Kenet valitaan uudeksi Tanssii Tähtien Kanssa -opettajaksi?

Ajankohtaista Luettavaa MTV

MTV Katsomon TTK: Tähtiopettajaa etsimässä -ohjelmassa etsitään sunnuntaista 31.7. alkaen uutta opettajaa syksyn Tanssii Tähtien Kanssa -kaudelle. Pelkät timanttiset tanssitaidot eivät riitä – paikan saa se, joka hurmaa ennen kaikkea persoonallaan ja opetustaidoillaan. 

ttk_tahtiopettajaaetsimassa_hosts_16x9.jpg

Uusi TTK-tähtiopettaja saa paikan! Suomen taitavimmat tanssiammattilaiset joutuvat elämänsä kovimpaan tulikokeeseen, kun Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Helena Ahti-Hallberg ja tähtiopettaja Jutta Helenius etsivät uutta tähtiopettajaa TTK-parketille. Tällä kertaa pelkät timanttiset tanssitaidot eivät riitä – paikan saa se, joka hurmaa ennen kaikkea persoonallaan ja opetustaidoillaan. Opettajakokelaat tanssivat tiensä haasteesta toiseen, kunnes jäljellä on enää kokelaiden kirkkain kärki. 

Viisijaksoinen TTK: Tähtiopettajaa etsimässä -ohjelma päästää katsojat näkemään läheltä, mitä uuden opettajan hakuprosessissa tapahtuu. Ohjelma alkaa maksutta MTV Katsomossa sunnuntaina 31.7. ja jaksot julkaistaan peräkkäisinä päivinä. Uusi tähtiopettaja paljastetaan torstaina 4.8. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman 15. tuotantokauden lehdistötilaisuudessa, jossa myös syksyn tähtiparit julkistetaan. 

Tutustu tähtiopettajakandidaatteihin:

ttk-tahtiopettajaa_etsimassa_s1_henri_tanner_2.jpeg

Henri Tanner, 34 (@tansner)
Kotkasta kotoisin oleva, nykyisin espoolaistunut Henkka on tanssinut 20 vuotta ja vaikuttanut myös kilpatanssimaailmassa kulissien takana opettajana ja koreografina. Vaikka Henkan ensimmäiset tanssitunnit olivatkin jo 5-vuotiaana, puri tanssin kipinä vasta vuosia myöhemmin – mutta veikin sitten täysin mukanaan. Tanssin lisäksi Henkka vaikuttaa yritysmaailmassa ja tietenkin kotona kolmen pienen lapsen isänä. Tanssissa Henkan motto on ”Asenne ratkaisee.”

ttk-tahtiopettajaa_etsimassa_s1_jouni_uosukainen.jpeg

Jouni Uosukainen, 41  (@uosukainenjouni)
Oululainen Jouni on tanssinut ison viipaleen elämästään, yhteensä 34 vuotta, joista 20 kilpatanssia. Menestystäkin on karttunut niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tanssissa Jounia kiehtoo eniten se, että itseään voi kehittää loputtomiin, jos vain tanssi-intoa riittää. Elämässä Jounia johdattaa Juhani Tammisen sanat: ”Tee jokaisesta päivästä mestariteos”. Ja että tanssikisaa ei ole hävitty tai voitettu ensimmäisillä askelilla, eli aina kannattaa yrittää viimeiseen tahtiin asti parhaansa! Kotikylillä Jouni tunnetaan lempinimellä Sotkamon Aave. Nimen alkulähteet juontaa intohimoiseen puulaakipesisharrastukseen.

ttk-tahtiopettajaa_etsimassa_s1_kerttu_nieminen.jpeg
 
Kerttu Nieminen, 33 (@kerbiili)
Tamperelainen Kerttu aloitti tanssiharrastuksen isoveljensä jalanjäljissä synnyinkaupungissaan Joensuussa 5-vuotiaana, ja jo 12-vuotiaana Kerttu alkoi myös opettaa kotiseurassaan. Kertulla on takana pitkä ura tanssikilpailuissa ja tanssin edustustehtävissä Suomessa ja maailmalla. Hän uskoo, että pitkä kokemus kilpailijana ja opettajana on luonut hänelle vankkumatonta osaamista, kärsivällisyyttä ja luovuutta, joita myös TTK:ssa tarvitaan. Tanssinopettajien töiden ohella Kerttu toimii liikunnanohjaajana. Mottonaan Kerttu kantaa Muumilaaksosta tutun Mymmelin sanomaa: ”Maailmassa ei ole mitään mukavampaa kuin viihtyminen, eikä mikään ole helpompaa!” Eli tärkeintä on nauttia arjen pienistä asioista.

ttk-tahtiopettajaa_etsimassa_s1__maria_kangasaho.jpeg

Maria Kangasaho, 33 (@mariakangasaho)
Maria aloitti tanssimisen 6-vuotiaana Pietarissa ja intensiivinen laji vei neidon saman tien mennessään. 8- luokkalaisena Maria tiesi, että tanssi tulee olemaan intohimon lisäksi hänen ammattinsa. Hän valmistui vuonna 2014 ammattikorkeakoulusta tradenomiksi ja suoritti samana kesänä kansallisen ja kansainvälisen tanssinopettajatutkinnon. Helsingissä asuva Maria on haaveillut Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan pääsystä aina sen ensimmäisestä kaudesta lähtien seuratessaan omien opettajiensa esiintymistä ohjelmassa. Marian motto niin elämään kuin tanssiinkin on, että kun seuraat sydämesi ääntä ja intohimoasi, et voi mennä pieleen. Tee täysillä se, mitä teet!

ttk-tahtiopettajaa_etsimassa_s1_emma_vikman.jpeg
 
Emma Vikman, 28 (@emmavikmann)
Kotkassa ja Haminassa vaikuttava Emma on kasvanut tanssiin, sillä hänen vanhemmillaan on oma tanssikoulu, jossa Emmakin on harjoituksensa aloittanut, ja jossa hän nykyään myös opettaa. Emma on erikoistunut kilpatansseihin, erityisesti vakioihin, mutta kasvattanut osaamistaan myös hiphopin, showtanssin ja kuubalaisten rytmien pyörteissä. Emma rakastaa uusien koreografioiden suunnittelua, sillä niissä luovuus pääsee parhaiten esille. Tanssissa Emman mielestä parasta onkin juuri luovuus ja rajattomuus. Aina voi tulla paremmaksi ja koreografina vain taivas on rajana. Emman motto elämään ja tanssiin on ”If you don’t trust yourself, who will?”

ttk-tahtiopettajaa_etsimassa_s1_alessandra_kuutschin.jpeg
 
Alessandra Kuutschin, 22 (@alessandrakuutschin)
Helsinkiläinen Alessandra on tanssinut 3-vuotiaasta asti ja aloittanut kilpatanssin 8-vuotiaana. Pian hänet nähtiinkin jo kilpalavoilla ja ensimmäinen kultamitali putosi kaulaan 9-vuotiaana. Alessandran mielestä tanssinopettajan tärkein ominaisuus on kyky toimia oppilaan työkaluna hänen löytääkseen parhaan mahdollisen itsensä tanssijana. Tärkeää on myös saada oppilas keskittymään omiin vahvuuksiinsa, ja sitä kautta löytää itsevarmuutta ja kykyä oppia lisää. Elämässä ja tanssissa Alessandra kehottaa vetämään fiiliksellä. Tanssissa parasta hänen mielestään on se, että lajissa yhdistyy huippu-urheilu, luovuus ja musiikki itseilmaisun muodossa. 

ttk-tahtiopettajaa_etsimassa_s1__janne_outinen.jpeg
 
Janne Outinen, 48 (@janne_moves)
Janne aloitti tanssin 14-vuotiaana, jonka jälkeen tanssi onkin täyttänyt lähes jokaisen päivän. Janne pyörittää omaa tanssikouluaan ja tilaisuuden tullen hyppää myös lavalle vaikkapa oman koulun produktioiden kanssa. Tanssissa Jannea kiehtoo tarkan teknisen osaamisen yhdistäminen luovaan vapauteen ja kehon liikkeeseen. Vahvuutenaan opettajana Janne pitää hyviä sosiaalisia taitojaan ja pitkää pinnaa. Mottona hän kantaa ajatusta, että tanssi aina kun voit, henkisesti tai fyysisesti. Ja lähes ainahan voi. Janne tunnetaan kotikonnuillaan Loviisassa kirkkaanvärisistä housuistaan ja raikuvista hyvänhuomenen toivotuksistaan.

ttk-tahtiopettajaa_etsimassa_s1_roope_antila.jpeg
 
Roope Antila, 27 (@4nttila)
Kirkkonummelainen Roope on kilpatanssinut yli 15 vuotta. TTK-kokemustakin miehellä on, sillä hän esiintyi lapsena ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella parinsa kanssa. Nyt monien tanssivuosien ja jalkarakkojen jälkeen hän kokee olevansa valmis myös vaativampaan rooliin ohjelmassa – tanssinopettajana. Tanssissa on Roopen mielestä parasta sen urheilullisuus yhdistettynä musiikin ja liikkeen voimaan sekä parityöskentely. Roope seuraa tanssissa mottoa ”Onnistumisista oppii!”, vaikka usein sanotaan, että epäonnistumisista opitaan. Onnistumiset ovat niitä kertoja, kun harjoitellut asiat menevät oikein: tällöin vartalon eri liikeradat ovat menneet juuri niin kuin pitääkin. Kun onnistumisia suoritetaan kymmeniä, satoja ja tuhansia kertoja, vahvistetaan näin niitä oikeita tapoja toimia, eli opitaan tekemään oikein. 

”Pääsykoerumba – kuin oikea TTK:n painekattila kolmessa päivässä!”

helena-ahti-hallberg-ja-jutta-helenius.jpg

Uutta tähtiopettajaa ohjelmassa etsivät Helena Ahti-Hallberg ja Jutta Helenius kertovat hakijoiden saaneen ohjelmassa eteensä kunnon pääsykoerumban, joka sisälsierilaisia tehtäviä, joista piti suoriutua lyhyessä ajassa. Tehtävillä mitattiin hakijoiden tanssitaitoa, opettajuutta, paineensietokykyä, ryhmätyötaitoja sekä luovuutta koreografina. Lisäksi arvioitiin esiintymistaitoa ja sitä, miten kukin toimii kameroiden edessä.

”Tehtävät olivat haastavia – ihan kuin oikea TTK:n painekattila kolmessa päivässä”, Jutta Helenius summaa.

”TTK:n juttu on se, että opettaja saa tähtioppilaan loistamaan ja tuntemaan onnistumisia. Se vaatii opettajalta hyvää pelisilmää opetusteknisesti, mutta myös ihmisten kanssa toimimisessa. Opetustaitojen lisäksi painotin hakuprosessissa esiintymiskykyä: yhdessä tähtioppilaan kanssa tulee heittäytyä ja antaa tunteiden näkyä.”

Jutta kertoo, että tuleva TTK-kausi saa ohjelman myötä ammattitaitoisen ja kärsivällisen tähtiopettajan, joka on myös taidokas ja viehättävä tanssija sekä miellyttävä persoona, joka saa varmasti tähtioppilaansa ihastumaan tanssin maailmaan.

Samaa mieltä on Helena Ahti-Hallberg, joka kertoo tiimityön Jutta Heleniuksen kanssa olleen helppoa ja heidän arvioineen hakijoita tasapuolisesti.

”Ehdottomasti paras voitti! Hakijoita oli laidasta laitaan ja he yllättivät meidät positiivisesti”, Helena Ahti-Hallberg kertoo.

”Löysimme tanssinopettajan, joka osasi olla erittäin hienosti tarpeeksi vaatimaton nostaakseen oppilaansa tähden asemaan. Hän osoitti myös olevansa erittäin luova tekemällä hauskoja, yllättäviäkin ratkaisuja.”

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman 14. kausi oli jälleen supersuosittu. Ohjelmaa seurasi syksyn 2021 aikana 3,4 miljoonaa suomalaista MTV:n tv-kanavilta tai suoratoistopalvelusta. Jokainen jakso tavoitti lähes 1,6 miljoonaa suomalaista keskikatsojamäärän ollessa yli 1,1 miljoonaa.

mtv.fi/tähtiopettajaaetsimässä

#mtvttk

Instagram ja Facebook: @tanssiitahtienkanssa @mtvkatsomo
Twitter: @MTV3TTK @mtvkatsomo
TikTok: @mtvttk @mtvkatsomo

TTK: Tähtiopettajaa etsimässä maksutta MTV Katsomossa su 31.7. alkaen. 
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

TTK: Tähtiopettajaa etsimässä -ohjelman MTV:lle tuottaa Banijay Finland. 

Lähteet: Finnpanel TotalTV-mittaus (kaikki yli 3-vuotiaat), seurasi / tavoitti = kuinka moni katsoi vähintään 3 minuuttia yhtäjaksoisesti.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa