Helsingin Kaupunginteatterin kevätohjelmisto jatkuu monipuolisena – teemoina ihmissuhteet ja ystävyys

Ajankohtaista

Helsingin Kaupunginteatterin kevätkausi jatkuu tammi-helmikuun ensi-iltojenTahto, Comeback – räpätessä roiskuu, Ens lite lugn i huset, Fingerpori, Bonfire: The Wandering Bands of Storytelling Sapiens ja Kirsikkatarha – jälkeen Kari Heiskasen ohjaamalla perhedraamalla Pienet ketut ja ystävyydestä kertovalla satunäytelmällä Tahvo ja Bella. Lilla Teaternissa ensi-iltansa saa Jessica Grabowskyn ja Milja Sarkolan ohjaama En blick är en blick är en blick.

Kari Heiskasen tuore ohjaus siirtää nykypäivään Lilian Hellmanin kirjoittaman, amerikkalaisten perhedraamojen klassikon, elokuvanakin tunnetun Pienet ketut (The Little Foxes, 1939). Suurten tunteiden jännitysnäytelmä kertoo veljeksistä, jotka haluavat rikastua, mutta tarvitsevat bisnesideansa toteutukseen myös sisarensa miehen rahat. Hän ei kuitenkaan halua sijoittaa yritykseen, ja niinpä veljekset päättävät turvautua laittomiin keinoihin. Tässä perheessä ei voiteta rakkaudella, vaan ahneudella – kuka on valmis menemään pisimmälle?

”Näytelmä paljastaa uskottavasti ihmisten alhaisuuden jos kohta rohkeuden ja ylevyydenkin”, sanoo ohjaaja Kari Heiskanen.

Pienellä näyttämöllä 2. huhtikuuta ensi-iltansa saavan monisyisen ihmissuhdenäytelmän rooleissa nähdään Rauno Ahonen, Seppo Halttunen, Risto Kaskilahti, Pertti Koivula, Elviira Kujala, Paavo Kääriäinen, Ursula Salo, Sari Siikander ja Linda Zilliacus.

Tapani Baggen suosituista lastenkirjoista tutut eläinystävykset, meksikonkarvatonkoira Bella ja Tahvo-kissa seikkailevat 20. maaliskuuta alkaen pienen näyttämön lämpiössä.

Bella-koira asuu Majakkasaarella yhdessä emäntänsä, majakanvartija Selman kanssa. Erään myrskyn mukana saarelle saapuu kylpyammeveneellään Tahvo-kissa. Bella esittelee Tahvolle saaren elämää ja kertoo majakasta. Äkkiä majakan valo sammuu, ja koska Selma on flunssaisena lepäämässä, Tahvolle ja Bellalle tulee kiire saada lamppu takaisin palamaan ennen kuin laivat ajavat karille. Ystävykset onnistuvat pelastamaan tilanteen, ja Selma pyytää Tahvoa jäämään heidän kanssaan saarelle asumaan.

Sami Rannilan ohjaama Tahvo ja Bella kertoo oivaltavasti ystävyydestä ja ottaa myös kantaa ympäristönsuojeluun. Näytelmän kierrätysmateriaaleja hyödyntävän lavastuksen ja puvut on suunnitellut Maarit Kalmakurki. Äänimaailmaltaan rikkaan ja musiikillisen esityksen rooleissa nähdään myös HKT:n musikaaleista tutut Tiina Peltonen, Raili Raitala ja Mikko Vihma. Esitys sopii kaikille kolme vuotta täyttäneille.

Lilla Teaternin kevään ensi-ilta on yhteistyö Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisten näyttelijäopiskelijoiden ja lapsille ja nuorille uutta draamaa tuottavan Ung Dramatik -projektin kanssa. Jessica Grabowskyn ja Milja Sarkolan ohjaama En blick är en blick är en blick kertoo katseen voimasta ja välttämättömyydestä. Miten kuvittelemme, että muut näkevät meidät? Mitä sanoja käytämme kuvaillessamme toisiamme? Mitä näkökulmia voimme valita itsestämme, toisistamme ja ympäristöstämme? Näytelmän kirjoittavat ja siinä esiintyvät Emilia Jansson, Matilda Kruse, Oksana Lommi, Herman Nyby, Martin Paul ja Emelie Zilliacus.

Kevään aikana Kaupunginteatterin ohjelmistossa nähdään myös kiinnostavia vierailuja. Martti Suosalon mestarillinen monologiesitys Parasta elämässä vierailee 1. helmikuuta alkaen pienellä näyttämöllä. Pate Mustajärven Teatterin kummitus -kiertue rantautuu Arena-näyttämölle 19. ja 21. maaliskuuta. Studio Pasilassa vierailee Teatterikorkeakoulun ja Nätyn yhteistuotanto, Katariina Havukaisen ja Mikko Kauppilan Siegfried 12. maaliskuuta alkaen.

Lilla Teaternissa nähdään kansalliseepoksemme 170-vuotispäivää juhlistava Anders Larssonin pikaversio Kalevalasta yhdistettynä Victoria Lindqvistin ja Linda Sundbergin rohkeisiin kansanlauluihin, Kalevala & Erotiska folksånger 28. helmikuuta, Lina Teirin kertojaworkshopin tositarinoita elämästä, Rakt ur livet 22. maaliskuuta ja Teater Mestolan ja ruotsalaisen 4e Teaternin yhteistuotantona Fabian Silénin makaaberi komedia Paradisdoktrinen 15.  ja 16. toukokuuta.

Kaupunginteatterin ohjelmistossa jatkavat kevätkaudella hurjan suosion saanut Kinky Boots ja Kari Väänäsen tähdittämä Kaasua, komisario Palmu! suurella näyttämöllä. Pienellä näyttämöllä jatkavat koko perheen klassikko Mörköooppera, Suomen lähihistoriaan pureutuva Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu ja Broadwaylla palkittu uutuus Nukkekoti, osa 2, ja studio Pasilassa jatkavat kestosuosikki Kiviä taskussa ja maineikas stand-up-klubi Clubact!one. Lilla Teaternissa jatkaa Cilla Backin ohjaama Maria Brauns äktenskap, ja yleisön pyynnöstä ohjelmistoon palaa Tove Janssonin rakastettu Sommarboken. Arena-näyttämöllä on luvassa helmikuussa kaksi lisäesitystä Jukka Lindström suositusta stand up -showsta Välikysymys. Heidi Heralan, Aino Sepon ja Eija Vilppaan suositut, yleisölle maksuttomat Kahvilla kirjailijan kanssa -tilaisuudet jatkuvat maaliskuussa, ja kirjailijavieraina ovat Kirsi Vaino-Korhonen, Jani Mäkivalli ja Saara Turunen.

Lue uusi Teatteriin-lehti täällä.

Seuraavat ensi-illat Helsingin Kaupunginteatterissa:


Tahto 24.1.2019 pienellä näyttämöllä, ohj. Sini Pesonen
Comeback – räpätessä roiskuu 30.1.2019 suurella näyttämöllä, ohj. Sakari Hokkanen
Ens lite lugn i huset 2.2.2019 Lilla Teaternissa, ohj. Jaakko Saariluoma
Fingerpori 7.2.2019 studio Pasilassa, ohj. Pertti Sveholm
Bonfire: The Wandering Bands Of Storytelling Sapiens 27.2.2019 studio Pasilassa, kor. ja ohj. Ima Iduozee
Kirsikkatarha 28.2.2019 suurella näyttämöllä, ohj. Lauri Maijala
Tahvo ja Bella 20.3.2019 pienen näyttämön lämpiössä, ohj. Sami Rannila
Pienet ketut 3.4.2019 pienellä näyttämöllä, ohj. Kari Heiskanen
En blick är en blick är en blick 25.4.2019 Lilla Teaternissa, ohj. Jessica Grabowsky ja Milja Sarkola

Vierailut

Parasta elämässä 1.2.2019 pienellä näyttämöllä, ohj. Pentti Kotkaniemi
Välikysymys 5. ja 7.2.2019 Arena-näyttämöllä
Kalevala & Erotiska folksånger 28.2.2019 Lilla Teaternissa
Siegfried 12.3.2019 studio Pasilassa, ohj. Katariina Havukainen
Pate Mustajärvi – Teatterin kummitus 19. ja 21.3.2019, Arena-näyttämöllä
Rakt ur livet 22.3.2019, Lilla Teaternissa
Paradisdoktrinen 15. ja 16.5.2019 Lilla Teaternissa

Yleisötapahtumat

Kahvilla kirjailijan kanssa -tilaisuudet suuren näyttämön lämpiössä. Vapaa pääsy. Heidi Heralan, Aino Sepon ja Eija Vilppaan vieraina kirjailijat

  • Kirsi Vainio-Korhonen 5.3.2019 klo 17
  • Jani Mäkivalli 26.3.2019 klo 17
  • Saara Turunen 7.5.2019 klo 17

Keskiviikon kulissikierrokset

Lilla Teaternin esitykset tekstitetään suomeksi ja ruotsiksi. Sommarboken-esityksessä myös englanninkielinen tekstitys.

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 


Muuta luettavaa muualta

Hakukoneoptimointi eli SEO – Mitä se tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään parantamaan yksittäisen verkkosivun tai kokonaisen verkkosivuston sijoituksia hakukoneiden hakutulosten luettelossa tiettyjä hakusanoja käytettäessä. Tavoitteena on yleensä saada haluttu verkkosivu hakutulosten kärkeen ja hakijat valitsemaan kyseinen sivu. Lue samalla 5G-verkko ja internetin historia uutisaiheet sivustolta

Kryptovaluutan nousu ja nykypäivä taloudessa

Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, joka käyttää salattua tekniikkaa turvatakseen transaktiot ja kontrolloidakseen uuden valuutan luomisen. Kryptovaluutta ei ole hallituksen tai pankin kontrolloima, ja se voi toimia täysin itsenäisesti, kun se on luotu ja käynnistetty.

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Tulevaisuuden valokuitu laajakaista

Valokuitu laajakaista on tulevaisuuden yhteydenpidon keino, joka mahdollistaa nopean ja luotettavan internet-yhteyden kotona, toimistossa tai matkoilla. Valokuidun avulla voit nauttia sujuvasta suoratoistosta, nopeasta tiedostojen lataamisesta ja videopuheluista ilman keskeytyksiä tai viivettä.

LED-valot – tehokkaita ja monipuolisia valonlähteitä

LED-valot ovat erittäin energiatehokkaita, sillä niiden valmistusprosessi kuluttaa vähän energiaa ja ne tuottavat vähemmän lämpöä kuin perinteiset valonlähteet. Lisäksi LED valot kestävät pitkään ja niiden käyttöikä on moninkertainen verrattuna esimerkiksi hehkulamppuihin.

Digitalisaatio – muuttaa tapamme tehdä asioita

Digitalisaatio on mullistanut tapamme tehdä asioita. Se tarkoittaa digitaalisten teknologioiden käyttöönottoa ja integroimista eri alojen toimintaan. Digitalisaation myötä olemme siirtyneet paperilomakkeista sähköisiin palveluihin ja käyttäneet yhä enemmän tietokoneita, älypuhelimia ja muita digitaalisia laitteita arkipäiväisissä toiminnoissamme.

Digitalisaatio on myös luonut uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja muuttanut perinteisiä toimialoja. Esimerkiksi verkkokauppa on kasvanut räjähdysmäisesti ja digitalisaatio on mahdollistanut uusien digitaalisten palveluiden kehittämisen, kuten pilvipalvelut ja tekoälyratkaisut.

Fortnite

Fortnite on yksi suosituimmista peleistä maailmassa, ja se on ehdottomasti yksi suosituimmista mobiilipeleistä. Fortnite on Battle Royale -tyylinen peli, jossa pelaajat taistelevat viimeiseen henkäykseen asti. Pelin grafiikat ovat vaikuttavat, ja sen pelattavuus on uskomattoman hauskaa. Fortnite on saatavilla Android- ja iOS-laitteille, joten se on helposti saatavilla kaikille pelaajille. Pelillä on nyt jo yli 120 miljoonaa pelaajaa Fortnite ikäraja on 12 vuotta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa