Arvostelussa Ylen Chelsea Detective eli Chelsean etsivä

Ajankohtaista Arvostelu YLE Areena YLE Teema

Englantilaiset rikospoliisisarjat ovat olleet suomalaisten suosikkeina jo vuosikymmeniä, ja Chelsea Detective tuntuu jatkavan tuttua hyväksi koettua rakennetta, missä yksinäinen vanhempi mies komisario vetää omaa etsivätiimiään, apunaan nuorempi poliisi – tällä kertaa aasialaistaustainen nainen, nykyaikaan soveltuvasti.

Tämä polkupyörällä Chelsean katuja ajava polisietsivä on siis uuden Ylen sarjan päähenkilö, joka pariin päästään nyt ensimmäisen kauden jaksojen kanssa.

Chelsea Detective on Peter Finchamin luoma tv-sarja joka tuo vanhemman etsiväpäällikön DI Max Arnoldin (Adrian Scarborough) tutkimaan Lontoon Chelsean alueen rikoksia. Hän itse asuu yksinään asuntoveneessään Lontoon Chelsean Cheyne Walkilla. Apunaan hänellä on rikoksia ratkaisemassa koko tiimi, mutta lähin partneri on DC Priya Shamsie (Sonita Henry), joka on juuri äidiksi tullut omaa äityttään epäilevä kyvykäs etsivä. Hänen etsivä ryhmässään on myös DC Jess Lompard (Lucy Phelps) sekä DC Connor Pollock (Peter Bankole).

Rikosten selvittämisen ohella joutuu Arnold selvittelemään myös omaa suhdettaan Astrid Fischerin (Anamaria Marinca) kanssa, jonka vuoksi hän on palannut asumaan yksin asuntoveneeseensä pianonsa seuraan. Arnoldissa on paljon yhtäläisyyksiä toisiin aiemmin tuttuhin brittipoliiseihin kuten komisario Lewis sekä komisario Morse – Morse tykkäsi klassisesta musiikista, aivan kuten Max Arnold – ja kaikille näille oli yhtäläistä yksin eläminen työn ohessa.

Poliisipomona Max Arnold on erilainen. Hänestä selviää jo ensimmäisten jaksojen aikana, että hän ei ole hyvä lukemaan, mutta lukee sitäkin paremmin kuvia ja tilanteita.

Uskomme, että tästä sarjasta tulee yksi lisää näitä brittisarjoja, jotka ovat ihan katseltavia. Kahden ensimmäisen katsotun jakson jälkeen yhtäläisyydet Lewikseen ovat monitahoiset, vaikka tapahtumat eivät vie poliiseja Oxfordiin vaan Lontoon Chelseaan. Ensimmäinen kausi pitää sisällään kahdeksan jaksoa, ja jokainen yksittäinen tarina/rikos on kahden jakson pituinen. Onhan meillä myös täällä Nettiruudussakin jo arvosteltu toinenkin uudempia brittisarja: Roy Grace

Jakso 1: Synnin palkka 1/2
Mies putoaa metrojunan alle – vai työnnettiinkö hänet? Max Arnold, veneessä asuva, erikoinen punapää poliisiksi tutkii rikoksia Thamesin kainalossa, Chelsean arvoalueella, jolla on pimeä puoli.

Jakso 2: Synnin palkka 2/2
Uhrin viimeaikaiset hengelliset kokemukset herättävät kysymyksiä, joihin löytyy vastaus käsialanäyte kerrallaan. Vai tarvitaanko vielä muutakin?

Jakso 3: Tappavat herkut 1/2
Romanon perheen ravintola on menestys ja osakkaiden uusi reseptikirja hitti. Mutta kun toinen heistä löytyy kotoaan surmattuna, pinnan alta alkaa haiskahtaa palaneen käryä.

Jakso 4: Tappavat herkut 2/2
Tutkinnan edetessä Max törmää kiusalliseen pikkuseikkaan, joka antaa miehelle ajattelemisen aihetta. Mikä elämässä voi olla niin tärkeää, että sen vuoksi kannattaa tappaa?

Jakso 5: Sankarin kuolema 1/2
Varaston yövartija on surmattu työvuorossaan. Miestä pidettiin suoraselkäisenä sankarina, mutta onko tämä koko totuus? Epäilyt väärinkäytöksistä ja tukku hämärää rahaa näyttää toisin.

Jakso 6: Sankarin kuolema 2/2
Tutkinta polkee paikallaan, eikä se ole ainoa kiusallinen asia Maxin elämässä. Kun juttu lopulta nytkähtää eteenpäin, poliisille tulee kiire. Kuinka tervehenkinen toiminta voi mennä näin pahasti pieleen?

Jakso 7: Koulua vai elämää varten 1/2?
Elitistisen kansainvälisen koulun opettaja surmataan kotonaan, mutta murron jälkiä ei ole. Päästikö uhri tekijän itse sisään? Max Arnoldin ryhmä aloittaa tutkinnan.

Jakso 8: Koulua vai elämää varten 2/2?
Eliittikoulu ei takaa asiallista kohtelua kaikille. Havainto auttaa poliisia eteenpäin tutkinnassa, joka muuten junnaa paikallaan. Pitääkö kaiken aina muuttua ja voiko sitä estää?

Tarinaa sarjan takana, eli haastateltavana toinen päänäyttelijä Sonita Henry


Muuta mielenkiintoisia muualta luettavaksi

Uudistettu Espoon eläinsairaala palvelee 24h

Lemmikeillä on nyt mahdollisuus ympärivuorokautiseen sairaalahoitoon myös Espoossa. Uudistunut Espoon Eläinsairaala on tänään aloittanut päivystystoiminnan Suomenojalla, osoitteessa Kurjenkellontie 14. Uudistuneen eläinsairaalan yhteydessä toimii myös Euroopan ensimmäinen urheilukoirien hoitoon erikoistunut klinikka.

Mikä avuksi kun koira ei syö tai nirsoilee?

Koirilla on ruokarohmun maine ja monella koiralla elämä näyttää keskittyvän niihin hetkiin, kun se saa jotain syötävää. Usein koiralle maistuukin kaikki kotiruuasta nappuloihin ja tietenkin kaikki mahdolliset koiranherkut. Jokaisen koiran sisällä ei kuitenkaan asu ruokaa hotkiva ahmatti. Suuri joukko koirista ei haaveile makkarasta ja muusta herkullisesta. Koiran nirsoilu on yleinen ongelma, joka usein huolestuttaa koiran omistajaa. Huoli ei ole täysi aiheeton. Huonosti syövä koira saattaa vähitellen alkaa kärsiä aliravitsemuksen tuomista ongelmista. Ravintoaineiden puutokset aiheuttavat monenlaisia terveysongelmia. Mikä avuksi kun kyseessä on nirsoileva koira

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa