Kotimainen draamaelokuva HYVÄVELI saa ensi-iltansa joulukuussa Kotimainen draamaelokuva HYVÄVELI saa ensi-iltansa joulukuussa

Kotimainen draamaelokuva HYVÄVELI saa ensi-iltansa joulukuussa

Ajankohtaista Elokuvat

Sami Laitisen ohjaama elokuva Hyväveli kertoo kunnianhimoisesta järjestyspoliisista, joka alkaa selvittää luihin ja ytimiin menevää rikostapausta. Uralla eteneminen tuntuu kuitenkin törmäävän poliisilaitoksen näkymättömään muuriin, ja vankilasta vapautunut ystävä pitäisi kaiken ohella pitää kaidalla tiellä. Elokuvan päärooleissa nähdään Abdirahman Bile, Kamaludin Ahmed Abdulla ja Heli Sutela sekä muun muassa Riku Kemppinen, Kari-Pekka Toivonen ja Sampo Sarkola.

Järjestyspoliisina työskentelevä Loyan (Abdirahman Bile) on saanut paikan uudella poliisilaitoksella, ja hänen parikseen määrätään Johanna (Heli Sutela). Hyvin pian käy selväksi, että Loyanin ajatukset rikosetsiväpuolelle etenemisestä eivät syystä tai toisesta ota tuulta alleen.

Poliisipartio törmää tapaukseen, jossa parvekkeelta pudonnut ja ensin kuolleeksi julistettu ammattirikollinen ja rotukiihkoilija Antero (Riku Kemppinen) herää kuin ihmeen kaupalla henkiin. Loyanin kunnianhimoinen tavoite on selvittää merkillinen tapaus perin pohjin, ja hän joutuu sekavan vyyhdin keskelle.

Samaan aikaan Loyanin vankilasta päässyt ystävä Warsame (Kamaludin Ahmed Abdulla) pitäisi pitää kaidalla tiellä, eikä poliisipari Johannallakaan (Heli Sutela) tunnu olevan elämässä ihan kaikki kunnossa.

”Tarinan keskiössä on eteenpäinpyrkivä ja oikeudenmukainen, mutta yli-empaattinen mies, joka haluaa kaikille hyvää. Hän joutuu karvaasti kokemaan, että on olemassa niitä, joille empatian osoittaminen on silkkaa loisen ruokkimista. Hyväksikäyttö ja epäoikeudenmukaiset rakenteet. Miten taistella niitä vastaan menettämättä inhimillisyyttä ja kyynistymättä?”, ohjaaja Sami Laitinen pohtii.

Laitinen kertoo lähteneensä tekemään Hyväveli -elokuvaa, koska hän on kokenut vahvasti ei-kantasuomalaisten päähenkilöiden puutteen kotimaisissa elokuvissa.

”Halusin tehdä elokuvan, jossa somalialaiset ihmiset esitetään yksilöinä, ei kulttuurinsa edustajina. Elokuva pyrkii rikkomaan stereotypioita ja on absurdiudessaan toiveikas. Salaisena toiveenani on, että muutaman vuoden päästä poliisiopiston ovia kolkuttelee useampikin somalialaistaustainen hakija.”

Elokuvan musiikista vastaa Bommitommi, joka on valinnut elokuvaan muun muassa trailerillakin kuultavan, Costin ”Robben” -biisin.

KATSO TRAILERI ALTA


Muita aiheita muualta

Oletko jo digitaalisen maailman käyttäjä?

Oletko jo siirtynyt nykyaikaan ja omistat jotain digitaalista? Löytyykö sinulta esimerkiksi kodista jo Elisa Viihde palvelu ja nettiliittymä viihteen seuraamista varten telkkarista? Nettiliittymiä löytyy muiltakin kuin Elisalta. DNA verkko on myös oiva ratkaisu päästä kodissa tai puhelimella internetin mielenkiintoiseen maailmaan.

Mikäli omistat liian vanhan puhelimen joka ei tue esimerkiksi 5G:tä, niin tutustu ihmeessä Gigantti puhelimet tarjontaan ja löydä itsellesi uusi mieluinen puhelin jo tänään. Uudella puhelimella onnistut vaikka missä nykyaikana, esimerkiksi Google Pay maksaminen onnistuu eri kaupoissa nopeasti ja vaivattomasti.

Perinteisestä rannekellosta löytyy nykyään myös digiä, sillä monet urheilijat, pyöräilijät, retkeilijät sekä juoksijat käyttävät suorituksissa älykelloja. Älykelloja alkaa olemaan markkinoilla paljon, mutta Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello on vahva monella tapaan. Kannattaa tutustua eri kelloihin myymälässä ennen ostoa, että siinä on kaikki jutut mitä tarvitset. Tutustu samalla myös Garmin inReach Messenger laitteeseen, jolla voi lähettää viestejä verkon ulkopuolelta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa