HBO Max: Raised by Wolves: Season 2

Ajankohtaista Arvostelu HBO Suoratoisto

Jos et vielä ole katsonut HBO Maxin raised by Wolves ykköskautta, suosittelemme tekemään sen nyt. Raised by Wolves kertoo kuvitteelliseen tarinan tulevaisuudesta, missä ihminen on menettänyt maan ja lähettänyt siirtokuntia muualle, myös tällä yhdelle planeetalle.

Ensimmäinen kausi kertoi tarinan kahdesta androidista, joiden tehtävänä oli ihmisten kasvattaminen koskemattomalla planeetalla, mutta kuten yleensä, ihmisten hallitseminen ei ole androidillekaan helppoa, ja kaikki meni vähän pieleen – varsinkin kun planeetalle tuli lisää ihmisiä. Nyt HBO:lla on saatavilla Raised by Wolvesin kakkoskausi, joten jos haluat katsella jotain oikeasti erilaista sisältöä, scifi-luokassa, kannattaa nyt käyttää hetki aikaa ja katsella ensimmäisen kauden 10 jaksoa.

Raised by Wolves on Aaron Guzikowskin luoma ja Ridley Scottin tuottama sarja, jota ei todellakaan kannata katsoa kymmentä jaksoa putkeen – jo pelkästään sarjan esittämien ajatusten vuoksi.

Raised by Wolvesia promotaan luonnollisesti Ridley Scottin nimellä, vaikka hän ei ole ohjannut kuin kaksi ensimmäistä jaksoa. Konkarin lisäkseen ohjaajia ovat Ridleyn poika Luke Scott, usein Steven Spielbergin apulaisohjaajana toiminut Sergio Mimica-Gezzan, Alex Gabassi ja James Hawes. Ohjaajasta riippumatta jaksot näyttävät hienoilta, mutta parasta jälkeä tekevät silti isä ja poika Scott.

Muropaketti

Tieteiskertomuksen keskiössä on kaksi androidia, Isä (Abubakar Salim) ja Äiti (Amanda Collin), jotka on lähetetty kasvattamaan lapsia mystiselle Kepler-22b -planeetalle, jossa ei asu muita ihmisiä. Maapallolla yhteiskunta on revennyt uskonnollisten erimielisyyksien takia kahtia. Androidit on alun perin tarkoitettu johonkin aivan muuhun kuin vanhemmiksi ja ne on lähettänyt matkaan tieteeseen uskova ihmisjoukko.

Koneet on ohjelmoitu kasvattamaan lapsista ateisteja, mutta ne saavat huomata pian, että ihminen hakee helposti maailmanselitystä yliluonnollisesta. Naperot alkavat kehittää uskomuksia jo muutaman vuoden iässä.


Raised by Wolves on kunnianhimoinen ja kiehtova tieteissarja, joka tempaa heti mukaansa.

Helsingin Sanomat

Raised by Wolvesin maailma ei onneksi ole mustavalkoinen, vaikka se aluksi esittääkin uskovaiset tarinan pahiksina. Kakaroiden kasvattaminen karulla planeetalla ei ole helppoa ja vielä vaikeammaksi se muuttuu muutaman vuoden jälkeen. Kiertoradalle ilmestyy Sol-nimistä entiteettiä palvovien Mithraic-uskovaisten avaruusalus, joka on kuin jättimäinen Nooan arkki. Se ei ole sattumaa, että Mithraic-lahkolaiset ovat pukeutuneet kuin meidän maailmamme ristiretkeläiset. Sarja seuraakin armotonta eloa vieraalla planeetalla käsitellen samalla uskontoa, kasvatusta ja perhettä monipuolisella ja -tasoisella tavalla. Suurten kysymysten rinnalla tarjolla on myös yhtä suuria mysteereitä, joita tuntematon planeetta kätkee allensa.

Sarja vaatii katsojalta mukavan paljon. Sen toisiinsa kietoutuvat kertomukset sekä pohdinnat ihmisyydestä, uskonnosta, vanhemmuudesta ja vanhemman roolista alkavat avautua kunnolla vasta kolmannen jakson aikana. Sen jälkeen Raised by Wolves lähtee kunnolla käyntiin ja sisältää vähän liikaakin ideoita. Sarja ei ole vaikeaa katsottavaa, mutta en silti suosittele tätä kuin scifi-faneille.

Kausi 2:

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa