C Moren 19.8. alkava uutuussarja Maria Kallio herättää eloon Lehtolaisen suosikkidekkarit

Ajankohtaista Cmore

C More -alkuperäissarjauutuus, Leena Lehtolaisen suosikkikirjasarjaan pohjautuva Maria Kallio vie katsojat keskelle monimutkaisia murhatutkimuksia ja parisuhdetasapainoilua. Maria Kallion nimiroolissa vakuuttaa Elena Leeve ja muissa rooleissa muun muassa Leo Honkonen, Markus Järvenpää, Matleena Kuusniemi, Petteri Summanen, Alex Anton, Roosa Söderholm, Matti Leino ja Carl-Kristian Rundman. Sarja nähdään C More -suoratoistopalvelussa 19.8. alkaen. 

C More -alkuperäissarja Maria Kallio on uusi kymmenosainen draamasarja poliisista (Elena Leeve), joka haaveilee juristin urasta, mutta päätyy murharyhmän pomoksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle. Rikostutkijantyössään hän osaa laittaa kohtaamansa raakuudet sivuun, mutta yksityiselämässään hän kamppailee tunteiden kovettumisen ja miesystävä-Antin (Markus Järvenpää) perheenperustamishaaveiden kanssa. Tiivis työyhteisö muodostuu Marialle välillä läheisemmäksi kuin oma kumppani ja varsinkin intensiivinen suhde työpari Koivuun (Leo Honkonen) tarjoaa tukea vaikeissa paikoissa. 

Uutuussarjan jokainen jakso perustuu kirjailija Leena Lehtolaisen samannimiseen rikosromaaniin. Sarjan yhtenäistävänä runkona on Maria Kallion tasapainoilu työelämän ja parisuhteen välillä. Työssään hän on sitoutunut saattamaan rikoksentekijät vastuuseen teoistaan ja tuomaan tällä tavoin edes hieman oikeutta uhreille ja heidän läheisilleen. Onko hän kuitenkin paatumassa liian nopeasti raakojen rikosten äärellä, kuten murharyhmässä pitkää uraa tekeville monesti käy? Onko hän valmis sitoutumaan ja perustamaan perhettä vaarallisen poliisintyön täyttäessä ajatukset vapaa-ajallakin? 

Leeven, Honkosen ja Järvenpään lisäksi sarjassa näyttelevät muun muassa Matleena Kuusniemi, Petteri Summanen, Alex Anton, Roosa Söderholm, Matti Leino ja Carl-Kristian Rundman. Sarjan on tuottanut C Morelle ja MTV:lle Jarowskij Finland Oy. Ohjauksesta vastaa Jojo Erholtz ja käsikirjoituksesta Eriikka Etholén-Paju

Maria Kallio C More -suoratoistopalvelussa 19.8. alkaen. Jaksoja on yhteensä 10. Maria Kallio on C More -alkuperäissarja. Sarja nähdään myöhemmin myös MTV:n kanavilla.

MARIA KALLIO -SARJAN HAHMOT:

Maria Kallio (Elena Leeve)

Maria Kallio on Espoon väkivaltarikosyksikön tutkija, mutta myös viimeistä 
tenttiä vaille juristi. Juristiksi valmistuminen tarjoaisi tasaisemman elämän, mutta veri vetää 
häntä poliisin työhön ja hän ottaa vastaan pestin yksikön pomona. Yksityiselämässään Maria kamppailee sitoutumispaineiden kanssa.

Pekka Koivu (Leo Honkonen)

Ylikonstaapeli Pekka Koivu on murharyhmän vitsiniekka, joka ei kanna turhia murheita mukanaan. 
Koivu haluaisi perheen ja lapsia, mutta etsiessään sitä oikeaa, kukaan ei oikein tunnu sydämessä samalta kuin Maria. Hän ei kuitenkaan tiedä miten asiasta tälle kertoisi. 

Antti Sarkela (Markus Järvenpää)

Avaruustieteen huippututkija Antti Sarkela suhtautuu intohimoisesti omaan työhönsä ja ymmärtää kuinka haastavaa Marian työ rikospoliisina on. Hänelle kuitenkin rakkaus ja parisuhde ovat tärkeitä, ja tulevaisuudessa hän haluaisi myös lapsia. Ovatko Antin tulevaisuudentoiveet Marialle liikaa?

Ville ”Pätkis” Beaktas (Alex Anton)

Huumepuolelta murharyhmään siirtyvä Pätkis tuo Marian tiimiin vahvaa tietoteknistä osaamista ja rentoa huumoria. Yksityisasioistaan tarkka mies osaa kuitenkin myös yllättää työyhteisönsä.

Susanna Honkanen (Roosa Söderholm)

Kovapintainen Susanna Honkanen on terävä poliisi, joka on edennyt nopeasti ja saanut profilointikoulutuksen FBI:ssa. Suoraviivainen Susanna nauttii samanhenkisyydestä Strömin kanssa.

Jyrki Taskinen (Petteri Summanen)

Marian murharyhmän johtoon nostava Jyrki Taskinen luottaa suojattinsa ammattitaitoon lujasti. Kenttätyön läpikotaisin tunteva Taskinen on kuitenkin itse päässyt hieman laiskistumaan ja häntä tuntuu kiinnostavan tennis enemmän kuin rikokset. 

Pertti Ström (Carl-Kristian Rundman)

Taskinen laittaa Väkivaltarikosyksikköä luotsaavan Pertti Strömin sivuun kun tämä ei enää kykene suoriutumaan töistään kunnolla. Ström on vanhemman sukupolven poliisi, joka on aina oikeassa ja saa mielestään puhua alaisilleen juuri niin kuin lystää. Tämä hiertää uudeksi pomoksi nousevan Maria Kallion ja Strömin välejä. Ström saa kuitenkin uuden alun yllättävässä seurassa. 

Kirsti Grotenfeldt (Matleena Kuusniemi)

Oikeuslääketieteen tohtori Kirsti Grotenfeldt on tutkijasielu, jonka työ patologina vaatii kylmähermoisuutta ja vankkaa mielenterveyttä. Kirsti tarjoaakin pragmaattisuudellaan lapsuudenystävälleen Marialle tukea sekä tämän työssä että parisuhdesolmuissa. 

Taisto Pulkka (Matti Leino)

Rikospaikkatutkija Pulkka on murharyhmän tärkeä tukipilari. Rennosta tyylistään huolimatta hänet tunnetaan tarkkana ammattilaisena, jolta ei jää yksityiskohdat huomaamatta. 

JAKSOT:

1. Ensimmäinen murhani. Maria Kallio ottaa vastaan sijaisuuden Länsi-Uudenmaan murharyhmän johdossa. Ensimmäistä murhatutkintaa vaikeuttaa se, että Maria tuntee etäisesti murhasta epäillyn Antti Sarkelan.

2. Harmin paikka. Tutkiessaan nuoren kuristetun naislääkärin murhaa yhdessä työparinsa Koivun kanssa, Maria Kallio huomaa, miten hyvin hän tulee työkaverinsa kanssa toimeen.

3. Kuparisydän. Maria selvittää kaivosyhtiön avajaisissa tapahtunutta päägeologin murhaa. Maria vastaanottaa vakituisen viran murharyhmän johtajana ja muuttaa mökilleen.

4. Rautakolmio. Hengellisen yhteisön saarnaaja löytyy kuolleena ja ratkaistakseen murhan Maria tarvitsee Koivun uuden naisystävän Annin apua. Maria on mustasukkainen Koivusta, mutta ei myönnä sitä itselleen.

5. Minne tytöt kadonneet. Maria uppoutuu työhönsä selvittäessään maahanmuuttajataustaisen nuoren tytön murhaa ja pääsee kansallismielisen ryhmän jäljille. Antti haluaa muuttaa Marian kanssa yhteen.

6. Rivo satakieli. Maria tutkii suorassa tv-lähetyksessä myrkytetyn prostituoidun murhaa. Kiinniottotilanteessa Maria ampuu murhasta epäillyn seksikaupan päätekijän. Maria tukeutuu Koivuun.

7. Viattomuuden loppu. Vankilasta vapautunut naispedofiili löytyy kuolleena ja Maria pääsee pedofiiliverkostoon kuvia ja tekstejä lataavan tekijän jäljille. Työ vetää hiljaiseksi.

8. Väärän jäljillä. Urheilupomo tukehtuu urheilugaalassa. Marian ja Koivun selvittäessään murhaa, he pääsevät dopingia kauppaavan kuntosaliyrittäjän välitysringin jäljille. Marian ja Koivun välit lähenevät.

9. Surunpotku. Maria ja Koivu tutkivat Hangossa puukotetun antiikkikauppiaan murhaa. Koivun joutuessa murhasta epäillyn kiinniottotilanteessa hengenvaaraan, Maria tajuaa, kuinka paljon Koivu hänelle merkitsee.

10. Turmanluoti. Antin tutkijakollegan raaka murha saa Marian ymmärtämään, että murhan kohteena oli Antti. Ehtiikö Maria saada murhaajan kiinni ennen kuin murhaaja onnistuu kostossaan?

LISÄTIEDOT: 

#mariakallio #cmoresuomi

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa