MTV tuo pöytään parhaat ohjelmaherkut keväälle 2023 – tutustu ohjelmistoon!

Ajankohtaista MTV Sarjat Suoratoisto

MTV tarjoilee suomalaisille keväällä 2023 maukkaimmat puheenaiheet, tuoreimmat uutuusohjelmat ja herkullisimmat ilmiöt. Eivätkä ohjelmat olisi tietenkään mitään ilman niiden täydellisiä raaka-aineita: loistavia tähtiesiintyjiä! Tutustu tammikuusta käynnistyvään ohjelmakevääseen jo nyt.

kevatkooste2023.jpg

Maistiaisia MTV:n ohjelmakeväästä – katso traileri!


Herkullisia ohjelmauutuuksia 

Kuokkavieras Kataja
2. tammikuuta alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

kuokkavieras_kataja_s1_eps2_001_16x9.jpg

Mitä kaikkea voikaan tapahtua, kun Janne Kataja, kuvaaja Hannu Pyyhtiä ja äänittäjä Sami Auru heittäytyvät suomalaisten vieraanvaraisuuden armoille? Kuokkavieras Kataja -ohjelmassa kolmikko tiputetaan satunnaisesti jollekin suomalaiselle paikkakunnalle ja 42 tunnin ajan heidän ainoa turvansa on paikallisten avuliaisuus.

Ohjelman ydin on tapahtumien täysi ennakoimattomuus ja yllätyksellisyys sekä lukemattomat aidot ja mieleenpainuvat kohtaamiset. Kymmenen jakson aikana Janne, Hannu ja Sami pääsevät arvioimaan vieraanvaraisuutta Kemistä Sauvoon ja Kauhavalta Parikkalaan.

He seikkailevat niin maalla, vedessä, ilmassa kuin jäälläkin, istahtavat kahville Marttojen, palomiesten ja paikallisten nuorten kanssa, kerjäävät suihkuja, hammaspesuja, lounaita, yösijoja ja teatterilippuja, tutustuvat paikallisiin taiteilijoihin ja kulttuurikohteisiin, nähtävyyksiin ja yrityksiin sekä kuulevat lukuisia tarinoita. Kunkin reissun päätteeksi on aika antaa arvio vieraanvaraisuudesta sekä luovuttaa vierailusta kertova plakaatti kunnan edustajille.

Muodin huipulle
helmikuussa
MTV Katsomo ja MTV3

muodin_huipulle_logo2022.jpg
Muodin huipulle -sarja palaa nostamaan uuden tähden muotimaailman huipulle. Kymmenen lahjakasta muotisuunnittelijaa eivät vain kilpaile vaan kehittävät taitojaan intensiivisten haasteiden edetessä. Tehtävien teossa muotisuunnittelijoita ohjaa mentori, alansa ammattilainen, jonka neuvoja suunnittelijoiden kannattaa kuunnella.

Häikäisevän juontajan ja muotiasiantuntijan muodostaman tuomariston lisäksi asuja arvioivat tehtäväkohtaiset, mielenkiintoiset vierailevat tuomarit. Muodin huipulle -tehtävissä ollaan kiinni ajassa ja teemoissa huomioidaan myös vastuullinen suunnittelu, joka ei vie luomisen hauskuutta vaan tuo muotisuunnitteluun syvyyttä. Kausi huipentuu finalistien muotinäytökseen, jossa selviää kenen visio ja taidot vievät hänet Muodin huipulle.

Unelma-asunto Espanjassa
helmikuussa
MTV Katsomo ja MTV3

unelma_asunto-espanjasta_kirsi-ja-markus0510_16x9.jpg

Oletko koskaan haaveillut omistavasi pienen palan Espanjan Andalusiaa? Tuntuuko talviaamuina herätessä joskus siltä, että tämänkin päivän voisi aloittaa jossain muualla, vaikka etelän auringon alla? Unelmien toteutus alkaa nyt!

Unelma-asunto Espanjassa on elämyksellinen lifestyle-ohjelma, jossa suomalaiset pariskunnat, ystävykset ja perheet lähtevät etsimään itselleen unelmiensa asuntoa Aurinkorannikolta. Unelma-asunnon löytämisessä osallistujat saavat apua paikallisilta tähtikiinteistönvälittäjiltä Kirsi Orakselta ja Markus Aholta, joilla on vuosien mittainen kokemus Aurinkorannikon asuntomarkkinoilta. 

Haussa voi olla loma-asunto perheelle, kakkoskoti talven varalle tai vaikkapa viehättävä huoneisto tulevia eläkepäiviä varten. Osallistujat rajaavat etsimälleen asunnolle budjetin ja esittävät toiveet, jotka juuri heidän unelma-asuntonsa tulisi täyttää.

Tähtivälittäjät Kirsi ja Markus alkavat kumpikin tahoillaan haravoida alueen asuntotarjontaa ja pääsevät ottamaan mittaa toisistaan leikkimielisessä kisassa. Vuosien kokemus ja ammattitaito laitetaan peliin, kun välittäjät kilpailevat siitä, kumpi löytää osallistujille täydellisen unelma-asunnon.

Jere Hietala – Salametsästäjien jäljillä
helmikuussa
MTV Katsomo

jere-hietala_salametsastajat_16x9.jpg

Salametsästäjien jäljillä on kolmiosainen dokumenttisarja Jere Hietalan kokemuksista salametsästyksen vastaisessa taistelussa Etelä-Afrikassa. Sarjassa liikutaan niin maalla, merellä kuin ilmassakin ja kohdataan sekä rikollisia salametsästäjiä että suojelutyötä tekeviä puistonvartijoita ja suojeluaktivisteja. Lisäksi omaa jännittävää osaansa näyttelevät villieläimet, joita täytyy yhtä aikaa suojella ja varoa.

Tietäjät tietää
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

tietajat_tietaa_s1_eps1_juontaja_roope-salminen_1920x1080.jpg

Tietäjät tietää on uusi koko perheen tietovisailuohjelma, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty!   
Roope Salmisen juontamassa kutkuttavan hauskassa tietovisassa kolme tavallista suomalaista kisailee kasvavasta rahapotista. Potin saavuttamisessa heitä auttaa seitsemän julkisuudesta tuttua henkilöä. Jokainen julkkis, eli tietäjä, on tuonut kisaan oman kategoriansa. 

Kilpailijat istuvat ensin kilpailijapyörässä, joka arpoo, kuka pääsee tietäjäpyörään vastaamaan kysymyksiin ja kasvattamaan kokonaispottia. Tietäjäpyörässä kilpailijaa odottaa julkisuudesta tutut tietäjät, jotka ovat valmiita auttamaan kilpailijaa parhaansa mukaan – silloinkin, kun joutuvat vastaamaan kysymykseen aiheesta, josta heillä ei ole harmainta aavistustakaan.  

Kun kysymykseen vastataan oikein, potti kasvaa. Vääristä vastauksista taas joutuu takaisin kilpailijapyörään, joka arpoo seuraavan kisaajan peliin. Se voi olla kuka tahansa – ehkä juuri väärin vastannut pääsee koittamaan onneaan heti uudestaan. Lopulta vain yksi kilpailijoista voi voittaa potin itselleen. Ohjelma perustuu englantilaiseen formaattiin The Wheel.

Fleksaajat
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo

fleksaajatlogo3dgold.jpg

Fleksaajat on tutkimusmatka suomalaiseen fleksaamisen kulttuuriin. Ohjelmassa juontajat Seksikäs-Suklaa ja MolyBros lähtevät etsimään Suomen kovimpia fleksaajia, jotka elävät muita leveämmin eivätkä pelkää näyttää sitä.

Fleksaamisen kohteena ovat muun muassa vaatteet, kengät, veneet ja kellot. Kauden aikana tapaamme muodin asiantuntijoita ja keräilijöitä, vietämme päivän monimiljonäärin kanssa ja  tutustumme tulevaisuuden digitaaliseen fleksaamiseen.


Studio Pääskysaari
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

studio-paaskysaari_kollaasi_16x9.jpg

Jenni Pääskysaaren ideoima ja emännöimä henkilöhaastattelusarja, jossa tunnetun ihmisen elämä vilisee kuvanauhana silmiemme edessä.
 
Jokaisessa jaksossa Jenni kutsuu Studio Pääskysaareen valokuvattavaksi ja jututettavaksi tunnetun suomalaisen ihmisen, jonka näemme kasvavan silmiemme edessä lapsesta aikuiseksi elämän varrelta poimittujen valokuvien avulla.
 
Näemme välähdykset julkisuuskuvan taustalta ja kuulemme tarinat tuttujen, tuhat kertaa kuultujen tarinoiden takaa. Ymmärrämme, mitkä kuvista nousevat hetket, ihmiset, valinnat, onnistumiset ja pettymykset ovat tehneet vieraasta sen ihmisen, joka hän on tänään, juuri nyt, ikuistettuna tässä hetkessä.

Samalla rahalla
myöhemmin keväällä

MTV Katsomo ja MTV3

samalla_rahalla_s1_key_art_ile_uusivuori_marika_hollander6_16x9.jpg

Samalla rahalla on sarja, jossa suomalaiset pääsevät viikon verran kokeilemaan asumista itselleen mieluisassa kodissa mutta tuntemattomalla paikkakunnalla.

Erilaiset kodinetsijät tutustuvat juontaja Ile Uusivuoren ja kiinteistönvälittäjä Marika Holländerin johdolla sokkoina kolmeen eri asuntoon, valitsevat niistä mieluisimman tietämättä, missä se sijaitsee ja muuttavat sinne viikoksi asumaan. Kun viikko on ohi, he päättävät, haluavatko tehdä koekodista itselleen pysyvän kodin.

Sarjan ensimmäisellä kaudella kotia etsivät muun muassa suurperhe, jonka kahdeksan jäsentä kolmessa eri polvessa haluavat muuttaa saman katon alle, lapsiperhe, jonka isää pelottaa pelkkä ajatuskin muuttaa pois Helsingistä, eläkkeelle jäämistä karttava opettaja, joka haluaa vielä kerran kääntää elämänsä ylösalaisin ja nuori pari, jonka kaksi koiraa eivät voi oleskella samassa tilassa.

Ihanat siirtolapuutarhat
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja AVA

ihanat_siirtolapuutarhat_s1_16x9.jpg

Ihanat siirtolapuutarhat on hyväntuulinen ohjelma, jossa Nicke Lignell vierailee eri siirtolapuutarhoilla ja tutustuu suomalaisten kesänviettoon ja mökkielämään. Riippukeinussa ei kuitenkaan ehditä makoilemaan, sillä joka jaksossa nikkaroidaan mökin ja palstan pieniä kunnostustöitä. Näitä kuka tahansa voi soveltaa omassa pihassaan tai mökillään. Työn lomassa päästään myös kurkistamaan ihmisten puutarhojen aarteisiin. Kauniiden ruusupenkkien vastapainona puutarhoista voi löytyä erilaisia hyötykasveja tai vaikkapa pippurisia chilejä. Jokaisessa siirtolapuutarhassa on omanlaiset piirteensä, tarinansa ja historiansa.

Uudet, maukkaat kaudet tutuista suosikeista

Putous
21. tammikuuta alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

putous_logo_valk-tausta.jpg

Suomen suosituin komediaohjelma Putous täyttää tammikuusta alkaen lauantai-illat takuuvarmalla koko perheen laatuviihteellä. Suorien lähetysten aikana on luvassa tuttuun Putous-tyyliin ruutuajan täydeltä sketsejä, improvisaatiota, musiikkia sekä rutkasti yllätyksiä. 

Lauantai-illan katsotuimmalle areenalle marssii tulevalla kaudella kuusi näyttelijää. Viihteen vuoristoradan kyytiin hyppää tällä kertaa sekä vanhoja Putous-konkareita että joukko ohjelmassa debytoivia uusia tähtiä. Ohjelman 15. kausi on herkullinen sekoitus uutta ja vanhaa. Tuttujen ja rakastettujen ohjelmaosioiden ohella kaudella nähdään rutkasti yllätyksiä ja tartutaan rohkeasti myös ajankohtaisiin uutisiin ja ilmiöihin. Kauden kruunaa järjestyksessään 15. sketsihahmokilpailu, jossa katsojille esitellään jälleen kerran kavalkadi uusia hahmoja ja hokemia. 

Kuutamolla
21. tammikuuta alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

kuutamolla_janne_kataja_valokuvaaja_lars_johnson_16x9.jpg

Klassikoksi muodostunut Janne Katajan isännöimä Kuutamolla-ohjelma palaa ruutuun neljännen tuotantokauden merkeissä, eikä tälläkään kertaa voi välttyä uskomattomien tositarinoiden kuulemiselta saati silkalta valehtelulta. Jokaisessa jaksossa kolme vierasta kertovat toisilleen kaksi tositarinaa ja yhden valheen. Kilpailijoiden ja yleisön on arvattava, mikä kertomuksista haiskahtaa keksitylle. Kuka onnistuu tällä kertaa juksaamaan kaikkia ja ketkä löytävät itsensä täysin kuutamolta?

Stadi vs. Lande
27. tammikuuta alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

stadi_vs_lande_s4_16x9.jpg

Stadi vs. Lande on koko perheen viihteellinen gameshow, jossa huumori on vahvasti läsnä, kun kaupunkilaiset ja maalaiset ottavat toisistaan mittaa leikkimielisessä kilpailussa. Tässä kisassa Suomi jaetaan kahtia ja rajana toimii Kehä III. Sen sisäpuolelta tulee kaksi joukkuetta edustamaan Stadia ja rajan toiselta puolelta kaksi joukkuetta vastaavasti Landea. Kysymykset osuvat Suomen eri kolkkiin eri tavoin niin, että stadilaiset vastaavat landeaiheisiin kysymyksiin ja landejoukkueiden staditietämys laitetaan testiin. Lopulta vain yksi joukkue pääsee tavoittelemaan finaalikierroksella upeita matkapalkintoja. Stadin puolia pitää tälläkin kaudella Jaakko Saariluoma ja landen joukoissa seisoo ylpeänä Kalle Lamberg

Ota rahat ja juokse 
27. tammikuuta alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

ota-rahat-ja-juokse_logo.jpg

Ota rahat ja juokse palaa ruutuun julkkiskaudella! Juontaja Eero Ettalan luotsaamassa ohjelmassa tunnetuilla kisaajilla on tunti aikaa piilottaa 10 000 euroa sisältävä rahasalkku. Heillä on käytössä auto ja rahaa, jolla voivat hankkia apuvälineitä piilotukseen. Tunnin päästä heidät otetaan kiinni ja viedään pidätysselliin, jolloin kuulustelut ja etsinnät voivat alkaa. 

Piilotettuja rahasalkkuja etsivät kuulustelun ja tutkinnan rautaiset ammattilaiset Ari Huhtinen, Kari Laari, Kristiina Komulainen sekä Mikko Raula, joilla on 30 tuntia aikaa selvittää rahasalkun kätköpaikka. Jos etsivät eivät löydä salkkua 30 tunnin aikana, kilpailijat saavat pitää piilottamansa rahat. Onnistuvatko julkkiskilpailijat kätkemään rahasalkut ja kestävätkö heidän hermonsa kuulusteluissa? Nyt pistetään kova kovaa vastaan, kun panoksena on 10 000 euroa!

Yökylässä Maria Veitola
helmikuussa
MTV Katsomo ja MTV3

yokylassa_maria_veitola_kausi7_7_1920x1080.jpg

Kultainen Venla-palkittu Yökylässä Maria Veitola palaa jälleen! Sarjan kahdeksannella kaudella vieraillaan julkisuudesta tunnettujen suomalaisten luona, joiden koteihin ja elämään Maria pääsee tutustumaan. Yökyläreissut kuljettavat Marian taas kaikkialle Suomeen ja jopa sen rajojen ulkopuolelle. Luvassa on intiimejä, rohkeita keskusteluja, inhimillisiä kohtaamisia ja hauskoja, yllättäviä hetkiä.


Laulu rakkaudelle: Secret Song Suomi
helmikuussa
MTV Katsomo ja MTV3

laulurakkaudelle_logo_1920x1080.jpg

Laulu rakkaudelle: Secret Song Suomi tulee taas! Laulu rakkaudelle on musiikkiohjelma, joka jakaa sylikaupalla lämpöä ja antaa unohtumattomia elämyksiä upeiden musiikkiesitysten välityksellä. Yllätysten keskiössä on yllätettävän salainen suosikkikappale. Se voi olla balladi, joka on kulkenut mukana läpi elämän, megahitti, joka tekee iloiseksi tai discobiisi, jonka sisälle kätkeytyy viesti. Sukellamme entistä syvemmälle näiden salaisten voimabiisien tarinoihin, ja juontaja Marja Hintikan lempeä ote luotsaa meidät läpi tunnemyrskyjen ja hepulikohtausten. 

Tämän liikutusta pursuavan musiikkishow’n kolmas kausi on täynnä tunnettujen henkilöiden yllättäviä kohtaamisia ja salaisuuksia, jotka vihdoin näkevät päivänvalon. Luvassa on tarinaa veljestä, joka on aina ollut tukena, ystävyyssuhteesta, joka jatkuu vaikeuksien jälkeen, urheilijasta, jonka saavutukset ja teot muuttavat maailmaa, sekä musiikkilegendasta, jonka vaikutusvalta on jatkunut yli vuosikymmenien.
Tulossa on uusia rakkauslauluja ja vanhoja klassikoita, ennennäkemätöntä ryminää ja hillittömän kauniita kohtaamisia. Laulu rakkaudelle luo tälläkin kaudella muistoja, jotka kantavat pitkälle eteenpäin. 

Pitääkö olla huolissaan?
helmikuussa
MTV Katsomo ja MTV3

pitaako2bolla2bhuolissaan_s12_promo297_16x9.jpg

Pitääkö olla huolissaan? tarjoilee taas aimo annoksen vauhdikkaita paikallaanolokohtauksia. Suomalaiset ovat tänäkin vuonna tunkeneet postilaatikot täyteen huolenaiheita ja on aika, että panelistit vastaavat niihin. Joko suoraan tai epämääräisesti. 

Viime kauden viimeisessä jaksossa katselimme, kun Kari Hotakainen heitti paperit lattialle ja lähti eläkkeelle. Mikään ei voisi olla paremmin, sillä omien papereidensa kanssa Hotakaisen tilalle tulee valtakunnan kovin koomikko Pirjo Heikkilä! Ja niille katsojille, jotka ovat huolissaan istumajärjestyksen muuttumisesta, voimme helpottuneena todeta, että Heikkilä istuu Hotakaisen paikalle. 

Noin muutoin kaikki on kuin ennenkin, mutta huolet ovat jälleen kerran erit. Niihin ovat Pirjo Heikkilän lisäksi vastaamassa kaunokirjallisuuden humoristisimmat hahmot Tuomas Kyrö, Miika Nousiainen ja Jenni Pääskysaari sekä koko joukko vieraita. 

MasterChef Suomi
helmikuussa
MTV Katsomo ja MTV3

masterchef_suomi_2023_16x9.jpg

MasterChef Suomen uusi kausi tarjoaa niin katsojille kuin kilpailijoillekin entistäkin jännittävämpiä kokkaushaasteita ja suurempia yllätyksiä. Tällä kaudella kymmenen lahjakasta kotikokkia pääsee elämänsä makumatkalle, jolla he haastavat tietonsa ja taitonsa lukemattomin tavoin, kohtaavat ruokamaailman säkenöiviä tähtiä ja saavat oppia ja inspiraatiota alan ehdottomilta huipuilta. Tuomareina jatkavat Kari Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén.

Kilpailijat pääsevät haastamaan teknistä osaamistaan klassikkoannosten ja uusien tekniikoiden parissa sekä koettelemaan luovuutensa rajoja yllättävien raaka-aineiden ja maagisen mielikuvituksellisten tehtävien parissa. Kotikokit kokevat kokkauksen riemua rakastettujen MasterChef-klassikoiden kuten Mysteeriboksin parissa sekä uusien ja yllätyksellisten haasteiden äärellä. Tällä kaudella kilpailijat kohtaavat myös painetehtävän, jota ei ole nähty Suomen MasterChef-keittiössä koskaan aiemmin. Vuoden 2023 kotikokkien taso on äärettömän kova, mutta vain yksi voi voittaa MasterChef-tittelin.

Bachelor 
helmikuussa
MTV Katsomo ja MTV3

bachelor2023_tiedote.jpg

Bachelor vie meidät jälleen rakkauden matkalle. Ohjelmassa seuraamme hurmaavaa, komeaa ja tunneälykästä poikamiestä, joka tapaa toinen toistaan upeampia naisia. Kaunis Kreetan saari tarjoaa puitteet romantiikalle ja äärimmäiselle seikkailulle rakkauden etsimisessä. Bachelor taistelee naisten huomiosta, kiinnostuksesta ja lopulta sydämestä – tutkien samalla tositarkoituksella omia tuntemuksiaan – voiko näin rakastua?

Kauden aikana yllätykselliset käänteet tuulettavat formaattia jälleen. Tiedossa on vierailuja Suomesta, jotka sekä tuovat tähtipölyä naisten villalle, että haastavat Bacheloria tämän kokemuksen keskellä pohtimaan valintaansa eri näkökulmista.

Odotettavissa on ihastumista, intohimoa, rakastumisen huumaa ja vastustamatonta iloa yhteisestä kokemuksesta, jotka tarjoavat katsojalle pakoa arjen harmaudesta. Bachelor ei ole vain televisiosarja. Se on maailmanlaajuinen ilmiö, joka saa uskomaan rakkauteen! 


Bachelor: Ruusun jälkeen
helmikuussa
MTV Katsomo

Bachelor: Ruusun jälkeen on Bachelorin oma keskusteluohjelma, jossa puheenvuoro on naisilla. Ohjelmassa sanotaan mitä jäi sanomatta ja vaaditaan selitykset katsojia askarruttaviin kysymyksiin. Juontajamme Mikko Parikka kutsuu studioon ohjelmassa mukana olleet naiset ja avaa keskustelut tapahtumista, kun isot kamerat eivät olleet paikalla.

Saamme myös kuulla, mitä kauden aikana pudonneet naiset ajattelivat sen jälkeen, kun jäivät ilman ruusua, ja mitä heille kuuluu nyt. Tulemme näkemään myös tuttuja kasvoja viime kaudelta!
Uudella kaudella sukellamme entistä enemmän pintaa syvemmälle ja kuulemme, mitä naiset supisevat keskenään suljettujen ovien takana. Keiden välit eivät ole sitä miltä näyttää ja kuka vetää elämänsä roolin bachelorin ollessa paikalla?

Pääsemme näkemään upeista naisistamme sen ronskimman ja rohkeamman puolen hetkinä, jolloin heidän ei tarvitse tehdä vaikutusta keneenkään. Luvassa on kateutta, turhautumista ja särkyneitä sydämiä, mutta myös ystävyyttä, hauskanpitoa ja rakkautta.

Aarrepaja
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

aarrepaja_s2_16x9.jpg

Aarrepajan ovet ovat taas auki! On tullut jälleen aika nostaa elämää nähneet ja huonoon kuntoon menneet mutta rakkaat ja muistorikkaat esineet jalustalle ja kunnostaa ne arvoiseensa loistoon. 

Useilla meistä on esineitä, joiden tunnearvo on mittaamaton sillä niihin liittyy muistoja, joita emme halua ikinä unohtaa. Aarrepajalla vanhat ja rikkinäiset, mutta tuiki tärkeät tavarat saavat artesaanien arvostavissa ja ammattitaitoisissa käsissä huolellisen huollon ja uuden elämän.

Aarrepajan toisella kaudella kunnostettavaksi tuodaan muun muassa jukeboksi, 200-vuotias tupakello, Kiss-yhtyeen soivat figuurit ja sotakirjeenvaihto, joka halutaan säilyttää luettavana myös tuleville sukupolville. Sarjan juontajana jatkaa sydämellinen ja aurinkoinen Aarrepajan hengetär Jenni Pääskysaari.

Suurmestari
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

suurmestari_s4_pressi_jaakko_pilvi_003_vaaka_1920x1080.jpg

Suurmestari on yllättävän epätavallinen viihdeohjelma, jossa kilpaillaan Suurmestarin suosiosta tämän laatimissa erikoislaatuisissa tehtävissä. Suurmestarina itseoikeutetusti Jaakko Saariluoma, tuomarina tehtävänsä sopivan vakavasti ottava Pilvi Hämäläinen. Tehtävissä liikutaan jälleen luovasti kaikilla surrealismin osa-alueilla. Eikä poikkeusta ole luvassa siihenkään, etteikö Pilvi joutuisi mukaan kilpailijoiden oivallusten seuratessa toistaan. Mukana tälläkin kaudella neljä loistavaa vakiokilpailijaa, sekä myös huikeat jaksokohtaiset tähdet. 

Lego Masters Suomi
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

lm_cover.jpg

LEGO Masters Suomi palaa keväällä 2023  yhdeksän uuden eeppisen jakson kanssa. Uudella kaudella maan parhaimmat LEGO-rakentajat kilpailevat 10 000 €:n palkinnosta sekä LEGO Masters Suomi -tittelistä. Kauden päätuomarina jatkaa tuttuun tapaan Esa Nousiainen ja ohjelman luotsaajana valovoimainen Jaakko Saariluoma

Ohjelmassa kahdeksan kahden hengen joukkuetta kisaavat entistä haastavampien tehtävien parissa. Pärjätäkseen tässä kisassa on kilpailijoiden osoitettava lahjoja tarinankerronnassa, ymmärrystä LEGO-tekniikasta ja luovuutta rakennelmissaan. Kauden edetessä kilpailijoiden kohtaamat haasteet vaikeutuvat ja pareja tippuu kisasta pois. Ketkä vievät voiton kotiin tällä kaudella?

Suomen kaunein koti: kesämökit
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s9_sini_rainio_hanna_sumari_tero_pennanen_1920x1080.jpg

Suomen kaunein koti -ohjelmasta tutut tuomarit, toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen matkustavat läpi kesäisen Suomen etsimässä kauneinta kesäpaikkaa vuodelle 2023.

Katsojat pääsevät näkemään tuomarikolmikon kanssa erilaisiin käyttötarkoituksiin suunniteltuja kesäpaikkoja autenttisen alkeellisista mökeistä elämän helppoutta edustaviin huviloihin, kuin myös mielenkiintoista arkkitehtuuria ja upeita maisemia kesäisen vaihtelevissa säissä. Uusi Suomen kaunein koti: Kesämökit -kausi kattaa koko suomalaisen mökkielämän kirjon jokaiseen makuun ja näyttää erilaisia ja omanlaisiaan kesäpaikkaunelmia aina pienistä suloisista, tähän päivään päivitetyistä mökeistä ympäri vuoden käytettäviin vapaa-ajan koteihin saakka.

Maajussille morsian maailmalla
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

maajussille_morsian_maailmalla_s2_3840x2160.jpg

Maajussille morsian maailmalla -sarja saa kaivattua jatkoa, kun neljä uutta, rohkeaa maajussia eri puolilta Eurooppaa etsii rakkautta Suomesta. Sarjan toisella kaudella tapaamme matkoillaan Suomeen ihastuneen Francescon Italiasta, Suomessa aiemmin asuneen Sinanin Turkista, suomalaisen ex-vaimonsa kautta Suomeen tutustuneen Asgeirin Norjasta sekä suomenruotsalaisen Annin, joka on asunut jo kolme vuosikymmentä Islannissa.

Miten onnistuu kumppanin etsintä yli merten ja millaisiin kulttuurieroihin maajussit törmäävät? Entä miten käy suomalaisilta naisilta ja miehiltä sopeutuminen maaseutuelämään toisessa Euroopan maassa? Maajussille morsian maailmalla -sarjan uusi kausi on täynnä yllätyksiä niin maajusseille, puolisoehdokkaille kuin katsojillekin. Kuinka hyvin Amorin nuoli lentää maailmalle tällä kertaa? Se selviää keväällä 2023! Ohjelman juontaa Vappu Pimiä

Suomen surkein kuski
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

suomen_surkein_kuski_s8_16x9.jpg

Suomen surkeimmassa kuskissa seurataan kahdeksan surkean kuskin edesottamuksia ajotaitoja mittaavissa tehtävissä. Jälleen kerran rattien takana käydään läpi tunneskaala aina epätoivosta iloisiin onnistumisiin, kun kehnot kuskit apukuskeineen kilpailevat keskenään selvittääkseen kuka on heistä se kaikkein surkein.

Yhdeksännen kauden jaksoissa myös julkisuudesta tutut henkilöt piipahtavat testaamassa tehtäviä sekä antavat kilpailijoille kannustavaa palautetta yhdessä tuomariston kanssa. Ohjelman juontajana kaikkien suosikki Eero Ettala ja kilpailijoiden suoritukset arvioivat formulakuski Emma Kimiläinen yhdessä ajoasiantuntija Sari Nuolikosken sekä ajovalmentaja Tuomo Nikkolan kanssa.

Joonas Nordman Show: Grillikausi
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

jns_grillikausi_cover_16x9.jpg

JNS Grillikausi jatkaa roisia menoaan ja heittää tulisille hiilille suomalaisten rakastamat julkkikset. Yllättävimmätkin aiheet nostetaan pöydälle eikä mikään ole pyhää – kaikki on sallittua. Illan kunniavieraan paikalla nähdään tunnettu, menestynyt ja mielipiteitä herättävä julkisuuden henkilö. Itselleen ja muille saapuu nauramaan myös joukko huumorin ammattilaisia ja suosittuja julkkiksia eri aloilta. Kukin vuorollaan roastaavat kunniavieraan, juontajan sekä toisensa – kukaan ei siis ole turvassa. Illan viimeinen puheenvuoro säästetään yksinoikeudella kunniavieraalle.

Love Island Suomi
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

_loveisland_suomi_title_export_20210301.png

Love Island Suomi palaa eetteriin parempana kuin koskaan! Rakkauden saari on remontoitu uuteen uskoon, ja uudet käänteet, romanssit sekä uusi merenrantavilla odottavat jo sinkkuja saapuvaksi saarelle viettämään elämänsä parasta aikaa. Espanjan kuuman auringon alla pakahtuu auringon lisäksi rakkaudesta, kun uudet saarelaiset ajautuvat rakkauden sekä vaikeaakin vaikeampien päätösten pyörteisiin.

Rakkaus vaatii roihahtaakseen usein pientä avustusta, ja onneksi Love Island Suomi -applikaation avulla katsojat pääsevät toteuttamaan kykyjään saarelaisten amoreina. Ota siis mukava asento, ja anna Love Island Suomen aaltojen kuljettaa sinut keskelle uusia romansseja, ystävyyksiä sekä hauskanpitoa! 

Kippistellään juhlatunnelmissa

Kultainen Venla -gaala
20.1.
MTV Katsomo ja MTV3

kultainen-venla-2022_16x9.jpg

Vuoden 2022 parhaat televisio-ohjelmat ja niiden tekijät palkitaan suorassa lähetyksessä Kansallisoopperan Alminsalista. MTV esittää gaalan suorana lähetyksenä. 


Jussi-gaala

maaliskuussa
MTV Katsomo ja MTV3

Vuoden 2022 parhaille kotimaisille elokuville jaetaan Jussi-palkinnot perjantaina 24.3.2023 Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla. Jussi-gaala esitetään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Draaman- ja komediannälkään

Salatut elämät
23. tammikuuta alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

mtv3_salatut_ela25c225a8ma25c225a8t_2bsyksy22_group2_vaaka.jpg

Pikanaimakaupat ja uuspariutuminen ovat Pihlajakadun arkea. Ainutta varmaa on, että kaikki vaan eivät sovi kaikille, kun Amorin nuoli lentää sarjatulella ja tavoittaa myös mielikuvituksellisia kohteita. Laitelalla kuohuu yli, ja nähtäväksi jää mikä lopulta on pysyvää ja mikä palaa pohjaan? Sairaalan ovi käy tiuhaan ja tarvetta on aina vaan myös vankeinhoitolaitoksen palveluille. Keneltä nyt loppuvat rahat ja hermot, usko ja toivo, ja mitä sitten tapahtuu? 


Harjunpää

helmikuussa
MTV Katsomo ja MTV3

harjunpaa_3840x2160.jpg

C More -alkuperäissarja Harjunpää nähdään helmikuusta alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Sarja vie katsojat keskelle rikostutkimuksia, jotka ankkuroituvat vahvasti tämän päivän Suomeen. Helsingin rikospoliisin ylikonstaapeli Timo Harjunpää ja hänen parinsa Onerva Nykänen pyrkivät pitämään kiinni tavallisesta perhearjesta, vaikka heidän kohtaamansa rikostapaukset eivät tahdo jättää rauhaan vapaallakaan. Sarjan pääosissa nähdään Olli Rahkonen ja Olga Temonen


Kämppikset

myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

cmorekamppiksetkeyart_1920x1080.jpg

C More -alkuperäissarja Kämppikset kertoo kimppakämpän tiiviistä kahden sukupolven yhteisöstä. Kommuuni syntyy seitsemänkymppisen isoisän ja tyttärentyttären yhteisestä hätävalheesta, mummin yllättävän kuoleman jälkeen molempien huomatessa haluavansa säilyttää itsenäisyytensä uudessa elämäntilanteessa. Kämppiksiksi isoon kartanoon tulee mukaan joukko isoisän nuoruuden ystäviä sekä tyttärentyttären pikkuveli, poikaystävä ja nuoresta iästään huolimatta kovia kokenut ystävä. Rooleissa nähdään muun muassa Pertti Sveholm, Eeva Litmanen, Marja Packalén, Sinikka Sokka ja Jukka-Pekka Palo

Makupaloja maailmalta


Realityä

loisa18_ef_2.jpg

Love Island -formaatin ystävät ahmivat Love Island Australian uuden, 4. kauden heti tammikuussa MTV Katsomossa. Ja alkuperäisen brittiversion ystävät ilahtuvat kuullessaan, että uusi Love Island UK -kausi on sekin luvassa jo talvella!

Rakkausrealityn runsaudensarvesta putkahtaa tammikuussa myös uutuus, kutkuttavaa draamaa lupaileva Exät illallisella (Eating With My Ex). Sarjaa esitetään MTV Katsomossa ja AVAlla 3.1. alkaen. Nimensä mukaisesti ohjelmassa ex-rakkaat tapaavat toisensa illallisen merkeissä ja laittavat heitä mietityttävät kuolleen suhteensa asiat halki, poikki ja pinoon. Ja ehkä vanha suolakin siinä illallisen aikana saattaa alkaa janottaa…

Pitkin kevättä helmikuusta alkaen MTV Katsomoon saadaan myös vankiromansseja seuraavat Love After Locup ja Life After Lockup -sarjat uusin tuotantokausin.

Brittien haaveita lämpöisissä ja aurinkoisissa maisemissa sijaitsevasta kodista tai loma-asunnosta seurataan uusin Unelma-asunto auringon alta -jaksoin jo marraskuusta alkaen, ja lifestyleohjelman 12. kauden jaksojen lämmössä paistatellaan pitkälle kevääseen MTV Katsomossa ja AVAlla.

Toiveet ja haaveet muutoksesta voivat toisaalta myös kaatua ikävällä tavalla, kuten saadaan huomata Botched: Mokatut kauneusleikkaukset -sarjassa. Nimekkäät plastiikkakirurgit Paul Nassif ja Terry Dubrow korjaavat pieleen menneiden kauneusleikkausten jälkiä uuden, 7. kauden jaksoissa 24.1. alkaen  MTV Katsomossa a AVAlla.


Dokumentit ja true crime

Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Elon Musk, Sergei Brin ja Larry Page ovat maailman rikkaimpia miehiä, ja he ovat muuttaneet omakätisesti maailmaa, jossa elämme. Neliosainen Miljardöörien aika (Rise of the Billionaire) -dokumentti sukeltaa superrikkaiden teknologiagurujen syntytarinaan, skandaaleihin ja elämäntyyliin 17.1. MTV Katsomossa.

Tosielämän rikostarinoista kiinnostuneille tarjolla on true crime -sarjoista ratkaisemattomiin murhiin keskittyvä Murhaajan jalanjäljissä (In the Footsteps of Killers) ja amerikkalaisia murhatutkimuksia, oikeudenkäyntejä ja tuomioita seuraava Killer Cases -ohjelma.

Murhaajan jalanjäljissä -sarjan toinen tuotantokausi julkaistaan 24.1. MTV Katsomossa. Helmikuussa MTV Katsomossa alkavasta Killer Cases -sarjasta on luvassa ensimmäiset kaksi kautta, ja jaksoissa on muun muassa Suomessakin järkyttänyt Gypsy Rosen tapaus. 

Draamasarjoja

witness-number-3_generic_16x9.jpg

Witness Number 3 on psykologinen trilleri yksinhuoltajaäidistä, josta tulee murhatapauksen tärkeä todistaja. Jodie (Nina Toussaint-White) joutuu uhkailun kohteeksi. Uskaltaako hän toimia oikein? Sarja julkaistaan MTV Katsomossa 5.1.

rules-of-the-game_generics_16x9.jpg

Urheiluvaatefirma Flyn uusi HR-johtaja Maya (Rakhee Thakrar) saa huomata, että komean ulkokuoren alla piilee erittäin myrkyllinen ilmapiiri ja työkulttuuri. Hän saa myös selville, että muutama vuosi aiemmin nuori naistyöntekijä Amy kuoli firman bileiden aikaan epäilyttävissä olosuhteissa. Neliosainen trilleri Rules of the Game (2022) julkaistaan MTV Katsomossa 6.1. 

Poliisietsivä Hudsonin ja tämän nelijalkaisen kollegan Rexin urotekoja kanadalaisissa poliisivoimissa on katsottu syksyllä innokkaasti niin MTV Katsomossa kuin AVAllakin. Hudson & Rex -sarjaa on luvassa myös keväällä: 3. kausi alkaa 10.1. ja heti perään esitetään 4. tuotantokausi.

American Horror Story –kauhuantologia palaa MTV Katsomoon ja Subille uusin, 11. tuotantokauden jaksoin keväällä. NYC-nimeä kantavalla kaudella ohjelmassa nähdään sen tuttuja vakikasvoja sekä uutena tähtenä aikoinaan Täydelliset naiset  -sarjassa kaksoisveljensä kanssa näytellyt Charlie Carver.

Uutisnälkäisille ja tiedonjanoisille

Missä olit, kun?
8.1. alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

missa-olit-kun_logo_tausta_16x9.jpg

Missä olit, kun? -ohjelmasarja palauttaa mieleen ikimuistoisimmat hetket, kun koko Suomi pysähtyi seuraamaan samaa uutistapahtumaa. Nelijaksoinen kausi paneutuu muun muassa Suomen urheiluhistorian mustimpaan päivään, eli Lahden dopingskandaaliin sekä Suomessa ennennäkemättömän ajojahdin aiheuttaneisiin poliisisurmiin Ullanlinnassa.

Uutisaamu
9.1. alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

mtvuutiset_uutisaamu_maaliskuu2022_5_16x9.jpg

Päivän käynnistävä Uutisaamu pitenee arkisin ja laajenee nyt myös viikonloppuihin! Ohjelma tarjoilee politiikan käänteet, päivän puheenaiheet ja viihdyttävimmät vieraat. 

Viiden jälkeen
9.1. alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

Joka arkipäivä nähtävä Viiden jälkeen valistaa ja viihdyttää katsojia Suomen ainoassa kotiinpaluuohjelmassa. Sitä tehdään rennon raikkaalla otteella, mutta tarvittaessa päättäjät laitetaan lujille ja asiat tutkitaan perin pohjin. 

MTV Uutiset Live

MTV Uutiset Live kertoo mitä tapahtuu ja mistä puhutaan vuoden jokaisena päivänä. Lähetysvirtaa voit seurata vuorokauden ympäri MTV Katsomossa ja mtvuutiset.fissä sekä MTV3-kanavalla joka arkipäivä kello 14.30.

Rikospaikka
18.1. alkaen
MTV Katsomo ja MTV3

Rikospaikka on Suomen ainoa viikoittainen rikosjuttuihin keskittyvä ajankohtaisohjelma, jota juontavat pitkän linjan rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Tiia Palmén. Ohjelmassa pureudutaan rikoksiin rikospaikkojen ja studiohaastattelujen kautta. Rikospaikka kertoo tuoreet tiedot ajankohtaisista rikosuutisista ja -ilmiöistä, samalla kun palaa myös vanhempiin, koko Suomea puhuttaneisiin rikostapauksiin.

Asian ytimessä
helmikuussa
MTV Katsomo ja MTV3

Ajankohtaisohjelma Asian ytimessä paketoi kiinnostavimmat puheenaiheet ja tuoreimmat teemat keskiviikkoiltaisin. Studiossa haastateltavina on alojensa parhaita asiantuntijoita sekä johtajia yrityselämän ja politiikan huipulta. Mukana on myös syventäviä juttukokonaisuuksia, jotka avaavat erilaisia näkökulmia ja tuovat keskusteluun uusia aiheita.

Puheenjohtajat Tommolan kanssa
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

Ohjelmassa koko kansan kevennysmies Mika Tommola ottaa selvää eduskuntavaalien alla millaiset ihmiset puolueita oikein johtavat.

Suuri vaalitentti, Pääministeritentti ja Tulosilta
myöhemmin keväällä
MTV Katsomo ja MTV3

Yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajat ovat tentissä MTV:n Suuri vaalitentti -ohjelmassa. Pääministeritentissä paikalla on Suomen seuraava pääministeri. Lähetyksessä ovat suurimpien puolueiden puheenjohtajat tiukassa tentissä. Vaaliviikko huipentuu MTV:n Tulosillassa, jossa käydään läpi vaalien ratkaisut suorana.

Urheilunhimoon

mm_latka_120422_final.jpg

MM-ralli

Historian nuorin rallin maailmanmestari Kalle Rovanperä starttaa uuteen kauteen Monte Carlosta 19.–21. tammikuuta. Jatkossa MTV3-kanavalla seurataan suorana jokaisen ralliviikonlopun huipentavaa Power Stagea, minkä lisäksi erikoisohjelmat kuljettavat katsojia rallimaailman käänteissä läpi kauden. MM-rallin kaikki pätkät esitetään suorana ja suomeksi selostettuna C Moressa. 

Liiga

Jääkiekon ystävät viihtyvät keväällä MTV Katsomossa, Subilla ja MTV3-kanavalla, kun Liigaa seurataan aina toukokuun mestaruusjuhliin saakka. Läpi runkosarjan, 11. maaliskuuta asti, otteluita esitetään Subilla torstaisin ja kuukauden ottelu MTV3-kanavalla noin kerran kuussa lauantaisin. Myös pudotuspelien aikana luvassa on suoria ottelulähetyksiä MTV:n kanavilla. Lisäksi kiekkoviikkoa rytmittävät MTV3:lla maanantai-illan Hockey Night – Tien päällä -erikoisohjelma ja lauantai-iltapäivien puolituntinen Hockey Night Live, jossa kurkistetaan illan kierroksen asetelmiin suorassa studiolähetyksessä. Subin ja MTV3-kanavan ottelut sekä Hockey Night -lähetykset ovat MTV Katsomossa. Kaikki Liiga-ottelut esitetään C Moressa. 

Jääkiekon MM-kisat
12.5. alkaen

MTV Katsomo, MTV3 ja C More

Suomessa ja Latviassa järjestettävät jääkiekon MM-kisat liimaavat suomalaiset kisakatsomoiden penkkiin taas keväällä! Leijonien otteita seurataan keväällä MTV3-kanavalta ja C Moresta.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Google Pay – Kätevyyttä arkeen

Google Pay on helppo ja nopea tapa maksaa ostoksia älypuhelimella. Sovellus mahdollistaa myös rahan lähettämisen ja vastaanottamisen sekä laskujen maksamisen. Google Pay on turvallinen ja sen käyttö on yleistynyt monissa kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa