blue lights season 2

Arvostelussa YLE Areenalla nähtävä Blue Lights TV-sarjan kakkoskausi

Ajankohtaista Arvostelu Sarjat Suoratoisto YLE Teema

Belfastin poliisit (Blue Lights) TV-sarjan toinen kausi jatkaa pääosin samojen näyttelijähahmojen tarinan kerrontaa. Belfastin poliisit jatkavat partiointiaan Belfastin lähiöissä kohdaten erilaisia elämäntilanteita jatkaen samalla myös omaa elämäänsä. Poliisi aseman poliiseista seurataan enemmän muutaman työparin edesottamuksia toisen kauden kuudessa jaksossa. Sarja on katseltavissa ensimmäisen kauden tapaan YLE Areenalla.

Pääosissa poliiseina nähdään mm. Sian Brooke (konstaapeli Grace Ellis), Katherine Devlin (konstaapeli Annie Conlon), Jonathan Garden (komisario Davind ”Jonty” Johnson), Nathan Braniff (konstaapeli Tommy Foster), Martin McCann (konstaapeli Stevie Neil), Frank Blake (konstaapeli Shane Bradley), Joanne Crawford (komisario Helen McNally) ja Andrea Invine (alueen poliisipäällikkö Nicola Robinson).

Toisella kaudella Belfastin poliisit saavat kuvioihin mukaan etsivä ylikonstaapeli Murray Canningin (Desmond Eastwood), jonka tehtävänä on vähintäänkin saada alueen huumemyyjät aisoihin. Avukseen hän puhuu konstaapeleistä Bradleyn sekä Fosterin, joille hän kertoo kaikilla operaatioilla olevan päällystön tuki ja lupa, mutta onko näin aina?

Ensimmäinen kauden rikollisporukat ovat taakse jäänyttä aikaa, mutta tilanne Belfastissa ei ole sen helpompi kuin aiemminkaan. Poliisista asianajajaksi siirtynyt Jen Robinson (Hannan McClean) huomaa, ettei aina voi voittaa saadessaan asiakkaakseen Happy Kellyn (Paddy Jenkins), joka koki kovia Belfastissa tapahtuneen kahvilaräjähdyksen myötä, ja ex-poliisin Robin Grahamin (Derek Thompson).

Toisella kaudella poliisit saavat tutustua alueen uusiin lojalisteihin, joita johtaa armeijan veteraani Lee Johnson (Seamus O´Hara). Leellä on hyvät aikomukset joiltain osilta, mutta tiellä on mm. paikallisten kahden huumejengin pomot.

Kun katselee Belfastin poliiseja, voi vain miettiä, onko tilanne oikeasti tällainen Belfastin lähiöissä? Ja samalla voi olla kohtuullisen varma, että sarjasta on tulossa vielä myös kolmas kausi, vaikkakin toisen kauden loppu mahdollistaisi myös sarjan loppumisen – mutta ainahan kyse on lopulta katsojaluvuista. Ensimmäisellä kaudella on kerrottu katsojia olleen keskimäärin 4,3 miljoonaa per jakso, kun ensimmäista jakso keväällä 2023 katsoin arviolta reilut 7,2 miljoonaa katsojaa.

Jos olet englantilaisen tai irlantilaisen tv-tuotannon fani, on tämä varmasti katsontalistallasi, ja muutenkin poliisisarjojen ystäville suositeltavissa oleva sarja.

Lue myös aihe: Google kääntäjä (diginyt.fi)

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa