Arvostelussa NetFlixin Greenleaf

Arvostelu Netflix

Aina välillä on raikastavaa katsella aivan jotain muuta kuin mitä normaalisti katsoisi. NetFlixin Greenleaf on sellainen sarja. Greenleaf vie katsojan Amerikan keskilänteen ns. biblebelt-alueelle, missä uskonnolla on iso merkitys tavallisen ihmisen elämässä.

Craig Wright on luonut TV-sarjan tuottajan Oprah Winfreyn kanssa, joka myös näyttelee sarjassa – sarjassa tutustutaan ison kirkon toimintaan, sen vetäjäperheen kautta.

Memphisiin sijoittuva megakirkko Cavalry toimii Greenleafin perheen hallitsemana, mutta onko kaikki kuitenkaan aivan niin hyvin kuin päältä näyttää. Ensimmäisessä kaudessa perheen tytät Grace ”Gigi” Greenleaf (Merle Dandridge) palaan kotiin, ja kaikki odottavat jotain tapahtuvan. Lynn Whitfield näyttelee First Lady Daisy Greenleafia ja rovastia näyttelee Keith David. Mukana kuvioissa on myös Gracen tytär Sophia, jota näyttelee Desiree Ross.

Taustatarinoita on sarjassa monia ja siksi niiden kaikkien avaaminen yhdessä artikkelissa saattaa olla liikaa, mutta sanotaan näin, että onneksi sarja kestää useamman sarjan. Se miten Greenleafin rovastilla menee niin hyvin ja rahaa riittää, ei ole aivan ”kirkossa” kuulutettu.

Tämän sarjan seuraaminen on suomalaisille ehkä hieman erikoista, vaikkakin kyllä meilläkin kirkon kolehdit ovat tuttuja ja pienemmissä kirkoissa yhteisöissä yhteisön jäsenet lahjoittavat suuria summia kirkolle. Megakirkon yhteydessä tämä pitää kertoa tuhansilla, siullä viikoittaisessa Cavalryn kirkkotapahtumassa on aina tuhansia ihmisiä.

Yksi tausta tarinoista on perheen tyttäten Gracen nuoruuden kokemuksen, sekä siskon kuolema, ja sen ympärillä olevat kysymykset. Myös Gracen sedän Robert ”Mac” McCreadyn tli First Ladyn veljen tykästyminen kohtuullisin nuoriin naisiin nousee yhdeksi isoksi asiaksi jo ensimmäisellä kaudella. Samoin kuin ison kysymyksen heittää yksi sivujuonista, missä Gracen nuorempi sisko Charity on saamassa kaksoset miehensä Kevinin kanssa, mutta Kevinillä on salaisuus, jota kukaan muu ei tiedä kuin Kevin itse – paljastuuko tuo salaisuus missä vaiheessa? Jos ensimmäinen kausi jo avaa paljon kaappeja, joista paljastuu vaikka mitä, niin mitä onkaan tulossa seuraavilla kausilla? Me olemme vasta ensimmäisessä kaudessa, joten varmasti palaamme katsottuamme eteepäin Greeleafien tarinaa.

Suosittelemme sarjaa kaikille, jotka haluavat katsella jotain ”vähän” erilaista, mutta helppoa katsottavaa.


Muut mielenkiintoiset aiheet muualta: 5G-verkko

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa