Dystooppista eristäytymistä Norjassa Viaplayn uudessa draamatrillerissä “Linnoitus” Dystooppista eristäytymistä Norjassa Viaplayn uudessa draamatrillerissä “Linnoitus”

Dystooppista eristäytymistä Norjassa Viaplayn uudessa draamatrillerissä “Linnoitus”

Ajankohtaista Suoratoisto Viaplay

Viaplayn uusi ja kunnianhimoinen trilleri, Linnoitus, sijoittuu eristäytyneeseen Norjaan, joka on sarjassa katkaissut kaikki siteet maailmanyhteisöön. Kun tappava tauti alkaa levitä suljetussa paratiisissa, asukkaiden on maksettava korkea hinta valinnasta, jonka he tekivät kymmenen vuotta sitten. 

Mitä tapahtuisi, jos katkaisisimme kaikki siteet ulkomaailmaan? Tämä on kysymys Viaplayn uuden, dystooppisen trillerisarjan “Linnoitus” keskiössä.  

On vuosi 2037, ja valtava muuri erottaa Norjan ulkomaailmasta. Omavaraiset norjalaiset elävät suojattua ja etuoikeutettua elämää pohjoismaisessa paratiisissa – täysin eristäytyneinä muusta maailmasta. Mutta kun tappava sairaus puhkeaa, asukkaat ymmärtävät nopeasti, että he ovat loukussa saman muurin takana, jonka piti suojella heitä. 

Viaplayn alkuperäissarja Linnoitus perustuu tunnettujen norjalaiskäsikirjoittajien, Linn-Jeanethe Kyedin (Rådebank) ja John Kåre Råkenin (Bølgen, Skjelvet) alkuperäisideaan ja käsikirjoitukseen. Ajatus sarjan käsikirjoitukseen syntyi reaktiona kirjailijakaksikon kokemasta lisääntyvästä eristäytymisen kulttuurista Euroopassa ja länsimaissa. 

Tobias Santelmann (The One Who Kills, Exit, Kon-Tiki) nähdään sarjan pääroolissa karismaattisena pääministerinä, Grieg Amund Heyerdahlina. Heyerdal on vastuussa Norjan väestön eristäytymisestä, ja nyt kymmenen vuoden takainen valinta tulee osoittautumaan kohtalokkaaksi. 

“Uskon, että pandemian aiheuttama maailmantila tekee “Linnoituksen” tarinasta epämiellyttävän ajankohtaisen. Esittämäni hahmo, pääministeri Heyerdahl, on mies, jolla on selkeä näkemys Norjasta. Hän on johtaja, joka uskoo omiin ideoihinsa, vaikka maa on keskellä valtavaa kriisiä”, Tobias Santelmann sanoo. 

Ylistetty ohjaajakaksikko 

Linnoitus-sarjan ohjaajina toimivat Cecilie Mosli (Mammon, Heimebane) ja Mikkel Brænne Sandemose (Lykkeland, Ragnarok). Santelmann on työskennellyt Moslin kanssa aiemmin, ja onkin odottanut uutta yhteistyömahdollisuutta. 

“Cecilie on uskomattoman lahjakas, antelias ja sitoutunut ohjaaja. Hän on ohjannut suurimman osan hahmostani. Koen, että ohjaajat Mikkel Sandemose ja Cecilie Mosli kunnioittavat toisiaan suuresti, tekevät yhteistyötä ja täydentävät toisiaan hyvin”, Santelmann jatkaa. 

Tarinan keskiössä on myös tutkija Esther Winter, jota esittää norjalaisnäyttelijä Selome Emnetun (Occupied, In Evil Days). Maan elintarviketurvasta vastaavana Winter on sarjassa ensimmäinen, joka epäilee, että jotain on vakavasti vialla. 

“Esther huomaa, että yhteiskunta, johon hän kuuluu, on jotain aivan muuta kuin hän on luullut. Minusta on jännittävää, että sarja liittyy todellisuuteen, joka on niin lähellä omaa aikaamme, mutta täysin eri olosuhteissa, koska maa on eristetty muusta maailmasta. Osa tästä saattaa muistuttaa asioita, joita olemme nähneet erittäin kevyessä versiossa viime vuosina, jokapäiväisessä elämässämme pandemian aikana”, Selome Emnetu kommentoi. 

Sarjan roolituksesta tullaan paljastamaan tulevan vuoden aikana vielä useita nimiä, mutta jo nyt on selvää, että tunnettu brittinäyttelijä Russell Tovey (Years and Years, The Understudy, Dorian Grayn muotokuva) tullaan näkemään keskeisessä roolissa. Tovey nähdään Linnoitus-sarjassa brittipakolaisena, joka yrittää epätoivoisesti päästä Norjaan. 

Viaplayn Norjan draamajohtaja Tanya Nanette Badendyck uskoo, että tuotannossa on mukana kaikki elementit mitä tarvitaan menestykseen sekä Norjassa että ulkomailla. 

“Linnoitus kuvaa dystopista yhteiskuntaa, ja vaikka sarjan tapahtumat sijoittuvat 15 vuoden päähän, se tuntuu sekä tutulta että ajankohtaiselta. Olen varma, että tämä ainutlaatuinen ja omaperäinen tuotanto tavoittaa erittäin laajan yleisön ”muurin molemmin puolin”, Badendyck sanoo. 

Kahdeksanosaista sarjaa kuvataan Bergenissä ja se saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa ensi vuoden puolella. Trillerisarjan tuottavat Synnøve Hørsdal ja Ales Ree (Lykkeland, Sonja, Flukten over grensen, Dianan häät) Maipo Filmiltä, ja sen vastaavana tuottajana toimii Kari Moen Kristiansen NENT Gropilta. 

Lähteet: Viaplay / Nordic Entertainment

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa