Arvostelussa NetFlixin intialainen sarja CAT

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Harvemmin tulee vastaan suomalaisilla suoratoistokanavilla intialaisia sarjoja, joten ne eivät ole kovinkaan tuttuja. Siksi olikin mielenkiintoista törmätä Netflixin uuteen CAT-sarjaan ja aloittaa sarjan katsominen. Intia on kuitenkin toiseksi suurin maa väestöltään maailmassa, sen kulttuuri on tuhansia vuosia vanha, ja sen uskontokin on aivan erilainen kuin meidän, joten mielenkiintoista nähdä, millainen on intialainen poliisisarja CAT.

CAT on sarja, joka tuo esille Punjabin maakunnan aina niistä ajoista alkaen, kun Intia itsenäistyi Iso-Britannian siirtomaavallan alaisuudesta. Sarja näyttää alueen eri aikakaudet aina maanviljelijöiden kapinasta alkaen, kun maanviljelijät alkoivat taistella Intian uutta hallintoa vastaan ja taistelijoista tuli terroristeja. Pääosan näyttelijä Randeep Hooda näyttelee uuden nimen saavaa Gurnam Singhiä, nuorta miestä joka ajautuu poliisin CAT agentiksi, eli joutuu asettumaan rikollisen rooliin, jottei itse joudu vankilaan. Taustalla on omassa perheessä tapahtunut tragedia, ja sitä seurannut murha. Gurnam hoitaa hommansa ja auttaa Punjabin poliisia voittamaan taistelun terroristeja vastaan.

Gurnam Singh elää mekaanikkona ja pitää huolen nuoremmasta veljestään ja siskostaan, kunnes nuorempi veli Sunny (Danish Pratap Sood) törttöilee ja Gurman joutuu lähestymään taas poliisia. Nyt eletään jo vuotta 2006 ja Punjabissa ovat huumeet tulleet terroristien tilalle, eikä poliisi voi mitään, koska huumeista saadusta rahasta osa ohjautuu paikallishallintoon ja poliisille – voidaan siis sanoa, että poliisit ovat maksettuja katsomaan muualle.

Punjab on osavaltio Luoteis-Intiassa. Se rajoittuu lännessä Pakistanin Punjabin provinssiin, Intian Jammu ja Kashmiriin pohjoisessa, Himachal Pradeshiin koillisessa, Haryanaan etelässä ja Rajasthaniin lounaassa. Sen pinta-ala on 50 362 km² ja asukasluku 27 704 236

Gurnam voi pelastaa pikkuveljensä menemällä jälleen CAT agentiksi, tällä kertaa huumeporukan joukkoon. Gurnamin apuna on nuori naispoliisi (Hasleen Kaur), joka ilmoitti omalle poliisipomolleen (Suvinder Vicky) haluavansa tehdä enemmän – nyt poliisipomolla, joka aikoo saada huumekaupan Punjabissa loppumaan kaksi mahdollista syyllistä, jos hänen oma toimintansa olisi vaarassa paljastua.

Gurnam ystävystyykin huumeporukan väliportaan pomon (Dakssh Ajit Singh) kanssa ja etenee askel askeleeta organisaatiossa ylöspäin välittäen samalla tietoja naispoliisin kautta Punjabin poliisille.

Suomalaiselle katsojalle tämä sarja näyttää yhden näkymän intialaisuuteen, hindiläisyyteen ja ”Eläköön Intia” ajatusmaailmaan, joka on monessa suhteessa niin erilainen omalle yhteiskunnallamme. Totta kai tämä on TV-sarja, mutta se antaa kuitenkin mielenkiintoisen näkökulma siihen, millaista Intiassa on.

Ensimmäinen kausi NetFlixin CAT-sarjassa pitää sisällään 8 jaksoa. Suosittelemme sarjaa. Sarjan on tuottanut Balwinder Singh Janjua ja sarjalla on useampia ohjaajia.


Muuta luettavaa muualta

Kuka on Eetu “Eedspeaks” Pesonen?

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan Eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. Pesonen on kasva­nut internetin äärellä, mikä tarjoaakin täydellisen alustan ihmishistorian tapahtumien tutkimiselle. 

Google Pay -mobiilimaksaminen on helppoa ja nopea tapa maksaa

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Apple Pay -mobiilimaksaminen on toinen tapa maksaa ostoksia kätevästi

Apple Pay maksaminen keskittyy vahvasti 20–30-vuotiaisiin, kun taas Google Pay -maksajien profiili on huomattavasti laajempi, aktiivikäyttäjäryhmän ollessa 20–45-vuotiaat.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa