Arvostelussa NetFlixin The Silent Sea

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Tämän kertainen arvostelukohde tuli toisen median otsikoinnin kautta. Siinä kerrottiin tästä korealaisesta Netflix sarjasta yhtenä kohuttuna sarjauutuutena, ja pakkohan se oli ottaa katsontaan. Emme ole vielä katsoneet koko kautta, mutta jo kolmen katsotun jakson perusteella tuotimme tämän arvostelun.

The Silent Sea on viime vuonna koreassa kuvattu Sci-fi thrilleri vuoden 2014 lyhytelokuvasta The Sea of Tranquility, jonka ohjasi ja kirjoitti Choi Hang-yong. Tämän uuden pääosissa ovat Bae Doona, Gong Yoo sekä Lee Joon.

(Korean: 고요의 바다; RR: Goyo-eui bada)

The Silent Sean vahvin puoli on sen kyky yhdistellä tyylikkäästi ihmiselle ominaista tuntemattoman pelkoa synkkiin, täysin mahdollisiin tulevaisuudennäkymiin. Arvosteluissa kehutaan myös sarjan ajatuksia herättäviä teemoja ja allegorioita sekä ensiluokkaista lavastusta ja tuotantoa.

Myös näyttelijät ovat olleet täysillä mukana ja nauttineet sarjan tekemisestä.

– Rakastan projekteja, joihin liittyy seikkailun tuntua. Minua kiinnosti ulkoavaruuteen sijoittuva elokuva ja halusin rikkoa rajojani näyttelijänä, muun muassa Kingdom-kauhutrilleristä tunnettu näyttelijätär Bae Doona toteaa The Korea Times -julkaisussa.

Mistä sarja kertoo?

The Silent Sea piirtää eteemme maapallon, josta vesi alkaa olla lopussa. TV uutisissa kerrotaan veden kenties riittävän vain vuosikymmeneksi ja huono vedenlaatu näkyy jo lapsikuoleisuudessa ja siinä, että moni nykyaikamme asia alkaa olla ylellisyyttä tai jopa kiellettyä – kuten kotieläimet, niille kun ei saa vettä antaa.

Tähän tavalla tai toisella liitty korealaisten kuulento, heidän kuuasema Balhaelle, joka on ollut muutamia vuosia suljettuna siellä kuulemma sattumaan säteilyonnettomuuden vuoksi. Nyt kuitenkin hallitus on määrännyt tutkijajoukon hakemaan asemalta tutkimusnäyte, joita kuulemma voi olla kuuaseman jollakin kolmesta tutkimushuoneesta.

Matka ei saa kovin hyvää alkua, kun tutkimusryhmän oma alus joutuu tekemään tavallista kovemman laskeutumisen, jonka tuloksena alus tuhoutuu ja joukon on päästävä asemalla kävellen – pääsevätkö heistä jokainen asemalle ennen ilman loppumista – katsokaa itse sarja.

Tutkimusjoukko on kokoelma tutkijoita, sotilaita ja lääkäri, ja osa porukasta on alusta alkaen hieman epäilevä matkan syystä – varsinkin Song Jian, jonka sisko oli Balhaella sen alkuperäisen sulkemisen aiheuttaneen onnettomuuden aikana.

Aikanopeasti tutkimusryhmälle käykin selväksi, että kyseessä ei tainnutkaan olla säteilyonnettomuus vaan kysymys onkin aivan jostain muusta.

Sarjaa on kritisoitu sen hitaasta etenemisnopeudesta, ja on jopa sanottu, että kahdeksan osainen kausi olisi helposti mahtunut kuuteenkin osaan, mutta mielestämme se ei välttämättä ole ainoa oikea vaihtoehto. On totta, että nykyaika toivoo nopeasti tapahtuvaa etenemistä, mutta toisaalta on virkistävää katsella välillä sarjaa, jossa katsoja itsekin oikeasti ehtii elää mukana tapahtumissa sekä ennakoimaan tulevia.

Kuten sanottua, emme ole itse katsoneet vielä ensimmäistä kautta loppuun, mutta olemme lukeneet arvosteluista ja odotuksista, että toinenkin kausi saattaisi olla tulossa.

Jo ensimmäisten kolmen jakson avulla voimme kuitenkin suositella sarjaa kaikille sci-fi elokuvien ja sarjojen ystäville. Tämä sarja ei välttämättä tarjota taisteluita ja ammuntaa, mutta muuten erilaisen ajatuksen tulevaisuuden mahdollisille maapallon ongelmille… ja kenties sarjan katsojille myös vastauksen, mikä on Song Jianin etsimä Luna.

Palaamme vielä tähän The Silent Sea sarjaan katsottuamme ensimmäisen kauden loppuun.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa