Arvostelussa Netflixin minisarja Keep Breathing

Arvostelu Netflix

Keep Breathing on kuusi osainen minisarja nuoresta asianajajasta, joka tulee raskaaksi ja alkaa miettiä omaa sopivuuttaa äidiksi. Pääosan Liv Riviera (Melissa Barrera) on yrityssopimuksiin erikoistunut menestynyt asianajaja, joka tekee pitkää päivää, eikä oikeastaan harrasta mitään sosiaalista kanssakäymistä työn ulkopuolella. Hänen firmansa kuitenkin yhdistyy toiseen lakitoimistoon ja siinä samalla hän saa työkaverikseen Danny (Jeff Willbusch), jonka kanssa hänelle muodostuu yllättäen seksisuhde. Arvostelussa on siis tälläkertaa hieman erilainen seikkailu ja selviämissarja Netflixiltä.

Livin isä on juuri kuollut pitkäaikaisen sairauden viemänä, ja hänen äitinsä jätti perheen hänen ollessaan pieni. Tästä kaikesta Liville on syntynyt muurit, joiden avulla hän pitää etäisyyttä toisiin ihmisiin, mutta nyt raskaana ollessaan hän haluaa saada uudestaan kontaktin äitiinsä, ja hän matkustaa kohti Inuvikia Pohjois-Kanadassa.

Selvitymisdraama saa alkunsa, kun arvopapereiden kanssa työskentelevän asianajajan Livin jatkolento Kanadan Inuvikiin peruuntuu. Hän kuulee lentokentällä kahden miehen olevan matkalla samaan suuntaan. Pienen taivuttelun jälkeen Liv saa paikan miesten pienkoneesta. Valitettavasti näiden kolmen henkilön lento ei pääty onnellisesti, vaan pian Liv saa huomata olevansa yksin elossa keskellä erämaata. Alkaa armoton kamppailu elonjäämiseksi, missä Liv huomaa saavansa ohjeita omista muistoistaan sekä näyistä, joita hän saa erämaassa ollessaan. Näiden muistikuvien ja näkyjen avulla katsojalle myös avataa matkan syitä, Livin suhdetta äitiinsä, Tomas (Juan Pablo Espinosa) isäänsä sekä lapsen isään Dannyyn.

Livin tarinan ovat kehittänet Martin Gero ja Brendal Gall ja vaikka sarja päättyy varsin erikoisesti, ei ole mitään viitteitä, että sarjalle olisi tulossa jatko-osaa.

Vaika sarja kertoo mielenkiintoisella tavalla yksin erämaassa etenevän Livin tarinaa, sekoittuu tarinankerrontaan myös Livin oma menneisyys lapsuudesta lähtien ja mitä pidemmälle sarjaa edetään, sitä vaikeampi on välillä ymmärtää, missä oikeasti ollaan menossa – Livin harhanäyt ovat välillä avuksi, välillä sekoittaen Livin sekä katsojan pään.

Sarja on kuvattu hyvin, eikä se pyri tekemään mitään liian monimutkaisesti, mutta kuitenkin sen läpikatsominen oli loppujen lopuksi omasta mielestäni ajanhukkaa. Sarjassa oli monia hyviä kohtia, mutta kokonaisuutena se oli turhan vaikeaselkoinen ja ilman varsinaista alkua ja loppua – sarjaksi sen rakenne oli siis turhan vaikea.

Varsinkin Livin suhde lapsensa isään avataan sekavasti muistojen kautta
Livin äiti Lucia (Florencia Lozano) on vapaasielu, joka lähtee ja jättää Livin tämän isälle

Arvostelussamme emme voi antaa sarjalle kovin korkeita pisteitä, joskin katselimme itsekin sarjan nopeasti läpi – sama käynee sinullekin, koska haluat tietää, miten Liville ja lapselle käy loppujen lopuksi, selviääkö Liv hengissä ja tapaako hän Lucia äitiään….. emme kerro loppua, mutta emme myöskään suosittele sarjaa, sillä paljon parempiakin sarjoja on ajankuluksi ja viihteeksi katseltavissa.


Muuta luettavaa muualta:

Lääkärikäynnin maksaminen onnistuu myös MobilePay -sovelluksella

Esimerkiksi Pihlajalinna on ottanut MobilePay maksuratkaisun käyttöön konsernin yhdeksässä eri yrityksessä 22.4.2022 alkaen. Ensi vaiheessa maksaminen on mahdollista yksityisasiakkaille Pihlajalinna Lääkärikeskuksissa, Wiisurissa, Pihlajalinna Hammasklinikalla, Dextra Lapsettomuusklinikalla, Pihlajalinna Turussa, Linnan Klinikalla, Lääkäriasema DokTorissa, Pihlajalinna Oulussa ja Pihlajalinna Omasairaalassa. Yhteistyötä laajennetaan myöhemmin kattamaan myös huoltaja-, yritys- ja työterveysasiakkuudet. Tuleeko myöhemmin Google Pay käyttöön esimerkiksi juuri lääkärikäynneillä? Se jää nähtäväksi mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Tagged

2 thoughts on “Arvostelussa Netflixin minisarja Keep Breathing

  1. Olipa tämä arvostelu kirjoitettu harkitsemattomasti ja huonosti. Heti alussa kuvataan tietoja, joiden on tarkoitus paljastua katsojalle ohjelman edetessä. Jatkossa vähän tyyliä ja harkintaa mukaan näihin arvioihin, kiitos!

    1. Hei ja kiitos kommentista – tämä arvostelu oli kirjoitettu avustajamme toimesta, olisitko sinä kiinnostunut toimimaan avustajana ja kirjoittamaan silloin tällöin arvostelun?

Vastaa