NetFlix arvostelussa heti alkuun Sandman

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Suoratoisto

Morpheus (Tom Sturridge) – unien kuningas, joka oli aikoinaan rakentanut unien valtakuntansa, maailman, jonne ihmiset pääsivät unissaan seikkailemaan, omaksi maailmakseen. Morpheuksen luoman maailman olennoilla ei ollut sijaa oikeassa maailmassa, mutta aina välillä joku tavalla tai toisella pääsi myös tavallisen maailman puolelle… kunnes…

Millainen sarja Netflixin Sandman oikeasti on?

Sarja sijoittuu siis täyteen fantasiaan, ja alkaa sillä kun Morpheus joutuu ”harrastelija” maagin tekemän loitsun vuoksi maagin vangiksi Lontoon lähistöllä olevaan kartanoon. Tästä on seurauksena yli 100 vuoden vankina oleminen, ja sinä aikana ihmisten unien muuttuminen, vaipuminen ikiuneen…. ja miten kävi Sandmanin omalle lemmikkikorpille, joka niin taitavasti oli pääsemässä auttamaan isäntänsä vapauteen… Meitä kaikkia odottaa toinen maailma, kun suljemme silmämme ja nukahdamme – paikka nimeltä Dreaming, mutta entä jos Dreamingin isäntä ei ole paikalla? Miten käy unien valtakunnan silloin?

Sarjan on kehittänyt Neil Gaiman ensin sarjakuvaksi, ja sitten suoratoiston sarjaksi yhdessä David S.Goyerin ja Allan Heinbergin kanssa. Kymmenen albumin (+ esiosana toimiva Overture vuodelta 2013) mittainen, vuosina 1988-1996 julkaistu sarjakuva on itsessäänkin kuin uni, jossa ei ole selkeää alkua, keskikohtaa tai loppua.

Morpheus – kuka tai mikä hän on?

Morpheus ekli Sandman on siis unien maailman kuningas, yksi kuolemattomista, iättömyyksistä, jotka ovat ihmisen ohella maailmankaikkeudessa. Hänen kaltaisiaan ovat mm. kuolema, jota maagi Roderick Burgess (Charles Dance) oikeasti yritti vangita palauttaakseen Calipolin taistelussa kuolleen poikansa takaisin elävien kirjoihin – muita hänen kaltaisiaan ovat myös piru eli Lucifer (Gwendoline Christie) ja Fate Maiden eli kohtalon neito (Souad Faress).

Morpheusta on avustamassa myös tämän oma kirjastonhoitajansa Lucienne (Vivienne Acheampong), joka oli myös yksi niitä harvoja, jotka odottivat koko hänen vankina oloaikansa Morpheuksen paluutta unen valtakuntaan.

Sandman tarina ja juoni

Sandman on erilainen tv-sarja. Se ei rakennu samalla tavalla kuin monet muut, ja siksi mekin aloitamme Sandman sarjan arvostelun vähän kuin Sandman itse, kertomalla vähän ja puhaltamalla hiekkaa silmille – katso itse, tai palaa tänne kuukauden päästä lukemaan seuraava Sandman arvostelumme. Nyt olemme sitä mieltä, että mikäli maagisuus ja yliluonnollisuus kiinnostavat – tämä on pakollinen katselulistalle.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa