Gina Torres, Rick Hoffman, Meghan Markle, Gabriel Macht, Patrick J. Adams Dutch Oven USA TV Portrait Tv Classics

NetFlix ja Pukumiesten yhdeksän kautta

Arvostelu Luettavaa Netflix Sarjat

Oletko katsonut sarjaa, missä näyttelee nykyinen kuninkaallinen? Meghan Markle ehti näytellä ammattilaisnäyttelijänä 16 vuotta, kunnes hänestä tuli Sussexin herttuatar Meghan ja prinsi Harryn puoliso, mutta hän ehti näytellä myös NetFlixin Pukumiehet sarjassa Rachel Zane hahmoa.

Pukumiehet sarja kertoo lakimiehistä yritysneuvotteluiden ja sopimusten maailmassa, se toi vuosien varrella meille katsojille tutuksi Harvey Specterin (Gabriel Macht) vetämän yrityksen, jossa oli niin Rachel kuin myös Michael Ross (Patrick J. Adams), Donna Paulsen (Sarah Rafferty), Lous Litt (Rick Hoffman) ja monia muita hahmoja.

Sarjan loi ja aloitti 2011 Aaron Korsh ja se sijoittui New Yorkissa toimineeseen kuvitteelliseen Pearson Hardman asianajotoimistoon. Michael ”Mike” Ross, huippuoppilas, jolla on valokuvamuisti, oli juuri päästä opiskelemaan oikeustiedettä Harvardin yliopistossa, kun hänet erotettiin collegesta vastausten myymisestä matematiikan kokeeseen, jonka hän oli opetellut ulkoa. Tämä pilasi hänen mahdollisuutensa aloittaa lakiopiskelun. Sen sijaan hän joutuu tienaamaan elantonsa polkupyörälähettinä. Miken ystävä Trevor saa houkuteltua tämän mukaan marihuanakauppaan. Kauppa osoittautuu poliisin soluttautumisoperaatioksi, jonka Mike neuvokkaasti havaitsee vain hetkeä ennen kuin se olisi ollut liian myöhäistä. Hän välttää kiinnijäämisen juuri ja juuri, tämän sijaan hän päätyykin työhaastatteluun Harvey Specterin kanssa.

Harvey on lakimies Pearson Hardmanilla ja omien sanojensa mukaan ”New Yorkin paras ratkaisija”. Harveyn, josta on äskettäin tehty vanhempi osakas, olisi nyt yhtiön käytäntöjen mukaan palkattava Harvardissa opiskellut lakimies avustajaksi. Käyttäen eideettistä muistiaan ja lakiosaamustaan Mike osoittaa Harveylle olevansa epäilemättä paras ehdokas paikan täyttämiseen ja tulee palkatuksi, vaikka häneltä puuttukin oikeustieteellinen tutkinto, eikä hän opiskellut Harvardissa. Sarja keskittyy Miken ja Harveyn käsittelemiin lakitapauksiin heidän ylläpitäessään salaisuutta Miken opiskelusta.

Siinä missä sarjassa mennään sopimuksesta toiseen kausien aikana kasvavat myös hahmot, ja näiden väliset suhteet – joista toiset etenevät naimisiin menoon saakka, ja toiset räsähtävät rikki ennen varsinaista käynnistymistäkään. Tämä on yksi niitä amerikkalaisia asianajajasarjoja, jotka kannattaa katsoa alusta alkaen, jotta pääsee kunnolla perille missä mennään,ja miten eri henkilöiden sarjan aikaiset keskeiset historiat vaikuttavat viimeisiin kausiin – tätä sarjaa ei siis kannata aloittaa mistään neljännestä kaudesta tms.

Totta kai, kun sarjaa on kokonaiset yhdeksän kautta, sarjan hahmot ja näiden suhteet kokevat kovia, ja välillä sarja tuntuu polkevan jopa paikallaan, mutta aina viimeiseen jaksoon asti on sarjassa jokin sellainen ote, joka pitää katsojan otteessaan.

Entä sitten tämä nykyinen kuninkaallinen? Markle sulostuttaa roolissaan empaattisena ja herkkänä juristina ja muistuttaakin kovasti tosielämän tulevaa kuninkaallista. Rachel on tv-sarjassa tyyliltäänkin Marklen kaltainen kaunotar tummat kutrit kauniisti lainehtien. Suits-sarjan eli Pukumiesten katsojia on ihastuttanut myös Meghanin roolihahmon Rachelin pukeutuminen. Siistit kynähameet, mekot ja bleiserit kuuluvat ruudussa nähtyyn juristityyliin – eivätkä Meghanin asut poikkea tosielämässäkään nuorekkaan mutta tyylikkään Rachelin lookista. Meghan näytteli roolissaan vuodet 2011-1018. Meghanin ja prinssi Harryn suhteen kerrotaan alkaneen jo 2016, kylläkin ITV:n julkaiseman artikkelin mukaan Harryn ja Meghanin uskotaan tavanneen jo vuonna 2013, jolloin Harry oli Kanadassa Invictus Games -urheilutapahtumassa.

Ps. Yksi sarjan päähenkilöistä, Sarah Rafferty, tietää taatusti mistä TV-sarjan kahvihuoneen Marimekko-kupit ovat kotoisin. Hän nimittäin on naimisissa suomalaisen sijoittaja-asiantuntija Aleksanteri ”Santtu” Seppälän kanssa. Rafferty ja Seppälä tapasivat toisensa yliopistoaikoina, kun molemmat opiskelivat Yalen yliopistossa. Rafferty opiskeli näyttelemistä ja Seppälä kauppatieteitä. Suomi on Hollywood-tähdelle tuttu maa ja Rafferty kertookin käyneensä miehensä kotimaassa useasti.

Ja koska kaudesta toiseen sarja elää ja kehittyy, tapahtuu näyttelijöissäkin pääosan esittäjien ohella vuosittain vaihtelua, jotta sarjassa on aina myös uutta katseltavaa, ja uutta ”opeteltavaa”, näin oli aina viimeiseen kauteen saakka. Suosittelemme sarjaa alusta alkaen.


Muuta muualta aiheita muualta

Kesällä kokemaan Helsingin nähtävyyksiä?

Helsingissä voit kokea paljon kesällä, varsinkin nähtävyyksiä ja muuta ajanvietettä löytyy tarjonnasta paljon. Esimerkiksi Linnanmäki , Korkeasaari , Nuuksio , Kauppatori , Suomenlinna , Tuomiokirkko tai Ateneumin taidemuseo. Tutustu tekemistä helsingissä vinkkeihin ostahelsingista.fi sivustolta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa