Arvostelussa Galician klaanit eli Clanes Netflixiltä

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat Suoratoisto

Uusi espanjalainen true crime -sarja vie meidät Galician maakuntaan, Pontevedran rías bajas -alueelle, kertomaan uskomattoman tositarinan huumekaupasta. Juoni seuraa asianajajaa (Clara Lago), joka muuttaa Cambadosiin etsiäkseen vastauksia isänsä kuolemaan, mutta päätyy työskentelemään kokaiinikauppaa harjoittavan huumeparonin (Tamar Novas) alaisuudessa ja vieläpä rakastumaan häneen. Emme kerro, voittaako kosto vai rakkaus, mutta sarja on Jorge Guerricaechevarrían luoma ja sisältää seitsemän jaksoa.

Clanes on tositarina huumekaupasta, rakkaudesta ja pakolaisista

Clanes-sarjan pääkuvauspaikat sijaitsevat Rías Baixas -alueella, joka on yksi Galician tunnetuimmista ja upeimmista alueista. Tarkemmin sanottuna, sarja kuvattiin Arousan rannikolla, jossa sarjan jännittävät veneiden takaa-ajot tapahtuvat ja joissa näkyvät ikoniset simpukkalautat, joita nähdään sarjan alussa ja useissa jaksoissa.

Sarjan tarinan keskipiste on Cambados, kylä, johon Ana muuttaa ensimmäisessä jaksossa. Cambados on yksi Rías Baixas -alueen keskeisistä kylistä ja tunnettu Albariño-viinistään. Clanes esittelee tämän Salnésin rannikkoalueen upean profiilin, jossa nähdään monia paikkoja, kuten satama ja kylän keskusta, jossa Clara Lagon hahmo juoksee ja tapaa Tamar Novasin hahmon. Useat kohtaukset, kuten Malpican satamassa tapahtuvat, on kuvattu Malpica de Bergantiñosissa (A Coruña).

Clara Lago esittää Tania Varela Oteroa, naista, jolla oli lupaava ura ja joka oli valittu johtamaan väkivallan uhrien tukikeskusta Cambadosissa. Hän kuitenkin perusti oman lakitoimistonsa. Suunnitelmat muuttuivat, kun hän tapasi David Pérez Lagon, jota näyttelee Tamar Novas. David on tunnetun salakuljettajan ja huumekauppiaan Laureano Oubiñan, eli El Pajariton, poikapuoli. He tapasivat vuonna 2005, kun David tarvitsi apua urbanistisen ongelman kanssa ja päätyi palkkaamaan Tanian lakineuvojakseen.

Clanes vie katsojat myös Galician ulkopuolelle. Sarjan kolmannessa jaksossa nähdään Oporton kaupunki Portugalissa, ja viidennessä jaksossa matkataan Dakariin, Senegaliin, jossa kuvattiin useita kohtauksia. Clanes tarjoaa laajan ja monipuolisen kuvauspaikkojen kirjon, joissa Galicia toimii yhtenä tarinan hahmoista, tuoden esiin romanssia, väkivaltaa ja ratkaisemattomia konflikteja.

Ana pelastaa sarjan alkuvaiheissa toiminnallaan ”kettujen” kahvilan, mutta ajautuu entistä syvemmälle Padinien maailmaan. Hän ei ole kertonut naisille, miksi hän oikeasti teki mitä teki, mutta salaisuudet eivät koskaan kestä ikuisuuksia.

Galician klaanit on ihan ok sarja katseltavaksi, vaikkei se mitään uutta varsinaisesti tarjoilekaan, eikä sen tapahtunut aiheuta suurta jännitystä tai seuraavien jaksojen odottelua, mutta ei sarja huonokaan ole. Loppujen lopuksi sarja on aivan katseltavissa ja arki-illan viihteeksi kelpaava.

Jatkoa?

‘Clanes’, Netflixin katsojat valloittanut sarja, jossa seurataan Galician huumekauppaa, on jättänyt katsojat kaipaamaan lisää. Ensimmäinen kausi on saanut valtavasti huomiota ja sosiaalisen median seuraajat vaativat jatkoa Padínin perheen saagalle ja Ana, rohkea asianajaja, joka sukelsi oman perheensä rikolliseen maailmaan, haluaa jatkaa oikeuden etsintäänsä.

Tarinan pohja……

David Pérez Lagon pidätykset ja huumekauppa

Vuonna 1999 David Pérez Lago pidätettiin yhdessä isänsä silloisen vaimon, Esther Lagon, kanssa Operaatio Ocasossa, joka kohdistui hasiskauppaan. Vain vuotta myöhemmin, vapautuneena takuita vastaan, hänet pidätettiin jälleen Kreikassa isänsä kanssa, joka oli oikeudesta karkuteillä. Vuonna 2006 hän suunnitteli suuren huumekuljetuksen: kahden tonnin kokaiinin tuomisen Costa da Mortelle, La Coruñaan, jonka arvo oli 160 miljoonaa euroa.

Suunnitelman epäonnistuminen ja vankeus

Suunnitelma epäonnistui ja sekä David että Tania joutuivat vankilaan. Vuotta myöhemmin Tania vapautettiin ehdollisesti, ja hän aloitti suhteen lakimiehensä Alfonso Díaz Moñuxin kanssa. Alfonso oli hoitanut myös muiden galicialaisten huumekauppiaiden tapauksia. Vuonna 2008 Alfonso murhattiin kahden palkkamurhaajan toimesta Madridissa, kun Tania oli paikalla.

Ver ’Clanes’ Netflixissä

Vuonna 2013 Tania tuomittiin seitsemän vuoden vankeuteen rahanpesusta liittyen huumekauppaan. Hän pakeni ennen tuomionsa alkamista ja vietti viisi vuotta pakosalla, ollen ainoa nainen Europolin etsityimpien rikollisten listalla. Hänet pidätettiin lopulta maaliskuussa 2018 Sitgesissä, jossa hän asui väärän henkilöllisyyden turvin ja oli saanut tyttären pakomatkansa aikana.

David Pérez Lagon nykytilanne

David Pérez Lago vapautui vankilasta ja pidätettiin uudelleen vuonna 2018 osana Operaatio Mitoa, joka liittyi viiden tonnin huumelastiin ja 15 miljoonan euron omaisuuden takavarikointiin. Operaatiossa pidätettiin myös José Ramón Prado Bugallo, eli Sito Miñanco, joka inspiroi suosittua tv-sarjaa Fariña.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa