. Boba Fett oli yksi Darth Vaderin palkkionmetsästäjistä metsästämässä Millenium Falconia ja Han Soloa. Boba Fett onnistuikin tehtävässään ja sai palkkiokseen karboniittiin säilötyn Han Salon toimitettavaksi edelleen Jabba the Hutille, jolle Han Solo oli velkaa. Jedin paluu- elokuvassa nähdään näytös, mistä The Book of Boba Fett alkaa, eli taistellu sarlaccin kidan yläpuolella, minkä seurauksena Boba Fett tipahtaa kitaan.

Star Wars historiassa Boba Fett on Jango Fettin kasvatti. Boba auttaa Jangoa pakenemaan Obi-Wan Kenobilta, ja myöhemmin Boba näkee myös kuinka Mace Windu katkaisee Boban kasvatti-isän kaulan. Nyt tämä spinoff The Book of Boba Fett saa alkunsa the Mandalorianin toisella kaudella kun näiden kahden taistelijan tiet kohtaavat. Samalla avataan tarinaa Boba Fettin elämisestä aavikkokansan kanssa Tatooinen aavikolla, ja siitä, että hän on menettänyt haarniskansa.

Miten sitten Shand ja Fett tapaavat? Boba Fett on matkalla aavikolla, kun hän löytää pahasti haavoittuneen Shandin, jonka hän sitten vie lääkärille paikattavaksi – tulevaisuuden keinoin. Shand ei ole kovin iloinen tapahtuneesta, mutta päättää loppujen lopuksi jääd Boba Fettin rinnalle, tämän saatua hänet vakuuttuneeksi, ettei ole mitään järkeä jatkaa palkkionmetsästäjän elämää.

Onko the Book of Boba Fett katsomisen arvoinen?

Jos pidät Star Wars saagasta, on Boba Fett katsomisen arvoinen. Jatkuuko sarja ensimmäisen kauden jälkeen, vai onko Disneyltä tulossa jotain suurempaa, sitä ei osaa sanoa, mutta kaikenkaikkiaan Boba Fett on aivan hyvää Star Wars tuotantoa, jota on viihdyttävä seurata.

Jokainen jakso kertoo enemmän itse pääosanesittäjästä, mutta vie itse tarinaa myös eteenpäin Boba Fettin huomatessa, että Tatooine on paljon muutakin, kuin mitä hän on aiemmin tiennyt. Star Wars faneille on koko ajan nähtävissä jotain tuttua elokuvista ja sarja on todella hyvin tuotettu, joten seuraavaa jaksoa jää aina odottamaan – mikä kertoo, että sarja toimii hyvin.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa