Finnish Web Awards palkitsi Suomen parhaat tubettajat ja bloggaajat

Ajankohtaista Suoratoisto

FWA 2020 yleisöäänestyksessä annettiin ennätykselliset 285 000 ääntä

Suomen parhaat verkkosivustot vuosittain palkitsevassa Finnish Web Awards -kilpailussa äänestettiin nyt ensimmäistä kertaa myös parhaan tubettajan ja bloggaajan palkinnosta. Kilpailun järjestäjät katsoivat, että verkkosivustojen rinnalla tubettajien ja bloggaajien merkitys mielipiteen muokkaajina ja digitaalisen maailman toimijoina on syytä nostaa esiin. Päätös aiheutti äänivyöryn ja lopulta kilpailun yleisöäänestyksessä annettiin ennätysmäärä 285 000 ääntä.

Kilpailun tuomaristo oli ennakkoon valinnut finaaliin 9 tubettajaa ja 8 bloggaajaa, joista yleisö äänesti voittajat.

Tubettajien sarjan ylimmän palkinnon eli FWA 2020 Grand Prix’n voitti Eric Savolainen (Lakko) ja bloggaajien sarjan FWA 2020 Grand Prix’n Sara Parikka. Molemmat ovat vuosien varrella rakentaneet itselleen Suomen mittakaavassa merkittävän yleisön ja intensiivisen yleisösuhteen. Lisäksi molempien luomissa sisällöissä henkilökohtaisuus ja tuotannon laatu ovat tyylikkäässä tasapainossa.

Kultaiset FWA-palkinnot jaetaan tubettaja Taina Licciardo-Toivolalle ja bloggaaja Virve Fredmanille (Ostolakossa) ja hopeiset tubettaja Pinja Sanaksenaholle (Pikku Pinsku) ja bloggaaja Iina Hyttiselle (But I’m a Human not a Sandwich). Prossia saivat tubettaja Juuso Karikuusi (Herbalisti) ja bloggaaja Desire Nyman.

”Perinteisen median parissa vloggaamista ja bloggaamista saatetaan edelleen pitää marginaalisena, vaikka numeroiden valossa ne ovat jotakin aivan muuta”, arvioi FWA-kilpailua hallinnoivan Green Thumb Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Tapaninen. ”Tässä murroksessa ei ole kysymys vain uusista jakeluteistä, vaan uudesta julkisesta kielestä, jossa luonteva henkilökohtaisuus tekee käsitellyistä asioista mielenkiintoisempia ja tarttuvampia kuin perinteinen persoonaton median kieli.”

Joulukuussa Finnish Web Awards julkistaa perinteiset kuluvan vuoden parhaiden verkkosivujen palkinnot. Sivujen kohdalla valintaprosessi on erilainen kuin tubettajien ja bloggaajien. Parhaiden verkkosivujen finalistit on valittu yleisöäänestyksellä mutta lopullisen päätöksen tekee asiantuntijoista koostuva tuomaristo.

Vuoden 2020 Finnish Web Awards finalistit ovat:

www.haveadesignshop.fi

www.kotipesasotkamo.fi

www.free.fi

www.honkatalot.fi

www.digimuseo.fi

www.outokumpu.com

www.unelmatehdas.org 

www.visitvaasa.fi

www.metsiensuomi.fi

www.gastropubnordic.fi

www.kymifloor.com

www.wwf.fi

”Nyt kun koko maailma on pakon edessä ottanut rajun digitaalisen harppauksen, myös odotukset verkkosivujen laadun ja toimivuuden suhteen ovat nousseet uudelle tasolle. FWA on osaltaan tukemassa tätä laadun ja luotettavuuden trendiä”, sanoo Tapaninen.

Finnish Web Awards, joka on maamme isoin ja merkittävin verkkosivustoja ja niiden tekijöitä palkitseva kilpailu, jatkuu myös vuonna 2021. Kilpailun tarkoitus on edistää suomalaisten henkilöiden, brändien ja sivustojen merkitystä liiketoiminnan menestystekijänä.

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS- älykello jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2  -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa