Arvostelussa NetFlixin minisarja Treason

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

NetFlixin uusi minisarja Treason vie katsojan mukanaan Lontooseen, keskelle vaaleja ja niitä varjostavia salaisuuksia. Sarja alkaa kun eläkkeellä jo oleva venäläisen SVR:n agentti myrkyttää MI6:n johtajan sairaalakuntoon – tarkoituksena ei ollutkaan tappaa häntä, ainoastaan aiheuttaa siitä seurannut tilanne.

(Sarja on saanut hieman palautetta kansainvälisesti jo myös siitä, että agenttia näyttelevä Olga on ukrainalainen, ja hän näyttelee sarjassa venäläistä agenttia samalla kun Venäjä hyökkää oikeassa elämässä hänen kotimaahansa….)

Adam Lawrence (Charlie Cox), Britannian MI6-tiedustelupalvelun kakkosmies nousee johtoon ja alkaa selvittää, mitä hänen pomolleen Sir Martin Angelikselle (Ciaran Hinds) oikein tapahtui. Ei kestä kauaa kun Adamille käy selväksi, että myrkytyksessä on ollut mukana hänen vanha kontaktinsa Bakusta, venäläinen Kara (Olga Kurylenko), ja että Karalla olisi hänelle asiaa. Millainen oli Adamin ja Karan suhden Bakussa, tätä alkaa sarjan aikana ajatella myös Adamin vaimo Maddy de Costa (Oona Chaplin), joka saa vihiä jo aikaisessa vaiheessa, että kaikki ei ole aivan siltä miltä näyttää. Maddy on itse entinen brittiarmeijan kapteeni, eikä ole ennenkään väistellyt vaikeita paikkoja tai tilanteita, joskin nyt pariskunnalla on myös kaksi lasta Callum (Samuel Leakey) ja Ella (Beau Gadsdon).

Adam pääsi omaan asemaansa pomonsa Angeliksen nostamana toimittuaan hyvin Bakussa pelastaen brittien lähestystön henkilöstön ennen Bakun päätymistä venäläisille, mutta Adam ei tiedä sitä, että Angeliksella on omat epäilyksensä ihmepoikaansa varten. Angelis ei ole päässyt omalle paikalleen pitkäaikaiseksi MI6 pomoksi aivan puhtain paperein, ja tämäkin selviää itseasiassa heti sarjan alussa kun Angeliksen nähdään kiristävän tiedoillaan brittien korkeimman oikeuden presidenttiä, mutta lisääkin on tulossa – kuin myös se, että Adamin entinen vaimo, eli hänen lastensa äiti (Maddy ei ole Adamin ensimmäinen vaimo), oli sukua hänen pomolleen…

Sarjassa on poliittinen aspeksi, joka tuo mukaan miljonääri Lord Anton Melinkovin (Danila Kozlovsky), jonka salaisissa toiveissa olisi joku päivä vielä palata Moskovaan, ja nyt näyttää siltä että Melinkov on enemmänkin toisen pääministeriehdokkaan taustarahoittaja, joka näkee tilanteessa omat mahdollisuutensa – muutakin kuin saadakseen ehdokas Robert Kirbyn (Simon Lenagan) pääministeriksi. Toinen pääehdokas on monesta muustakin sarjasta tuttu nyt Audrey Gratzia näyttelevä Alex Kingston.

Mutta kyse ei ole vain Karan ja Adamin välisestä kysymyksestä, tai poliittisesta väännöstä tulevasta pääministeristä, sillä paikalle saapuu USA:sta CIA:n yksikkö, jota johtaa Dede Alexander (Tracy Ifeachor), agentti joka pelasti Maddyn hengen Afganistanista tämän ollessa USA:n ja brittien yhteysupseerina.

Vähitellen sarjan jaksojen aikana Karan ja Adamin välinen historia paljastuu ja samalla etenee koko juoni jakso jaksolta – sarja olisi voinut olla pidempikin, ja itseasiassa se loppuu vaiheeseen, joka antaa mahdollisuuden kausi kakkoselle… vaikka tämä poliittinen tilanne raukeaakin tällä kertaa. Sarja etenee hyvin ja pitää mielenkiinnon yllä jakso jaksolta, ja se pitää sisällään tarpeeksi yllätyksiä, jotta se ei olisi tasapaksua. Tässä sarjassa ei ole myöskään liikaa väkivaltaa tai ampumista, joskin sen verran kun jokaisessa agenttisarjassa vähintäänkin pitää olla, jotta muutama hahmo ei näkisi seuraavaa jaksoa. Suosittelemme Treasonia agenttielokuvista ja sarjoista pitäville.

Ps. kaikki pääosan esittäjä ovat tuttuja monesta muusta sarjasta ja elokuvasta, Charlie Cox eniten Daredewilistä ja Oona Chaplin mm. Taboosta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa