HBO: House of Dragonissa alkaa tapahtua

Ajankohtaista Arvostelu HBO

Niinkuin monissa muissakin pitkissä sarjoissa, missä sarjaa tullaa esittämään todennäköisesti useampia kausia – tapahtumien ja henkilöiden rakentamiseen käytetään paljon aikaa, ja se saattaa saada sarjat näyttämään aluksi jopa tylsiltä.

House of Dragonin alku oli vaikea, sillä sitä verrattiin legendaariseen Game of Thrones sarjaan, jota suurin osa House of Dragonin katsojista oli katsonut vuosia – joten odotukset olivat ehkä ylimitoitettuja. Mekin hieman sorruimme tähän yliodottamiseen, mutta sarja on vähitellen alkanut vastata odotuksiin, ja vanhat GoT totutut Westeros tavat alkavat tullu tutuiksi: sukulaisten tappaminen, sodat, hovin kieroilut yms.

House of Dragonissa on itseasiassa 17 lohikäärmettä

Näistä ensimmäisenä esille tulee prinsessa Rhaenyra Targaryenin oma Syrax-lohikärme. Rhaenyra ei ole vielä ehtinyt käyttää Syraxia varsinaisessa taistelussa, mutta hän lensi lohikäärmeellään kertaalleen jo Dragostonelle eräässä kohtauksessa, jonka lopputulos olisi saattanut olla aivan erilainen ilman Syraxia.

Vastaavasti Daemon Targaryen lentää Caraxes-lohikäärmeellä, joka on huomattavasti isompi kuin Syrax, ja jolla Daemon on ollut myös taisteluissa, mm. ravunsyöjiä vastaan. Caraxes tunnetaan myös nimellä The Bllod Wyen, ja lohikäärme oli aluksi prinssi Aemon Targaryenin, jonka kuoleman jälkeen Caraxes tuli Daemonille.

Sarjan alkujaksoissa olemme myös nähneet jo yhden lohikäärmeen munan, joka on alunperin lohikäärme Synfyreltä. Missä vaiheessa tämä lohikäärmeen muna kuoriutuu ja siitä paljastuu lohikäärme, Viseryksen lapselle? Rhaenyran lapselle?

Prinsessasta Kuningatar?

Miten käy kuningaskunnan kun Viserys on kuolemaisillaan sairauteen – tuleeko hänen nimittämästään perijästä eli tytär Rhaenyrasta kuitenkaan kuningarta, vai tuleeko sitten hänen uudesta pojastaan poikakuningas? Kuka tappaa kenen…..

Rhaenyra on pitkään naimisiinmenoa vastaan kunnes jotain hieman odottamatonta tapahtuu – tähän kaikkeen tulee liittymään myös lohikäärme nimeltä Seasmoke, jolla ratsastaa Corlys Velaryonin ja Rhaenys Targaryenin poika Laenor Velaryon, joka on myös mukana taistelussa Steptonesin hallinnasta Daemonin kanssa.

Myös Rhaenyksellä on oma lohikäärme, vaikka hän onkin ”kuningatar, jota ei koskaan tullut”. Hänen lohikäärmeensä on Meleys, Meleyksen ensimmäinen ratsastaja oli prinsessa Alyssa Targaryen, joka kuoli synnytykseen.

Suosittelemme sarjaa edelleen GoT faneille.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa