Arvostelussa Netflixin ranskalainen minisarja Velka – Jusqu’ici tout va bien

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat

NetFlixin uudessa minisarjassa journalisti yrittää suojella veljeään viranomaisilta ja päätyy pian tahtomattaan perheineen keskelle huumeparonin armotonta juonittelua. Pääosissa Nawell Madani, Kahina Carina sekä Carima Amarouche. Tarinan ovat kehitelleet Nawell Madani ja Simon Jablonka. Velka on kahdeksan osainen minisarja, joka kertoo uutisankkuriksi haluavan Faran tarinan, ja kuinka hänen veljensä Selimin (Radouan Leflahi) huumesekoilut saavat koko perheen asiat sekaisin ja siinä samalla Faran tulevaisuuden työpaikkamahdollisuudet uutisankkurina vaarantuvat.

Faran poikaystävä (Paul Hamy) on televisioyhtiön ohjaaja/tuottaja ja on Faran puolella, tämän kohotessa rivitoimittajasta uutisten lukijaksi, mutta hänkään ei tiedä kaikkea, mitä on käynnissä.

Mukaan astuu väkivaltainen ja kainojakaihtamaton huumepomo Oumar (Djebril Zonga), joka haluaa periä Faralta tämän Selim-veljen aiheuttaman velan – joka onkin loppujen lopuksi kohtuullisen suuri, ja syynä on Faran ja tämän siskojen polttaman pakoauton sisältäneet huumeet.

Velka on täysin kuviteellinen tarina maahanmuuttajalähtöisestä perheestä Ranskassa. Toisaalla sarjassa tulee esille maahanmuuttajien olot omilla asuinalueillaan, ja toisaalta se toisenlainen ranskalainen elämä, johon Faralla olisi mahdollisuudet uutistenlukija palkalla. Mutta annetaanko hänelle siihen mahdollisuutta? Jo ne kaikki myönnytykset, mitä Fara joutuu tekemään kulttuuriinsa liittyen ollessaan televisioaseman uutisankkurina ovat omiaan vaikeuttamaan hänen omaan ajatustaan omasta itsestään.

Fara ja tv-kanava

Sarja alkaa hieman erikoisesta vaiheessa, missä Fara saa mm. kuulla, että hän ei saanutkaan odottamaansa ylennystä tv-kanavalta, vaan uutisankkurin paikka meni uudelle ”vaalealle” toimittajalle. Tästä suivaantuneena Fara avautuu suorassa lähetyksessä, ja tuloksena potkut – mutta hänen tekonsa itseasiassa sai kanavalle paljon palautetta, ja loppujen lopuksi hänelle kuitenkin tarjottiin uutisankkurin pestiä.. ja samanaikaan piti auttaa veljeä ja valmistautua Ramadanin viettämiseen äidin ja siskojen kanssa.

Siskot ja heidän veli

Pohjilmmiltaan sarjassa on kyse perheestä, ja siitä, että perheessä kaikista pidetään huolta. Vaikka Selim on tehnyt pahojaan, hänen siskonsa haluavat auttaa häntä – joskin tieto huumeista ei ollut heillä alunperin, ja kenties se tieto, olisi tehnyt auttamisesta vaikeampaa. Kuvioissa on taustalla myös Souhilan eli Faran yhden siskon tytär Lina, joka on aktiivinen tiktokkaaja. Hänellä on paljon seuraajia, joista yksi on ammattijalkapalloilija, jonka yhteistä elämää Lina on jo pääsemässä unelmoimaan….

Sarjassa käydään pintapuolisesti läpi myös niitä mahdollisuuksia, joita maahanmuuttajilla oikeasti on nousta ylöspäin. Sarja ei varsinaisesti ole enempää kantaaottava, mutta kaikesta näkee, että kirjoittamassa on ollut mukana itse pääosanesittäjä Nawell Madani.

Sarja on omalla tavallaan katsomisen arvoinen – se tuo hieman erilaisen lähestymistavan nykymaailman ongelmiin ja mahdollisuuksiin.

Nawell Madani

Nawell on Belgiassa syntynyt mutta algerialaistaustainen näyttelijä, humoristi, juontaja ja tuottaja. Hän nousi kuuluisuuteen 2012 James Comedyu Clubi kautta. Hänellä on Instagramissa yli miljoona seuraajaa. Belgiassa ura ei riittänyt ammattilaisuuteen saakka, joten hän muutti Ranskaan.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Etätyö – Uusi normaali?

Etätyö on tullut pysyväksi vaihtoehdoksi pandemian myötä. Se on mahdollistanut joustavamman työskentelyn ja vähentänyt aikaa ja kustannuksia matkustamiseen. Etätyön avulla työntekijät voivat työskennellä turvallisesti mistä tahansa ja säilyttää samalla tuottavuutensa. Mutta kuinka pysyvästi tämä uusi normaali tulee olemaan?

Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Digitalisaatio on tullut jäädäkseen

Kaiken kaikkiaan internetin vallankumous on muuttanut tapaamme elää ja toimia merkittävästi. Digitalisaatio on tullut jäädäkseen, ja sen vaikutukset jatkavat kehittymistään tulevaisuudessa. On tärkeää ymmärtää digitaalisen maailman mahdollisuudet ja haasteet ja pyrkiä hyödyntämään niitä vastuullisesti.

Outletit – Huippumerkkejä edullisesti

Marimekko outlet ja Halti Outlet tarjoaa mahdollisuuden hankkia huippu tuotteita edullisesti. Näissä myymälöissä myydään ylijäämävarastoja, mallikappaleita ja viime kauden tuotteita alennettuun hintaan. Outlet-ostoksilla voi säästää merkittävästi, kun saa laadukkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita huomattavasti normaalihintaa halvemmalla. Laaja valikoima, houkuttelevat alennukset ja arvostettujen brändien saatavuus tekevät outleteista suositun vaihtoehdon shoppailuun. Tutustu myös Iittala outlet myymälään.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Lainavertailu – Löydä paras laina tarpeisiisi!

Lainavertailu auttaa löytämään edullisimman lainavaihtoehdon yksinkertaisesti ja nopeasti. Vertaillessasi eri lainantarjoajia huomioi lainan kokonaiskustannukset, korko, laina-aika ja mahdolliset lisäkulut. Sivustot tarjoavat kätevän tavan vertailla eri lainoja ja valita sopivin vaihtoehto henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Muista myös tarkistaa luottotietosi ja varmistaa takaisinmaksukykysi ennen lainan hakemista. Tehokas lainavertailu auttaa säästämään rahaa ja välttämään turhia riskejä lainanottoon liittyen.

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa