Arvostelussa HBO brittipoliisisarja The Tower

Ajankohtaista Arvostelu Elisa Viihde ElisaViihde HBO

The Tower on HBO:n englantilainen minisarja, joka kertoo kolmella jaksolla yhdestä poliisitapauksesta, missä kuolee nuori maahanmuuttaja tyttö ja eläkkeelle juuri jäämässä oleva poliisi. The Tower julkaistiin 2021 ja sen pääosissa nähdään DS eli etsivä Sarah Collins, jota näyttelee Gemma Whelan sekä uniformupoliisi PC Lizzie Adama eli Tahirah Sharif. Arvostelussa siis englantilainen mini poliisisarja The Towerin ensimmäinen kausi.

Etsivä Collins ja DC etsivä Steve Bradshaw (Jimmy Akingbola) saavat kutsun tutkimaan tapaturmaa, joka on tapahtunut korkean talon luona, jota kutsutaan Portland Toweriksi. Portland Tower on noin 20-kerroksinen kerrostalo keskellä muuten matalampaa kaupunkiasumista, joten ei ihme, että talo on saanut nimensä. Paikalle saapuessaan Sarah ja Steve saavat kuulla, että The Towerin katolta on pudonnut kaksi ihmistä kuolemaansa. Nuori 12-vuotias maahanmuuttaja tyttö Farah Mehenni (Lola Elsokari) sekä eläkkeelle siirtymässä ollut melkoisen ylipainoinen poliisi PC Hadley Matthews (Nick Holder). Tapahtuman silminnäkijöinä olivat nimenomaan PC Lizzie Adama sekä nuori lapsi Ben Stoddard (Rex Parry). Paikalle oli ehtinyt ennen etsiviä myös Lizzien ja Hadleyn oma komisario DI Kieran Shaw (Emmett J Scanlan), joka antoi varsin nopeasti Lizzielle luvan lähteä kotiin.

Tilanne ei ollutkaan niin selvä

Kun etsivät alkavat selvittää, mitä oikeasti on tapahtunut, käy nopeasti selväksi, että poliisien oma pomo eli Kieran Shaw on jotenkin sekaantunut koko tilanteeseen. Nopeasti selviää myös se, että Hadley ja Lizzie olivat aiemmin pidättäneet kuolleen tytön isän Younes Mehennin (Nabil Elouahabi), ja tähän pidätykseenkin liittyy piirteitä, jotka etsivien tulee selvittää.

The Tower tarjoaa minisarjana kolme jaksoa perusenglantilaista poliisisarjaa, missä ei kuitenkaan ehditä liiemmin paneutua sarjan pääosan esittäjien tilanteeseen. Pieniä viitteitä annetaan mm. etsivä Collinsin kotioloista, mutta muuten mennään tutkinnassa kovalla vauhdilla eteenpäin pitäen vain pieniä taukoja. Collins siis vetää omaa etsiväryhmäänsä, jonka tehtävänä on nimenomaan tutkia tällaisia tilanteita, missä poliisi on ollut mukana.

Kolme jaksoa ovat nopeasti katsottu, ja sarja on ihan kohtuullisen hyvä omassa lajissaan. Mitä tapahtuu Lizzie Adamalle tai Kieran Shawlle, katso ja tiedät itsekin.

Jatkoa seuraa

The Tower on saanut jo neljännenkin osan ja se jatkuu siitä mihin kolmas jakso loppui – etsivä Sarah Collinsin ja poliisipäällikkö DCI Tim Bailien (Karl Davies) keskusteluun, missä selviää myös jatko… mitä emme tässä lähde spoilaamaan. Sarjasta on kuvattu sarjan 4.jakso.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa