Arvostelussa HBO:n Kamikaze

Ajankohtaista Arvostelu HBO

Tanskalainen draama on tullut suomalaisille katsojille tutuksi viimeisten vuosien aikana. Oma suosikki on yhä kirjailija Dicten koettelemukset, mutta moni muukin tanskalainen sarja on löytänyt tiensä aktiiviseen katseluun. Tällä kertaa kokeiluun pääsi kohtuullisen paljon mainostettu sarja Kamikaze, joka rakentuu lyhyille puolen tunnin jaksoille, aivan kuten päivisin nähtävät saippuoopperat kuten Kauniit ja rohkeat.

Kamikaze on Tanskan ensimmäinen HBO-tuotanto. Pääroolissa nähdään 25-vuotias Marie Reuther. Uusi tanskalaissarja Kamikaze kertoo 18-vuotiaan somevaikuttajan elämästä pahimpana mahdollisena hetkenä. Yhdessä vilauksessa Julien (Marie Reuther) arki pyyhitään pois hänen perheensä kuollessa yllättäen kesken lomamatkan.

Rajoituksia ja huumoria

Kuvaukset toteutettiin koronavirusaikana, joten rajoitukset oli otettava tarkkaan huomioon. Sarjaa kuvattiin lähinnä Tanskassa ja Espanjassa.

– Selvisimme kuitenkin poikkeusajan tuomista haasteista, meillä oli myös hauskaa, sarjan ohjaaja Kaspar Munk taustoittaa nyt Katsolle.

Sarjan kuvaukset veivät kuvaustiimin hyvin erityyppisiin paikkoihin aina aavikolta Kööpenhaminan luksushuviloihin.

– Siirsimme tarinan Norjasta Tanskaan. Alusta asti oli selvää, että haluamme olla uskollisia alkuperäisteokselle, joten puitteiden piti olla hulppeat. Miljöön piti myös alleviivata sitä, että Julien perhe kuuluu rikkaimpaan prosenttiin, ohjaaja summaa paikkavalintoja.

Nuoret näyttelijät saavat ohjaajalta ja käsikirjoittajalta vuolaasti kehuja. Etenkin pääosaesittäjä Marie erottui muista jo koeluvussa.

– Kun aloitimme kuvaamisen, Marie opiskeli näyttelemistä teatterikoulussa. Hän otti alusta asti roolinsa todella vakavasti. Hän jopa laihdutti aavikkokohtauksia varten, Kaspar ylistää.

Omat ajatuksemme

Erlend Loen romaaniin Muleum (2007) perustuva trillerisarja Kamikaze yrittää liikaa. Sarjan on käsikirjoittanut Johanne Algren. Sarjan pitäisi olla periaatteessa helppo katsoa, mutta jostain syystä jaksoin katsoa vain kaksi jaksoa. Nykyaikana kun sarjoja alkaa lähes viikoittain ja kanavia on paljon valittavissa, on sarjan otettava katsojat haltuun heti alusta alkaen. Se mitä Helsingin Sanomat kommentoi sarjaa liikaa yrittäväksi, ei aivan vastaa omaa näkemystä.

Meillä on tapana antaa uusille sarjoille 1-3 jaksoa aikaa todistaa itsensä, ja valitettavasti Kamikazen kaksi ensimmäistä jaksoa ei ansainnut meillä jatkoa. Sarjassa ei ole mitään suurta vikaa, mutta sarjan rakentuminen aavikolle laskeutuneen 18-vuotiaan tytön muistoille viimeisistä ajoissa ei vain kolahda. Välillä sarjassa siis palataan takaisin tähän aavikolla olevaan tyttöön, joka yritti tehdä itsemurhan lentokoneella, ja takaisin tytön lähihistoriaan sitä hetkestä kun hän sai isänsä viestin heidän lentokoneensa tulevasta turmasta.

Sarja ei pääse meillä jatkoon, mikä ei välttämättä ole itse sarjan vika, mutta ei vain osu omaan katselugenreen, tai etenee liian hitaasti tuomatta mitään oikeasti katselemisen arvoista tai odotettavaa kuvaruudulle.

Sarjan tekijöistä

Kamikaze sai maailmanensi-iltansa Series Mania -festivaaleilla Ranskan Lillessä, missä myös sarjan pääosanäyttelijä Marie Reuther voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Marie Reutherin lisäksi sarjaa tähdittävät Charlotte Munck (Julien äiti Astrid), Johan Rheborg (Julien isä Thomas), Mads Reuther (Julien veli Tom), Aleksandr Kuznetsov (Krysztof), Carla Philip Røder (Constance), Vidhi Kastebo (Sofia), Casper Kjær Jensen (Micke) ja Anders Matthesen (Psyko-Bo). Kamikazen tuotanto on saanut Tanskan elokuvainstituutin julkisen palvelun tukea, ja sarjaa on kehitetty EU:n Creative Europe MEDIA -ohjelman tuella. Sarja tulee samanaikaisesti katsottavaksi Euroopan HBO Max -suoratoistopalveluissa sekä Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Virtuaalitodellisuus: Uusi ulottuvuus digitaalisessa maailmassa

Virtuaalitodellisuus (VR) tarjoaa käyttäjilleen unohtumattomia kokemuksia digitaalisessa maailmassa. VR-teknologia mahdollistaa immersiivisen ja interaktiivisen vuorovaikutuksen virtuaalitodellisuuden luomaan ympäristöön. Se avaa uusia mahdollisuuksia viihteeseen, koulutukseen, terveydenhuoltoon ja liiketoimintaan. VR luo aidon tuntuisia elämyksiä, joissa käyttäjä voi tutkia paikkoja, kokea seikkailuja ja oppia uutta. Myös VR lasit ovat tulleet käyttöön esimerkiksi pelaamisessa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa