Arvostelussa Netflixin uusi suosikkisarja The Brothers Sun

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat

The Brothers Sun alkaa kohtauksella, missä nuori mies kokkailee kotona, kun hänen kimppuunsa käy naamioituneita miehiä. Hän voittaa nämä taistelussa. Paikalle tulee myöhemmin miehen isä, joka ihmettelee, miksi vain kolme miestä lähetettiin tappamaan hänen poikaansa, vaikka hänen taistelutaistonsa ovat hyvinkin Taiwanissa tunnettuja…. sitten kajahtaa laukaus, ja isä tuupertuu maahan. Tästä alkaa The Brothers Sun tarina, kun ammutun miehen pojan on lähdettävä Los Angelesiin suojamaan äitiään ja veljeään, mutta kaipaavatko he tappajan suojelua?

Rooleissa äitinä nähdään monessa jo mukana ollut Michelle Yeoh, ja hänen poikinaan Charlesia (Justin Chien) ja Brucena Sam Li. Muita rooleja ovat mm. Charlesin lapsuuden ystävä, nykyinen Los Angelesin apulaissyyttäjä Alexis (Highdee Kuan), Brucen kaveri ja huumeheikki TK (Joon Lee), ja tottakai perheen isä, Big Sun (Johnnu Kou).

Perhe Sun on taiwanilaisen rikollisjärjestön johdossa, ja suku on ollut mukana tässä triadissa jo satoja vuosia, ja tämä perinteisiin uskominen ja niiden mukaan toimiminen on monessa sarjankin tapahtumassa ja juonessa mukanan – miten sitten taiwanilaiset perinteet osuvat yksiin amerikkalaistuneiden taiwanilaisten kanssa, onkin eri asia. Tai miten Charles tulee toimeen veljensä ja äitinsä kanssa, varsinkin kun hän huomaa nopeasti, että Bruce ei osaa tapella, ja äidillä on ”piileviä” kykyjä saada asioita hoidettua.

Aika nopeasti katsojalle selviää, että sokerisista leivonnaisista tykkäävä taistelija Charles, komediasta ja improsta pitävä Bruce sekä heidän äitinsä seikkailut ovat Netflixin toimintakomediaa. Juoni on ihan kiva ja asiat etenevät tasaisesti, mutta ainakin itselleni tämä ei toimi. Ihmisiä tapetaan, pilkotaan ja siinä sivussa heitetään vitsejä ja syödään churroja – joo, mutta ei. Esimerkiksi alun taistelukohtauksessa taustalla TV:ssä tulee The Great Britich Bake Off, jonka keskustelun pätkät ”sopivat” juuri taistelun tiimellykseen.

Brucen ja Charlesin kiitäessä ympäri kaupunkia yrittäessään tunnistaa irtileikattua päätä tai toimittaa eksoottista liskoa, heidän jäykkyytensä vähitellen sulaa lapsuuden kiistelyyn ja lopulta aitoon kiintymykseen ja kunnioitukseen. Heidän matkansa on täynnä naurua ja yllätyksiä, kun he oppivat tuntemaan toisensa uudelleen vuosien eron jälkeen.

Kun Charles ja Bruce navigoivat Los Angelesin katuja, heidän erilaiset näkemyksensä elämästä ja perheestä joutuvat törmäyskurssille. Charlesin kova ja kyyninen luonne kohtaa Brucen pehmeän ja optimistisen asenteen, mikä luo jännitettä, mutta myös mahdollisuuden kasvaa ja oppia toisiltaan.

Yksi sarjan keskeisistä teemoista on perhesalaisuuksien paljastuminen ja niiden vaikutus perhesuhteisiin. Bruce joutuu käsittelemään äkillisesti paljastunutta totuutta perheen rikollisesta taustasta, kun taas Charles joutuu kohtaamaan omat tunteensa menneisyydestä ja äitinsä uudelleen löytämisestä.

Perheen kemia antaa The Brothers Sun -sarjalle yllättävän samaistuttavan emotionaalisen todellisuuden. Kaikesta alamaailman politikoinnista ja taidokkaasti koreografioiduista nyrkkitappeluista huolimatta, Suns-perheen kohtaamat konfliktit ovat sellaisia, jotka ovat tuttuja lähes kaikille: missä vetää raja omien unelmien ja vanhempien odotusten välillä, mitä velkaa on perheelleen ja mitä perhe on velkaa takaisin.

The Brothers Sun käsittelee myös perheenjäsenten välisiä velvollisuuksia ja odotuksia. Mitä yksilö on velkaa perheelleen ja mitä perhe on velkaa yksilölle? Tämä kysymys on keskeinen konfliktin lähde ja tuo syvyyttä hahmojen välisiin suhteisiin. Sarja esittelee, kuinka Suns-perheen jäsenet navigoivat näitä monimutkaisia suhteita ja löytävät omat rajansa.

Vaikka sarja välttelee liiallista keskittymistä hahmojen psykologisiin traumoihin, se tarjoaa tarpeeksi ahdistusta pitääkseen katsojan tunteet mukana. Sunsien moraalinen epäselvyys ja heidän tekemänsä valinnat ovat täynnä harmaita alueita, jotka tekevät tarinasta kiehtovan ja monikerroksisen.

Sarjan keskiössä ovat inhimilliset konfliktit, jotka koskettavat kaikkia katsojia. Perheen odotusten ja henkilökohtaisten unelmien välinen ristiriita, velvollisuudet ja moraaliset valinnat tekevät tarinasta samaistuttavan ja syvällisen. Suns-perheen jäsenet joutuvat kohtaamaan omat pelkonsa ja toiveensa, mikä tekee heidän matkasta koskettavan.

Entä sitten arvostelu?

Kokonaisuutena The Brothers Sun ei iske, ja jää todennäköisesti meillä muutaman jakson katseltavien sarjojen joukkoon. Tällainen actioncomedy kun ei ole ihan sitä parasta, mitä itse tykkään katsella. Toiset tykkäävät, minä en.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa