Kari Aihinen saa rinnalleen kaksi timanttista osaajaa – tässä ovat uudet MasterChef-tuomarit!

Ajankohtaista

MasterChef Suomi jatkuu helmikuun 15. päivä MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. MasterChef-keittiön pöydä takana uusina tuomareina Kari Aihisen rinnalla aloittavat keittiömestarit Henri Alén ja Helena Puolakka. 

masterchef_suomi_2022_eps5_tuomarit_005_kuva_juuli_aschan.jpg

Helmikuussa MTV:llä palataan MasterChef-keittiöön, kun Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10 000 euron rahapalkintoa.

Tällä kaudella ohjelman tuomarikolmikkona nähdään timantinkova tiimi: aiemmilta kausilta tuttu Kari ”Kape” Aihinen saa rinnalleen alansa huippunimet, kun kotikokkien annoksia arvostelemaan saapuvat Henri Alén ja Helena Puolakka.

MasterChef Suomen uusi kausi alkaa tiistaina 15.2. MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Kahdella ensimmäisellä viikolla nähdään tuplajaksot. Mtv-palvelussa jaksoja julkaistaan viikon ennakolla, eli tarjolla on heti paljon katsottavaa! Jännittävää finaalia ei nähdä viikon ennakolla.

Henri Alén

Suomalaisten rakastama kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén tekee paluun MasterChef -tuomaristoon. Muun muassa ravintoloiden Muru, Ultima ja juuri ensimmäisen Michelin- tähden saaneen Finnjävelin perustaja on tv-katsojille tuttu lukuisista ohjelmista, kokkikirjoista ja kokkikouluista.

MasterChef-tuomarin titteli on Alénille arvokas, koska se antaa hänelle mahdollisuuden antaa kotikokeille jotain: palautetta, ohjeistusta ja rohkaisua ruuanlaittoon. Katsojille Alén lupaa vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan kauden.

”Näin tasaista porukkaa ei ohjelmassa ole ennen nähty”, hän sanoo.

Kari Aihisen ja Helena Puolakan rinnalla Alén tuomaroi ylpeänä.

No paremmassa seurassa tuskin voisi keittiön edessä seistä. Kapen energia ja tsemppaus yhdistettynä Helenan tinkimättömään makupalettiin keittää melko makoisan sopan.”

Voidakseen voittaa MasterChefin, kilpailijalta täytyy Alénin mukaan löytyä samoja piirteitä kuin ammattikokeilta: näkemystä, taitoa ja paineensietokykyä.

Helena Puolakka

masterchef_suomi_2022_tuomarit_helena_puolakka_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi2.jpg

MasterChef tuomariston täydentää yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista. Euroopan tähtiravintoloissa kouliintunut, kotiinpaluun tehnyt Helena Puolakka johtaa legendaarisen ravintola Savoyn keittiötä ja salia.

Helena tuo MasterChef-keittiöön kansainvälistä kokemusta, sillä hän työskennellyt yli 20 vuotta ulkomailla muun muassa kolmen Michelin-tähden ravintoloissa: keittiömestarina Lontoon La Tante Clairessa ja Pariisissa Hotel Balzacissa.

Kilpailijoilta Helena odottaa eniten pitkäjänteisyyttä, intohimoa ruokaan ja halua oppia.

”Voittoon tarvitaan myös uskoa itseensä ja tuomareihin, kykyä ammentaa palautteesta ja keskittymiskykyä – tämä kisa ei ole pika-aidat vaan maraton”, Helena Puolakka kuvailee.

Kari Aihinen

masterchef_suomi_2022_tuomarit_kape_aihinen_kuvaaja_jaakko_kahilaniemi3.jpg

Kari ”Kape” Aihinen jatkaa MasterChef tuomarina alkavalla kaudella. Koko kansan rakastama keittiömestari on jo vuosia kannustanut suomalaisia paremman ruuan pariin; hän on televisiossa kaapannut suomalaisten keittiöitä, kirjoittanut useita ruokakirjoja, sekä järjestänyt livekokkikouluja. Kapen kokeneet otteet tuomarina ja tsemppaava asenne tulevat luotsaamaan myös MasterChef-keittiöön astuvia Suomen parhaimpia kotikokkeja kohti entistä maukkaampia annoksia. Tärkeintä on maku ja hyvä fiilis keittiössä.

”Luvassa on mielenkiintoinen, hyvä ja herkullinen kausi. Näemme paljon sesongin huippujuttuja, upeita raaka-aineita ja paljon erilaisia, kivoja ja haasteellisia tehtäviä. Näistä voi ammentaa kaikki siellä kodin arkikeittiössä”, Aihinen kuvailee.

Uudet MasterChef-kollegansa Kape toivottaa avosylin vastaan.

”Helena ja Henkka – upeaa olla heidän kanssaan tekemässä tätä kautta. Kaksi elävää Suomi-legendaa, he eivät paljon esittelyjä kaipaa! Ja meitä kaikkiahan yhdistää Savoy.”

Kape odottaa kilpailuun osallistuvilta kotikokeilta iloa, ylpeyttä ja tehtäviin täysillä heittäytymistä.

”Epäonnistua saa, ja se kuuluu asiaankin. Anna kaikkesi ja ole rohkea, mausta ja maista, mausta ja maista – se on klassikko-ohjeeni”, hän muistuttaa.

Uuden kauden kilpailijat julkistetaan ensi viikolla.

#mtvmasterchef
@mtv3suomi

Ohjelman MTV:lle tuottaa Endemol Shine Finland.

MasterChef Suomi alkaa tiistaina 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tuplajaksoin. Seuraava jakso julkaistaan viikon ennakolla mtv-palvelussa kilpailun jännittävää finaalia lukuun ottamatta.

Vastaa