David Tennant tekee hyytävän roolisuorituksen minisarjan nimikkoroolissa

Suoratoisto

Tositapahtumiin perustuva kolmiosainen minisarja Des kertoo sarjamurhaaja Dennis Nilsenin karmaisevan tarinan. Muun muassa Broadchurch-sarjasta tuttu David Tennant nähdään kolmiosaisen sarjan nimikkoroolissa. 

Sarjasta sanottua:

****
”..sensitive, finely worked drama”
– The Guardian

****
”..series has a confident script and fine performances from Tennant, Daniel Mays and Jason Watkins”
– The Independent

*****
”David Tennant is mesmerising as serial killer Dennis Nilsen”
– The Telegraph

Des (2020) on tuore tositapahtumiin perustuva kolmiosainen minisarja skotlantilaisesta sarjamurhaajasta Dennis Nilsenistä. Nilsenin rooliissa hyytävän ja ylistetyn suorituksen tekee David Tennant (Broadchurch, Dr. Who). Des sai ensi-iltansa Briteissä syyskuussa 2020.

Sarja alkaa C Moressa maanantaina 9.11. Uusi jakso julkaistaan aina maanantaisin.

Des – joka oli Nilsenin lempinimi – perustuu Brian Mastersin kirjoittamaan, Nilsenin haastatteluihin pohjautuvaan kirjaan Killing for Company : A Story of a Man Addicted to Murder. Mastersia sarjassa näyttelee Jason Watkins (The Crown). Poliisitutkimuksia johtaa etsivä Peter Jay (Daniel MaysLine of Duty, Ashes to Ashes).

Nilsen murhasi vuosien 1978-1983 välisenä aikana lukuisia teinipoikia ja nuoria miehiä. Hän jäi kiinni, kun Nilsen itse sekä hänen naapurinsa valittivat tukkeutuneista putkista putkifirmaan. Putkistosta löytyi ihmisten jäänteitä, joita Nilsen oli huuhtonut alas viemäristä.

Toisin kuin monissa rikossarjoissa, Desissä kysymyksiin ”kuka” ja ”miten” saadaan vastaus jo alkumetreillä. Des keskittyykin näiden sijaan kysymykseen ”miksi”. Miehen synkkää mieltä yrittävät ymmärtää niin poliisi kuin kirjailija Masterskin.

Jakso 1/3. Sarja alkaa. Vuonna 1983 Lontoon poliisi tajuaa sarjamurhaajan riehuneen alueellaan vapaasti monta vuotta. Virkamies Dennis ”Des” Nilsen tunnustaa 15 murhaa.

Jakso 2/3: Poliisi jatkaa kuulusteluja lehdistön painostaessa. Elämäkerran kirjoittaja Masters aloittaa vaarallisen tanssin Desin kanssa saadakseen selityksiä. 

Jakso 3/3: Jay ja Brian pohtivat sitoutumistaan tutkintaan Nilsenin oikeudenkäynnin lähestyessä. Desin kohtalo on nyt valamiehistön käsissä.

Des C Moressa ma 9.11. alkaen. Uusi jakso julkaistaan maanantaisin.


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS- älykello jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2  -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa