Arvostelussa SkyShowTimen ja Kiefer Sutherlandin Rabbit Hole

Ajankohtaista Arvostelu SkyShowTime

Rabbit Hole on yhdysvaltalainen yritysvakoiluun sijoittuva trilleri-televisiosarja, jonka ovat luoneet John Requa ja Glenn Ficarra Paramount+:lle ja joka näytetään Suomessa SkyShowTimen valikoimassa. Sarjassa Kiefer Sutherland näyttelee yksityistä yritysvakoiluagenttia, joka on suunniteltu murhan. Sarjan ensi-ilta oli 26. maaliskuuta 2023, ja sen on määrä kestää kahdeksan jaksoa. Itseasiassa Sutherlandin rooli John Weir on psykiatri, joka ymmärtää, mikä saa ihmiset tekemään asioita, muuttamaan päätöksiään, ja sitä hänen oma yrityksensa tekee maksusta isoille pörssiyhtiöille.

Sarja kuvaa Johnin lapsuuden iloisena, mutta vaikeana – varsinkin kun John joutuu todistamaan oman isänsä itsemurhan, äitinsä alkoholismin ja oman nuoruutensa lastenkodissa. Lastenkoti antaa hänelle kuitenkin lapsuuden ystävän, ja suunnan elämällä ”numeroilla on merkitys”.

Kiefer Sutherlandin lisäksi sarjassa nähdään pääosissa mm. Charles Dance (Johnin isä tohtori Ben Wilson, ja tuttu monille Game of Thrones kuninkaana) sekä Meta Golding (Johnnin kaapaama asianajaja Hailey Winton, jota John ei usko).

Mikä Rabbit Hole on?

”Rabbit hole” ei ole virallinen psykiatrian termi, mutta sitä käytetään usein kuvaamaan tilannetta, jossa henkilö ajautuu yhä syvemmälle hämmentävään tai ristiriitaiseen tilanteeseen tai ajatusmalliin, joka voi aiheuttaa ahdistusta tai hämmennystä. Tämä termi on peräisin Lewis Carrollin kirjasta ”Liisa ihmemaassa”, jossa Liisa seuraa valkoista kania kaninkoloon ja putoaa syvemmälle ja syvemmälle kaninkolossa olevaan maailmaan. Psykiatriassa käytetään useita termejä kuvaamaan samantyyppisiä tilanteita, kuten dissosiaatio, derealisaatio tai psykoosi, jotka voivat liittyä mielenterveysongelmiin ja vaativat ammattilaisen hoitoa ja arviointia.

Rabbit Hole sarjassa John puhuu usein lapsuuden ystävälleen, siitä kuinka hän ei halua jälleen joutua kanin koloon, ja ystävä vakuuttelee, että hän kyllä vetää Johnnin takaisin – mutta onko ystävä sittenkään niin hyvä ystävä kuin menneisyys voisi antaa olettaa?

Millainen sarja Rabbit Hole on?

Rabbit Hole on TV-sarja, joka etenee kovaa vauhtia, mutta joka paljastaa lisää vähitellen jakso jaksolta johdattaen katsojat samalla syvemmälle valheellisen todellisuuden maailmaan, missä kenestä tahansa saadaan aikaan rikollinen, ja kuka tahansa mukamas kuollut, ei olekaan kuollut, mutta tapahtuma on saatu näyttämään siltä. Pysyykö John hengissä, ratkaiseeko hän sen, kuka laittoi hänet näyttämään murhaajalta, ja mikä tehtävä Haileyllä on koko kuviossa. Entä Johnia jahtaama FBI:n talousetsivä Josephine ”Jo” Madi (Enid Graham) ja millainen lapsuuden ystävä Valence ( Jason Butler Harner) lopulta on. Ja millainen rooli Edward Hommilla (Rob Yang) tässä kaikessa ja sen ratkaisemisessa on?

Sarja poukkoilee vuosista toisiin ollen välillä nykyajassa, joskus 80-luvulla Johnin lapsuudessa, ja välillä 2010-lukujen eri vuosilla kun Valence ja John perustivat ja kehittivät omaa yhteistä yritystään – mikä vei ystävykset erilleen?

Kolmen ilmestyneen jakson jälkeen voimme suositella sarjaa, vaikkakin se osittain tuntuu Sutherlandille tehdyltä tilaustyöltä, jotta ”vanha” näyttelijä saisi muutaman taalan pankkitililleen – niin paljon sarjassa samanlaisuutta hänen edellisiin rooleihinsa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa