Disney+ Cassian Andorin ensimmäinen kausi paketoituna

Ajankohtaista Arvostelu Disney+

Kirjoitimme syyskuussa ensimmäisen osan Andor arvosteluistamme. Aiemmin olimme jo kirjoitelleet myös Mandalorian-sarjasta sekä Obi-Wanin seikkailuista, joten tuo ensimmäinen Andor arvostelu sopi sarjaan aivan loistavasti. Lähdimme silloin syksyllä katsomaan sarjaa avoimin mielin, mutta kuitenkin isoin odotuksin.

Cassian Andor (Diego Luna) paljastuu ensimmäisen kauden aikana olevansa melkoinen taistelija, mutta myös romanttinen sielu, ja lopulta myös keisarin vihollinen. Matka ei kuitenkaan ole niin selvä ja suora, kuin monet muut Star Wars liitännäiset aiemmin. Andor tuokin Star Wars saagaan uusia ulottuvuuksia, ja samalla myös uusia hahmoja – joista osa jatkaa toiselle kaudelle ja osa kohtaa loppunsa jo ensimmäisen kauden aikana. Se millainen rebel eli vastarinnan jäsen hänestä tulee, mutta taidot hänellä ainakin sellaiseksi tuntuu olevan.

Cassian Andorin vihollisten lukumäärä kasvaa

Ensimmäisen kauden aikana näemme tarinan kulkevan useammassa lokaatiossa ja tutustumme samalla uusiin hahmoihin, jotka syventävät päätarinaa ja vievät itse päähenkilöä eteenpäin. Andorin ensimmäinen kausi etenee hyvin loogisesti, ja vaikka välillä tuntuu, että jotkut kohtaukset ovat vain täytettä, on niillä oma tehtävänsä, jollei isossa tarinassa, niin vähintäänkin henkilöiden omien hahmojen taustojan valottamisessa kuten esimerkiksi Syril Karnin hahmon eteneminen päälliköstä, työttömäksi ja takaisin töihin ja hänen suhdettaan sekä äitiinsä, että työnantajiinsa sekä luonnollisesti Cassian Andoriin.

Samalla kun Andor tutustutti meidän Cassianin hahmoon ensimmäisen kauden aikana, tapasimme myös uusia hahmoja, jotka ovat lähempänä imperiumia ja keisaria. Entä sitten millainen on Luthen Rael (Stellan Skarsgård) joka lopulta saa Cassianin oikeasti lähtemään mukaan taisteluihin, vai onko taisteluun lähtemisen syy sittenkin vain vankiloissa vietetyn ajan ns. payback time? Missä vaiheessa Andori tiet kohtaavat uudestaan sitten Vel Sarthan (Faye Marsay) ja Cinta Kazin (Varada Sethu) kanssa, ja mitä tämä kolmikko tuleekaan saamaan yhdessä aikaan tulevalla kaudella?

Narkina 5 oli erilainen ”kokemus” Star Wars sarjoissa. Tähän mennessä eri sarjoissa on vähemmän näytetty Imperiumin vankilatyyliä. Nyt siitäkin saatiin pieni kokemus.

Imperiumin tiedustelu-upseeri Dedra Meero (Denise Gough) tuo sarjaan uuden pahiksen, joka aloittaa tiukkana, mutta sarjan edetessä Meerossa tulee esille myös rakoja, joihin mm. Syril Karn (Kyle Soller) tuntuu omalla tavallaan pääsevän,ja hänelläkin on oma kanansa kynittävänä Andorin kanssa.

Andorin ensimmäinen kausi tutustutti meidät myös senaattori Mon Mothmaan (Genevieve O’Reilly) ja hänen rahasiirtoihin, joista keskusteltiin paljon, mutta mistä rahasta siinä oikeasti on kyse, ja mitä sillä rahalla tehdään, jäi hieman epäselväksi. Palaako hän miehensä ja tyttärensä kanssa toiselle kaudelle, varmasti, mutta mikä hänen roolinsa tulee olemaan, odotamme mielenkiinnolla. Lisääntyykö se, vai himmeneekö se, jos varsinaiset taistelut alkavat ottaa enemmän aikaa sarjan minuuteissa, joissa se tämän ensimmäisen kauden aikana oli taka-ajalla, ja etualalla oli henkilöhahmojen saaminen oikeille paikoilleen tässä Star Wars universumissa. Näyttelijä on aiemmin ollut jo mukana mm. Star Wars: Sithin kosto ja Rogue One elokuvissa, joten hahmona Mon Mothma on jo useimmalle Star Wars seuraajalle tuttu.

Omasta mielestämme Andor teki sen mitä lupasi ja toi tarjolle oivan, toimivan Star Wars sarjan, jonka toista kautta odotetaan jo kovasti – kylläki ennen sitä saamme nähdä Mandalorialaisen seikkailujen jatkon….. joten Star Wars faneille on hyvin katseltavaa myös tulevaisuudessa.


Muuta luettavaa muualta

Kuka on Eetu “Eedspeaks” Pesonen?

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan Eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. Pesonen on kasva­nut internetin äärellä, mikä tarjoaakin täydellisen alustan ihmishistorian tapahtumien tutkimiselle. 

Google Pay -mobiilimaksaminen on helppoa ja nopea tapa maksaa

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Apple Pay -mobiilimaksaminen on toinen tapa maksaa ostoksia kätevästi

Apple Pay maksaminen keskittyy vahvasti 20–30-vuotiaisiin, kun taas Google Pay -maksajien profiili on huomattavasti laajempi, aktiivikäyttäjäryhmän ollessa 20–45-vuotiaat.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa