Joulu lähestyy – arvostelussa Netflixin Unohtumaton joulu

Ajankohtaista Arvostelu Elokuvat Netflix

Joulun lähestyminen näkyy jo myös suoratoiston tarjonnassa. Jouluelokuvia tulee jälleen tänäkin vuonna useita katsottavaksi, ja näistä useimmat ovat samaa perusajatusta seuraavia, ja niiden tarkoituksena onkin tuoda hyvää mieltä pienen rakkausdraaman ja jouluteeman kautta.

Tällä kertaa katselussa on tänä vuonna julkaistu NetFlixin Unohtumaton joulu eli Falling for Christmas, joka tuo joulun tunnelmaan tutut näyttelijät Lindsay Lohanin, Chord Overstreetin, George Youngin ja mm. Jack Wagnerin. Elokuvan on ohjannut Janeen Damian. Tätä elokuvaa pidetään USA:ssa Lohanin paluuelokuvana elokuvien maailmaan kovien vuosien jälkeen ja sen on saanutkin pääosassa positiivisia kommentteja katsojilta.

Jouluelokuvilta ei yleensä odota liikoja, eikä sitä tehty tälläkään kertaa. Lindsay Lohan esittää elokuvassa Sierra Belmontia, jonka isä Beauregard Belmont (Jack Wagner) omistaa hotelleja ja lomakeskuksia, ja joka on elänyt koko elämänsä varsin hemmoteltua elämää. Mutta tämä joulu on erilainen, sillä hänen poikaystävänsä, jonka kanssa hän on seurustellut vuoden, päättä kosia, ja edessä on siis julkinen sosiaalisen median julkaisu kaikesta, sillä Sierran miesystävä on sosiaalisen median influenseri – mitä Sierran isä ei aivan täysin kenties ymmärrä, mutta halua tukea tyttärensä päätöstä.

Lindsay Lohania ei kenties ole nähty tällaisessa elokuvassa usein, mutta hän tekee sen mitä pitääkin elokuvan päähahmona. Sierran joulusuunnitelmat menevät nimittäin uusiksi hänen kokiessaan pienen hiihto-onnettomuuden ja menettäessä muistinsa. Hänet löytää läheisen pienen hotellin omistaja Jake Russell (Chord Overstreet), joka ottaa hänet mukaansa hotellille hoidettavaksi – ja nopeasti käy selville, että Sierralla ei ole hajuakaan kuka hän on. Jake on sen sijaa pari vuotta sitten leskeksi jäänyt yksinhuoltaja, joka pyörittää pientä North Star Lodge majataloa edesmenneen vaimonsa äidin kanssa. Lodgessa asuu myös Jaken tytär Avy (Olivia Perez). Ps. Todellisuudessa North Star Lodge on yhdistelmä kahdesta eri Beehive State -hotellista, jotka sijaitsevat noin 20 mailin päässä toisistaan.

Elokuva on täysin ennustettava ja kaavamainen, mutta se on silti ihan kivaa katseltavaa ja toimivaa ajanvietettä – ja tarjoaa varhaisen annoksen kausiluonteista henkeä pääasiassa idyllisen talvisen taustansa ansiosta. Utahin maisemat nousevatkin hyvin esille tämän jouluelokuvan mukana.

Kuvauspaikoista lisää

Tuodakseen kuvitteellisen erillisalueen yhteen näytöllä tuotantotiimi katsoi Utahiin ja löysi lumisia paikkoja Park Cityn ja Salt Lake Cityn alueilla. Belmont Summit Resort, tyylikkään moderni hotelli, jonka omistaa Sierran isä Beauregard Belmont on itse asiassa The Residences at Goldener Hirsch, kahden rakennuksen kompleksi, jonka Tom Kundig suunnitteli vuonna 2020 Olson Kundigista osana Deer Valleyn Goldener Hirsch, Auberge Resorts Collectionia. Summit Springin vuotuinen puiden valaistusseremonia järjestetään Powderhorn Lodgen ulkopuolella Solitude Mountain Resortissa  Big Cottonwood Canyonin alueella.

Sisäkohtaukset otettiin Goldener Hirsch Innissä, joka sijaitsee Goldener Hirschin asuntojen vieressä Deer Valleyn Silver Lake Villagen sydämessä. Kehittäjä Mac MacQuiod rakensi ylellisen boutique-kiinteistön vuonna 1990 sisarpaikaksi Itävallan historialliselle Hotel Goldener Hirschille, legendaariselle majoitukselle, joka tunnetaan vanhan maailman suunnittelustaan ja moitteettomasta vieraanvaraisuudestaan ja jonka kreivitär Harriet Walderdorff perusti alun perin vuonna 1948. Utahin merkittävän Eccles-perheen vuonna 1992 hankkima Goldener Hirsch Inn tuli pian tunnetuksi ylellisyyden ruumiillistumana Park Cityn alueella ja voitti joukon tunnustuksia, mukaan lukien World Ski Awards -palkinnon valinnan Yhdysvaltojen parhaaksi hiihtoputiikkihotelliksi huikeat viisi kertaa!

Tagged

Vastaa