Arvostelussa Viaplayn TV-sarja Seal Team

Ajankohtaista Arvostelu Sarjat Viaplay

Jos olet amerikkalaisen TV-viihteen ystävä, ja tykkäät nykyaikaiseen sodankäyntiin liittyvistä ohjelmista niin silloin Seal Team on valintasi. Nyt alkanut Seal Team kausi on jo viides, ja mikäli olet nyt aloittamassa sarjan katselemista, suosittelemme että aloitat alusta – vain silloin tiedät, kuka kukin on, ja miten heidän kemiansa ovat asettuneet nykyisille kohdille. Me olemme seuranneet Viaplayn kanavalla erikoisjoukkojen tehtäviä alusta alkaen ja tässä on Seal Team arvostelumme.

Seal Team sarja kertoo kuudesta Bravo-tiimin sotilaasta, näiden arjesta tukikohdassa ja vaikeuksista liittää salaiset sotilastehtävät omaan perhearkeen, kun perheelle ei voi kertoa, missä oikeasti on, ja mitä on tekeemässä.

Seal Team on hyvin kuvattu, joskin siloteltu sarja amerikkalaisten ammattisotilaiden arkeen. Se kuitenkin tuo esille myös sen mahdottomuuden, joka on arkea tuhansille amerikkalaisille sotilasperheille – sotilaat, olivat ne sitten miehiä tai naisia saattavat olla kuukausia tehtävissä vieraissa maissa ja ainoa yhteydenpito on satelliittipuhelin tai videochattailu tiettyinä kellonaikoina ja päivinä.

Seal Team sarja on CBS Studioiden tuottama ja Benjamin Cavellin hoitama, ja se alkoi syyskuussa 2017 – nyt Suomessa on alkanut viides kausi, ja kuudes kausi tulee ulos erillisenä elokuvana.

Sarjan erikoisjoukkojen sotilaita esittävät David Boreanaz, Max Thieriot, Jessica Paré, Neil Brown Jr., A. J. Buckley, sekä Toni Trucks.

Bravo-tiimin pomona häärää vääpeli Jason Hayes (David Boreanaz) ja hän on myös päähenkilö, kenen vapaa-aikaa sarjassa seurataan. Kylläkin myös mm. Clay Spenserin (Max Thieriot) vapaa-aika saa oman osansa, kuten ammattiupseesiksi nouseva Raymond ”Ray” Perry (Neil Brown Jr) – myöhemmissä jaksoissa myös ampuja Sonny Quinn (A.J.Bruckley) tuo oman siviilielämänsä paremmin näytile.

Alussa varsinkin sarja on pitkälti Bravo-tiimin erikoistehtäviä, joita koko sarjan ajan tulee yleensä yksi per jakso, jollei kyseessä ole sitten jokin erikoisjakso liittyen johonkin Bravo-tiimiläiseen. Ja varsinkin alkukausina Bravo-tiimin tehtävien jälkeiset keskustelut tapahtuvat paikallisessa tukikohdan baarissa.

Sarjan tausta

History-kanavalla näytettiin Six-sarja, josta CBS sitten kehitti Navy Seal sarja-projektin ja Benjamin Cavell lähti porukan kanssa kehittämään sarjaan, joka ilmestyikin vain kahdeksan kuukautta aloittamisen päätöksen jälkeen. Jokainen kausi pitää sisällään kunnollisen määrän tehtäviä ja jaksoja, joten tässä sarjassa riittää katseltavaa.

History kanavalla nähdyn Seal aloituksen vääpeli Jim Caviezel ei kuitenkaan saanut pääroolia tässä varsinaisessa sarjassa, vaan tilalle tuli David Boreanaz.

Kansainvälinen sarja

Seal Team kuvaa Bravo-tiimin tehtäviä ympäri maailman, ja vaikka jaksoja on paljon, ovat tapahtumat eri laisia, eikä omien kaatumisilta aina voida välttyä, mutta koska sarja on hieman siloteltua, samalla porukalla päästään pitkälti etenemään ilman ongelmia. Isoimmat ongelmat kuvataan henkilökohtaisissa asioissa, perhe-elämässä ja ihmissuhteissa, mikä lienee monesti paikkansa pitävää.

Bravoa viedään välillä Aasiaan, välillä Afrikkaan ja välillä Eurooppaan ja joka paikassa käy ilmi, että jotain ryhmän erikoisosaamista on aina tarpeellinen, on se sitten kyky sukeltaa, kyky ampua, tai kyky tehdä nopeita päätöksiä hengenvaarallisissa tilanteissa.

Seal Team on US Navyn eli laivaston erikoissotilaita, joiden pohjakoulutus on sisältänyt niin frogman eli sammakkomies koulutuksen kuin monipuoliset ase- ja terroristi sekä kaupunkisota koulutukset – näihin eri koulutuksiin ja niiden osiin palataan sarjassa usein, sillä tiimin pitää välillä selvitä pomojen testeistä ja erilaisten testiratojen suorittamisesta paremmin kuin toisten tiimien – onhan tässä kyseessä kaikista paras erikoisjoukko, Bravo-team, jossa jokaisella kuudesta tiimin jäsenestä on selvät omat tehtävänsä, ja jokainen tietää toisen taidot ja tehtävät – ja kaikki tehtävät tehdään yhteistyössä, yhteisesti suunnitellun suunnitelman mukaisesti, mutta Bravo-1:n eli vääpeli Hayesin komennossa.

Arvostelu

Navy Seal on erikoisjoukko, josta on tehty elokuvia ja sarjoja aiemminkin ja tehdään varmasti myös tulevaisuudessa. Tämä Viaplaylla nyt nähtävä Seal Team kuvaa omalla silotellulla tavallaan erikoisjoukkojen tehtäviä, ja tehtävien välistä arkea tukikohdassa, sekä yksittäisten sotilaiden ongelmia omassa arjessaan. Me suosittelemme tätä sarjaa action-sarjoista pitäville ja sotaelokuvia katseleville. Älä kuitenkaan suhtaudu kaikkeen näkemääsi liian totisesti – tämä on kuitenkin ennenkaikkea viihdettä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa