Arvostelussa Viaplayn Seal Team kausi kuusi

Ajankohtaista Arvostelu Viaplay

Seal Team on edennyt jo kuudenteen kauteensa. Sarja seuraa amerikkalaisten erikoisjoukkojen edesottamuksia taistelussa terrorismia vastaan ympäri maailmaa, ja tekee sen seuraten ns. Bravo-tiimin matkaa. Bravo-tiimi on Navy Seals erikoisjoukko, joka on vuodesta toiseen toiminut suurin piirtein samalla kokoonpanolla ja nyt kausi kuusi näkeekin jo melkoisen veteraaniporukan yhä jatkavan terroristien kanssa taistelua samalla kun poliittinen tilanne sekä maailmalla että USA:ssa on muuttunut. Uusi poliittinen tilanne varsinkin USA:n laivaston amiraalitasolla tarkoittaa kysymysmerkkejä Bravo-tiimin tulevaisuudelle. Kysymykset liittyvät nimenomaan erikoisjoukkojen käyttöön verrattuna tavallisten maajoukkojen rahoitukseen – eli sisäpolitiikkaa amerikan malliin.

https://www.youtube.com/watch?v=Tr0AZp6Ly7o

Millainen Seal Team on sarjana

Seal Team tarjoilee erilaisia näkökantoja sekä amerikkalaisten sotilaiden tekemisiin ulkomailla, että amerikkalaisten veteraanien vastaanottoon siinä vaiheessa, kun ammattielämä sotilaana päättyy. Sotilasura voi päättyä niin sopimuskauden päättymiseen tai ennenaikaisesti loukkaantumiseen, tai pahempaa: haavoittumiseen ”in action” eli komennuksella. Yleisesti ottaen amerikkalaisten sotilaiden ulkomaankomennukset ovat huomattavan rauhallisempia kuin sarjan erikoisjoukkojen komennnukset, jotka voivat viedä tiimin keskelle heimosotaa, tai kuukausiksi keskelle aavikkoa jahtaamaan terroristeja. Käsittelimme Seal Team sarjaa viimeksi sen viidennen kauden alkaessa.

Seal Team on katseltavissa useammaltakin suoratoistokanavalta, me käytämme katseluun Viaplayta.

Bravo team

Sarjan erikoisjoukkojen yksikköä vetää vääpeli Jason Hayes (David Boreanaz), joka on tuttu monesta muustakin sarjasta. Seal Teamin pomona Masterchief Hayes on kaikki kokenut monen taistelun veteraani, jonka sekä keho että mieli ovat saaneet tuta kovia – siitä seurauksena Hayesin pääkoppa ei toimi aina niin hyvin kuin pitäisi, mikä aiheuttaakin välillä ongelmia koko tiimille.

Erikoisjoukon Bravo 2 eli second in command oli aluksi Ray Perry (Neil Brown Jr), joka kuitenkin eteni upseeritasolle saakka, vaikka hänenkin toimintahistoriansa pitää sisällään mm. vangiksi jäämisen ja kidutettavana olemisen, siitä selviämisen ja nyt hänellä on komennusten ohessa vaimonsa Naiman (Parisa Fakhri) kanssa veteraaneille toimintakeskuksen perustaminen. Siinä missä upseeri Perry ei ole enää Bravo 2, hänen paikalleen tiimiin tuli jo pari kautta sitten nuori Clay Spenser (Max Thieriot), jolla oli omat sukulaistaustat myös laivastosta, ja sitä kautta omat ”traumansa” jo ennen Bravo-tiimiin liittymistä. Sittem Spenser löytää itselleen tyttöystävän, josta tuli myös vaimo Stella (Alona Tal), ja heillä on myös lapsi… kuten useammalla muullakin Bravo-tiimistä.

Muut Bravo-tiimin jäsenet ovat räjähde-expertti Sonny Quinn (A.J.Buckley), Brock (Justin Melnick), Trent (Tyler Grey, jolla on muuten oikeastikin tausta entisenä Rangerinä sekä Delta Force operaattorina), uusi tulokas Omar Hamza (Raffi Barsoumian), sekä heidän yläpuolellaan komentaja Eric Blackburn (Judd Lormand) sekä tiedustelu-upseerina Lisa Davis (Toni Trucks), joka oli aluksi mukana enemmänin tiimin kanssa, mutta lähti sitten hänkin upseerikouluun ja yleni – tästä seurasi oma tarinansa aiempia kausina hänen ja Sonnyn välillä, sillä armeijassa ei katselle hyvällä tällaisia suhteita.

Mielenkiintoista on seurata kausien aikana myös joidenkin suhteiden kehittymistä ja muuttumista, kuten Hayesin suhdetta amerikkalaisen agentin Mandy Elliksen (Jessica Pare) kanssa.

Sarjan seuraaminen

Seal Team on sarja, joka pitäisi aloittaa ensimmäisestä kaudesta alkaen, jotta hahmojen väliset suhteet olisivat selvillä ja keskusteluissa vilisevät viitteet saisivat paremman määrityksen – mutta jos hyppäät mukaan suoraan uusimpaan kauteen, pääset silloinkin seuraamaan kohtuullisen viihdyttävää sotaviihdettä, jos sitä viihteeksi voi sanoa – sarja ottaa satunnaisesti vähän kantaa amerikkalaiseen ja kansainväliseen politiikkaan ja sotimiseen ja sen seurauksiin, mutta sarja on kuitenkin ensisijaisesti amerikkalaista viihdettä.


Tutustu diginyt.fi verkkosivun Samsung näyttö uutiseen


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Tutustu Samsung Galaxy S21 Ultraan – huippuluokan älypuhelin

Samsung Galaxy S21 Ultra on yksi markkinoiden kehittyneimmistä älypuhelimista. Se tarjoaa huippuluokan teknologian, kuten 5G-yhteyden, tehokkaan suorittimen ja erinomaisen kameran. Lisäksi sen suuri ja tarkka näyttö tekee siitä erinomaisen valinnan videoiden katseluun ja pelaamiseen. Kaiken kaikkiaan Samsung Galaxy S21 Ultra on erinomainen valinta vaativille käyttäjille, jotka haluavat parhaan mahdollisen kokemuksen älypuhelimeltaan.

Nettibingo – helppo tapa pelata ja voittaa kotisohvalta käsin

Nettibingo on hauska ja vaivaton tapa pelata bingoa ilman tarvetta lähteä fyysiselle pelipaikalle. Pelaaja voi nauttia pelistä missä ja milloin tahansa, sillä nettibingo on saatavilla ympäri vuorokauden. Lisäksi pelin aloittaminen on helppoa ja nopeaa, ja voittojen lunastaminen sujuu kätevästi verkossa. Nettibingossa voi pelata yksin tai yhdessä muiden pelaajien kanssa, mikä tekee siitä sosiaalisen pelimuodon. Kokonaisuudessaan nettibingo on kätevä ja viihdyttävä tapa pelata ja voittaa kotisohvalta käsin.

Ulosotto ja oma asiointi – Mitä sinun tulee tietää

Ulosotto on tilanne, jossa viranomaiset ulosmittaavat velallisen omaisuutta velan maksamiseksi. Jos sinulla on ulosotto asioita, voit hoitaa niitä kätevästi verkossa ulosotto oma asiointi palvelun kautta. Muun muassa maksaa laskuja ja seurata ulosoton tilannetta voi tehdä kätevästi omalta tietokoneelta tai älypuhelimelta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

1 thought on “Arvostelussa Viaplayn Seal Team kausi kuusi

  1. Sain juuri 1 kauden katsottua Skyshowtimelta. Pettymys oli suuri, kun suunnittelin katsovani 2 kauden, mutta palvelusta on poistunut kaikki paitsi 1 kausi…

Vastaa