Arvostelussa MTV:n uusi tv-sarja Konflikti

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo MTV Sarjat Suoratoisto

MTV:n uusin alkuperäissarja Konflikti tuo suomalaiselle tv-yleisölle intensiivistä toimintaa, yhteiskunnallista jännitettä ja suuren budjetin Hollywood-tason tuotantoarvoja. Aku Louhimiehen ohjaama sarja yhdistää poliittista draamaa, jännitystä ja sotilaallisia elementtejä ainutlaatuisella tavalla. Sarja käynnistyy tunnuksettomien vihollisten hyökkäyksellä pieneen rannikkokaupunkiin juhannuksena, minkä seurauksena koko Suomen kohtalo joutuu vaakalaudalle. Sarjan ensimmäinen kausi sisältää kuusi tiivistunnelmaista jaksoa, jotka tarjoavat katsojille paitsi adrenaliinintäyteistä toimintaa myös syvällistä pohdintaa vallasta ja vastuusta.

Sarjan tunnelma on intensiivinen, ja se käsittelee teemoja, jotka ovat monille ajankohtaisia, kuten vallankäyttöä, oikeudenmukaisuutta ja yksilön vastuun merkitystä päätöksenteossa. Sarjan ensimmäisen kauden kuusi jaksoa tuovat esille yhden mahdollisen skenaarion siitä, jos Suomeen hyökättäisiin pienen joukon toimesta – kohteen Hanko.

Konfliktin tapahtumat sijoittuvat vaihtoehtoiseen nykyaikaan, jossa teknologia, informaatiosota ja kansainväliset jännitteet ovat keskeisessä roolissa. Sarja onnistuu luomaan realistisen ja samalla painostavan ilmapiirin, jossa katsoja tempautuu mukaan päähenkilöiden kamppailuihin. Yleisö pääsee seuraamaan niin poliittisia kabinettineuvotteluja kuin kentän tapahtumia varusmiesten ja erikoisjoukkojen näkökulmasta. Valitettavasti vain sarja ei yllä vastaavien kansainvälisten tuotantojen tasolle.

Näyttelijät ja heidän tunnetut roolinsa

Sarjan näyttelijäkaarti on vaikuttava yhdistelmä suomalaisia kärkinimiä ja kansainvälisiä tähtiä. Presidentti Linnea Saaristoa esittää Sara Soulié, joka on aiemmin loistanut muun muassa Sorjonen-sarjassa. Hänen vahva ja päättäväinen roolinsa tuo poliittiseen draamaan uskottavuutta. Kapteeni Rami Ohrankämmenenä nähdään kokenut Peter Franzén, joka tunnetaan roolistaan Netflixin hittisarjassa Vikings. Franzén tuo hahmoonsa intensiivisyyttä ja syvyyttä, mikä tekee hänestä erään sarjan kantavista voimista.

Julia Korpinen esittää kokelas Annika Bergiä, nuorta ja määrätietoista varusmiestä, jonka tarina on sarjan emotionaalinen ydin. Mukana on myös Pirkka-Pekka Petelius, jonka roolisuoritus valtiojohdon jäsenenä tuo hahmoon sekä viisautta että ristiriitoja. Kansainväliset tähdet, kuten Dylan Smith (The Lord of the Rings: The Rings of Power), ja brittiläinen Larry Lamb (EastEnders), tuovat sarjaan globaalia vetovoimaa ja lisäävät sen uskottavuutta kansainvälisessä kontekstissa.

Juoni ja hahmokaaret

Konfliktin tarina rakentuu useiden rinnakkaisten juonikaarien varaan, mikä tekee siitä moniulotteisen ja mukaansatempaavan. Sarjan alussa vastavalitun presidentti Linnea Saariston juhannusjuhlat keskeytyvät vihollisten hyökätessä rannikkokaupunkiin. Samaan aikaan varusmiesryhmä, jota johtaa Annika Berg, joutuu keskelle miehitettyä aluetta. Tilanteen vakavuutta lisää kommunikaation katkeaminen, mikä syventää epätietoisuuden ja kaaoksen tunteita.

Päähenkilöiden välillä syntyvät konfliktit ja heidän tekemänsä päätökset ajavat juonta eteenpäin. Kapteeni Ohrankämmenen henkilökohtainen tehtävä löytää perheensä tuo tarinaan henkilökohtaisen ulottuvuuden, kun taas presidentti Saariston on tasapainoteltava poliittisen johtajuuden ja moraalisten valintojen välillä.

Ohjaus ja tuotanto

Aku Louhimies on tunnettu vahvoista ja realistisista ohjauksistaan, ja Konflikti ei tee poikkeusta. Louhimiehen tyyli näkyy erityisesti toimintakohtausten intensiteetissä ja henkilöhahmojen psykologisessa syvyydessä. Käsikirjoitus, jonka hän on laatinut yhdessä Andrei Alénin, Helena Immosen ja Jari Olavi Rantalan kanssa, on tiivis ja tarkasti harkittu.

Sarjan tuotanto on kansainvälisellä tasolla, ja sen visuaalinen ilme on henkeäsalpaava. Lavastuksesta vastaa Oscar-ehdokas Heather Loeffler, ja leikkauksesta Ben Mercer, jonka työtä on nähty useissa menestyselokuvissa. Lasse Enersenin säveltämä musiikki syventää tunnelmaa ja vahvistaa tarinan emotionaalista vaikutusta.

Sarjan jaksojen rakenne

  • 1. Miehitys: Vihollisen hyökkäys käynnistyy ja asettaa hahmot täysin uudenlaisiin tilanteisiin.
  • 2. Reaktio: Maan johto joutuu tekemään vaikeita päätöksiä vihollisen vaatimusten edessä.
  • 3. Vastarinta: Ensimmäiset vastatoimet käynnistyvät, ja henkilökohtaiset konfliktit kärjistyvät.
  • 4. Petos: Erikoisjoukot kohtaavat odottamattomia haasteita, ja sisäiset jännitteet lisääntyvät.
  • 5. Uhraus: Sankaritekoja ja menetysten tuskaa, kun tapahtumat huipentuvat.
  • 6. Hyökkäys: Lopullinen taistelu alkaa, ja henkilökohtaiset sekä kansalliset panokset ovat korkeimmillaan.

Yhteiskunnalliset teemat

Konflikti ei ole pelkkä toimintasarja, vaan se heijastaa myös ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja. Vihollisen tunnuksettomuus ja kybersodankäynnin elementit muistuttavat nykyajan geopoliittisista uhista. Sarja herättää kysymyksiä kansallisesta identiteetistä, vastuusta ja selviytymisen hinnasta. Se myös haastaa katsojan pohtimaan, mitä tarkoittaa toimia oikein, kun kaikki on vaakalaudalla.

Miksi katsoa Konflikti?

  1. Huipputason näyttelijäkaarti, joka yhdistää kotimaisia ja kansainvälisiä nimiä.
  2. Monitasoinen juoni, joka yhdistää henkilökohtaiset ja poliittiset näkökulmat.
  3. Visuaalinen ja tuotannollinen laatu, joka kestää kansainvälistä vertailua.
  4. Ajankohtaiset teemat, jotka resonoivat nyky-yhteiskunnassa.
  5. Intensiivinen toiminta, joka pitää katsojat koukussa alusta loppuun.

Entä sitten itse arvostelu?

Konflikti on isolla rahalla tehty suomalainen sarja, joka välillä pääsee hyvään vauhtiin, mutta jonka henkilöhahmot eivät tunnu kaikilta osiltan uskottavilta. Sarja on hyvin tehty, katseltava, mutta valitettavasti se yrittää mahduttaa liikaa asioita kuuteen jaksoon saamatta otetta niistä yhdestäkään. Kaikki jää hieman vajaaksi, mutta siitä huolimatta sarja on katsomisen arvoinen.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 3.6 / 5. Arvosteluja: 5

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *