Arvostelussa NetFlixin korealainen minisarja Black Night

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Korealainen Kim Woo-bin esittää lähetti 5-8 kahdeksanosaisessa minisarjassa Black Night, joka kertoo maailmasta, jossa happi on loppumassa ja osa ihmisistä asuu maan alla – ne parempiosaiset, ja ns. pakolaiset joutuvat asumaan maan pinnan yläpuolella – näin ainakin siis Koreassa.

Vuonna 2071 sijoittuva tarina kuvaa maailmaa, joka on tuhoutunut asteroidin iskeydyttyä maahan ja luotua tilanteen, missä ilmakehä saastui pahasti. Vain noin 1 prosentti väestöstä on selviytynyt, ja vallitsee tiukka sosiaaliluokkajako. Ihmiset harvoin poistuvat kodeistaan, ja kun he tekevät niin, he käyttävät hengityssuojaimia ilmansaasteen vuoksi. Kansalaiset luottavat vahvasti pakettitoimituspalveluun tarpeidensa täyttämiseksi. Toimituskuljettajat eli lähetit, jotka tunnetaan nimellä ritarit, toimittavat paketit ja suojelevat niitä varkailta.

Mutta tätä kaikkea ylläpitää yksityinen yritys, ja tämän yrityksen pomo Ryu Seok (Song Seung-heon) hahmottelee aivan uudenlaista tulevaisuutta, mikä ei lupaisi parhaita mahdollisia aikoja nimenomaan pakolaisille.

Toisena pääosan esittäjänä nähdään pakolainen Sa-wol (Kang Yoo-seok), joka unelmoi lähetin ammatista, ja on valmis tekemään kaikkensa sen eteen. Hän asuu majuri Seol Ah (Lee So-young alias Esom) kotona, laittomasti, mutta käy luvatta tämän tästä pakolaisalueella.

Ritari 5-8 on legendaarinen ritari. Hän on myös erittäin taitava fyysisessä taistelussa. Sattumalta hän tapaa pojan nimeltä Yoon Sa-Wol, joka on pakolainen. Yoon Sa-Wol unelmoi tulevansa ritariksi ja ihailee Ritaria 5-8. Seol-Ah on upseeri armeijan tiedustelun komennossa. Hän pelasti Yoon Sa-Wolin hengen ja pitää huolta hänestä ikään kuin tämä olisi osa hänen perhettään. Ritari 5-8 auttaa Yoon Sa-Wolia tulemaan ritariksi.

Vaikka sarja on vain kahdeksanosainen, ehtii se tuoda tärkeimpien henkilöiden kuvauksen minimitasolle, jotta sarjan seuraaminen on mahdollista. Oli sitten kyse presidentti Chae Jun-kyung (Jin Kyung) tai isoisän (Kim Eui-sung) rooleista ym. Totta kai tällä aiheella olisi voitu tehdä pidempikin sarja, mutta nämä korealaiset minisarjat ovat hyvää perusviihdettä arkeen- aivan kuten tälläkin kertaa.

Itse sarja

Sarjalla on jossain määrin vaikeuksia pysyä lähtökohdastaan, eikä maailma ole visuaalisesti yhtä kiehtova kuin voisi toivoa. Tekniset puutteet estävät sen teemallisten elementtien täyden potentiaalin toteutumisen ja heikentävät sen maailmanrakentamisen mahdollisuuksia. Kun hahmot ovat ulkona, on hetkiä, jolloin näkee efektien heikkouden selvästi. On myös niin monia kohtauksia, joissa hahmot ovat vain sisällä, jossa itse sarjakin tuntuu unohtaneen keskeisen lähtökohtansa – ilman. Tämä korjataan juuri kun tarina muuten saa vauhtia, monilla dynaamisemmilla ulkoilmakohtauksilla – kuten silloin kun 5-8:n täytyy taistella vihollisia vastaan autojen saattueessa – vaikka se silti pitää narratiivia takaisin avainkohdissa. Kuitenkin ottaen huomioon, että sarja on lyhyt, vähemmän tasapainoiset jaksot unohtuvat pian, kun juoni pääsee korkeammalle vaihteelle. Kun Black Knight onnistuu etenemään satunnaisesti liiallisesti venytettyjen asetelmien yli ja antaa parhaille elementeilleen tilaa hengittää, se toimii vauhdikkaampana toimintatrillerinä.


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Etätyö – Uusi normaali?

Etätyö on tullut pysyväksi vaihtoehdoksi pandemian myötä. Se on mahdollistanut joustavamman työskentelyn ja vähentänyt aikaa ja kustannuksia matkustamiseen. Etätyön avulla työntekijät voivat työskennellä turvallisesti mistä tahansa ja säilyttää samalla tuottavuutensa. Mutta kuinka pysyvästi tämä uusi normaali tulee olemaan?

DIGITALISAATIO ON TULLUT JÄÄDÄKSEEN

Kaiken kaikkiaan internetin vallankumous on muuttanut tapaamme elää ja toimia merkittävästi. Digitalisaatio on tullut jäädäkseen, ja sen vaikutukset jatkavat kehittymistään tulevaisuudessa. On tärkeää ymmärtää digitaalisen maailman mahdollisuudet ja haasteet ja pyrkiä hyödyntämään niitä vastuullisesti.

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa