Lainaa markkinoilta- vai teetkö Braqueursit

Netflix Suoratoisto

Jos et ole katsonut yhtään jaksoa Braqueurs sarjasta et tiedä, mistä on kyse, mutta kyseessä on ranskalainen tv-sarja, joka on Suomessa nähtävillä NetFlixin valikoiman kautta. Sarja on englanniksi The Crew, ja suomeksi sitä ei ole edes käännetty varsinaisesti. Braqueurs on vuoden 2015 ranskalainen toimintatrilleri, jonka on ohjannut ja kirjoittanut Julien Leclercq. Elokuva kertoo pariisilaisesta heist-miehistöstä, joka on erikoistunut hyvin suunniteltuihin panssaroitujen kuorma-autojen ryöstöihin ja sarjassa Mehdi joutuu uuden ongelman eteen.

Mutta miten sitten lainamarkkinat saatiin yhdistettyä ranskalaiseen tv-sarjaan

Helposti. Jokainen, tai lähes jokainen meistä on ostanut vuosien varrella useamman tuotteet osamaksun kautta, meillä voi olla asuntovelkaa ja autolainaa – ja osamaksuja vähän sinne sun tänne. Voi olla, että maksamme kuukausittain jopa kymmentä eri osamaksua pienissä erissä eri ostoksista – mitä jos yhdistäisit ne kaikki ja helpottaisit omaa talouttasi – yhdistelmälaina tai uusi luotto on nopea hakea netistä ja samalla esimerkiksi lainaa.net sivustolla voi tehdä vähän testejä omaa taloutta ajatellen, ja mitä oikeasti on varaa hankkia. Esimerkiksi nettisarjojen katsominen on paljon kivempaa uuden television välityksellä, varsinkin jos se on oikean kokoinen – suurin koko ei välttämättä ole aina se paras vaihtoehto – riippuu missä katsot sarjoja!

The Crew eli Braqueurs on käännetty myös nimelle The Ganglands, eli sarja on saanut monta nimeä vuosien varrella. Tämä sarja alkaa näytöksellä, missä raskaasti aseistautuneet miehet käyvät hakemassa ison määrän kultaharkkoja – eikä aivan tavanomaisin keinoin. Alussa ei käy edes selvästi ilmi, onko kyseessä poliisioperaatio vai mikä. Jatkossa kuitenkin katsojakin pääsee paremmin mukaan tapahtumien ja henkilöiden kulkuun kun sarjan aloituskohtaus paljastuu kultaryöstöksi.

Hämäävää on, että Braqueurs ilmestyi elokuvana 2015, ja nyt 2021 siitä tehtiin TV-sarja… ja tämä kertoo tuosta TV-sarjasta – elokuvaa emme ole nähneet!

Se, että elokuvassa kultaryöstö saadaan näyttämään helpolta, ei ole sitä todellakaan tosi elämässä – mutta päinvastoin tuo lainanhakeminen on oikeasti nykyään entistä helpompaa. Jos oikeasti olet sitä mieltä, että maksat tällä hetkellä liikoja lainojesi sivukuluja, ehkä kannattaisi miettiä pienten lainojen poismaksamista – säästetyt rahat maksavat helposti vuoden Netflixit ja vaikka Amazon Primen siinä samalla.

Ranskalaisittain

La serie Braqueurs on positiivinen vaihtoehto kaikkien amerikkalaisten ja englantilaisten sekä tuttujen saksalaisten poliisisarjojen joukossa. Se toimiikin hyvänä muistuttajana, että muissakin maissa tehdään hyvää televisioviihdettä, ja vaikka itse ei ymmärrä sanaakaan ranskaa niin ei se haittaa – eihän sitä aikoinaan ymmärretty sanaakaan myöskään klingonista!

Braqueurs kertoo siis tarinaa ranskalaisesta Mehdistä, joka on ammattiryöstäjä, joka joutuu nyt keskelle siskontyttönsä aiheuttamaa alati paisuvaa ongelmaa. Mehdin oma ammattitaito tulee tarpeeseen ja siskontytön vanginnut huumekauppias käyttääkin Mehdin osaamista omaksi avukseen.

Jos tykkäät katsella sarjoja kuten Viaplayn Chicago PD, tykkäät todennäköisesti myös tästä.

Sarja ei ole pitkä, jaksoja ei ole paljon, mutta sarja on erilainen ja siksi kannattaa katsoa, jos tykkää action-sarjoista, jotka eivät kuitenkaan ole ylimitoitettuja kaiken mahdollisen ydinarsenaalin tai tietotekniikan ja tehosteiden kanssa.

Braqueurs on hyvä valinta jännittävästä katseltavasta eli todellista tv-viihdettä. Sarja keräsi miljoonia katsojia, mutta jäi tarinansa osalta yhden kauden sarjaksi. Suosittelemme kuitenkin katsottavaksi.

Pääsosassa Sami Bouajila

Ranskalais-tunisialainen Sami on näytellyt aktiivisesti jo vuodesta 1991 ja hän on ollut mukana kahdessa Oscar-nimetyssä elokuvassa. Hän on koko uransa ollut aktiivinen näyttelijä ja tuotantoja on pitkä lista, missä hän on ollut mukana. Viimeisin elokuva oli vuoden 2020 Earth and Blood. Hän on myös voittanut Cesar Awardin ja muutamia muita palkintoja.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa