Game of Thrones: House of Dragon ja ensimmäisen kauden päätös

Ajankohtaista Arvostelu HBO Sarjat

200 vuotta ennen Game of Thronesin saagaa, ja Starkin suvun tarinaa käytiin samalla alueella taisteluita, joissa olivat mukana myös lohikäärmeet, lohikäärmeet, jotka Starkin taisteluiden aikana olivat kai kuolleet jo sukupuuttoon… Mutta voiko kukaan koskaan oikeasti hallita lohikäärmettään, vai käykö kuten ensimmäisessä lohikäärmesodassa, että jäljelle jäi vain mustuneita raunioita molemmin puolin.

House of Dragon on ensimmäisen kauden aikana lähentynyt alun lämmittelyjen jälkeen alkuperäisen Game of Thronesin poluille, poluille missä ihmishenki ei ole minkään arvoinen, ja lupaus on voimassa vain kunnes se kumotaan… eikä kukaan voi olla varma omasta hengestään, tai mitä tapahtuu seuraavaksi. Yksi varomaton sana, yksi varomaton tieto ja olet vankilassa, tai kuollut.

Prinsessa Targaryen kuulee isänsä kuolleen, mutta jostain syystä häntä ei olekaan kruunattu kuningattareksi, vaan kuninkaaksi onkin noussut Aegon, jolla ei itseasiassa ollut edes halua tulla kuninkaaksi. Tiedon hän saa jo ennen virallista viestin tuojaa, mutta alkaako tästä sota?

Voiko lohikäärmeenratsastaja oikeasti hallita ratsuaan

Miten Aegonin veli, ison lohikäärmeen ratsastaja, ottaa uutiset, ja miten Aegonin äiti Alicent aikoo hoitaa asiat prinsessa (kuningater) Rhaenyran kanssa? Jo se, että Rhaenyra meni naimisiin ensimmäisen epäonnistumisen jälkeen isänsä veljen eli Deamonin kanssa oli kuvaavaa näiden kuningaskuntien elämässä, ja Alicent muistelee mielellään nuoruuden aikoja Rhaenyran kanssa, kun Alicent oli ”vain” kuninkaan kouran tytär.

Kuningatar Rhaenyra on nyt tavallaan maanpaossa, mutta löytääkö hän tarpeeksi liittolaisia hyökkäykseen, ja kuka oikeastaan haluaa sotaa? Rhaenyra itse muistaa tarinat lohikäärmesodista, eikä halua nähdä seitsemää kuningaskuntaa palamassa, sillä hän muistaa ja uskoo isänsä kertomaan tarinaan Pohjoisesta, tarinaan, johon Daemon ei usko.

Mutta ensimmäine kausi loppuu Starkin suvun nimen mainintaan, toista kautta odottaessamme……

Dracarys!

On High Valyriania ja on komento, jolla lohikäärme saadaan puhaltamaan tulta.. mutta onko se ainoa keino saada lohikäärme taisteluun tai puhaltamaan tulta?

Daor!

On High Valyriania ja tarkoittaa ”ei”.

Kirimvose.

Emme valitse kohtaloamme. Se valitsee meidät.


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa