Netflix – tunnuksien jakaminen voi kostautua

Ajankohtaista

Moni joka omistaa Netflix käyttäjän onkin varmasti joskus jakanut kaverilleen, kumppanilleen tai sukulaiselleen tunnuksensa tähän suoratoistopalveluun. Sehän on tavallaan elokuvateatteri ja televisio taskussasi ilman niitä ärsyttäviä ja loputtomia mainoksia.

Netflix on hyvä tapa rentoutua, viettää ystävien tai perheen kanssa laatuaikaa tai vaikkapa nukahtaa jonkun sarjan pyöriessä taustalla.

Yhdessä vaiheessa oli paljon puhetta että missä määrin VPN käyttö on sallittua varsinkin kun on kyse Netflixin kaltaisista suoratoistopalveluista. Niissä tavallaan ei saisi katsoa käyttäen VPN palvelua useiden sarjojen ja elokuvien lisenssien vuoksi.

VPN siis on palvelu joka maskeeraa sinun oman IP osoitteen, pingaten sen monen muun sijainnin kautta haluamaasi maahan. Tämä siis mahdollistaa pääsysi vaikkapa jenkkien netflixin kirjastoon. Mutta kuten ylempänä lukee, monella sarjalla sekä elokuvalla on hyvin rajalliset lisenssit jonka vuoksi eri maiden elokuvakirjastot palvelussa vaihtelee joskus hyvinkin paljon.

Vaikkakin VPN tavallaan on sääntöjen vastainen niin Netflix on ollut rento sen suhteen sillä ei se heitä niin paljoa haittaa, toisin kuin tunnuksien jakaminen joka onkin artikkelin pointti.

Omien tunnuksien jako ei välttämättä tunnu siltä että se rikkoisi käyttöehtoja varsinkin jos tilaussopimuksessa lukee että pystyt katsoa useammalla eri laitteella samaan aikaan. Kuulostaa siis oudolta, miksi katsoisit usealta eri laitteelta jos vaikkapa asut yksin? No tuo tilaussuunnitelma jossa voit katsoa monella eri laitteella ei varsinaisesti ole sinulle se paras vaihtoehto. Mutta jos esimerkiksi sinulla on oma perhe tai asut kumppanisi kanssa niin sitten ei ole hätää sillä kuulutte samaan talouteen.

Toisin kuin VPN, tunnuksien jakaminen on haitaksi yhtiön tuloille ja he ovat nyt itse ottanutkin asiaan kantaa. Pahimmassa tapauksessa voit menettää käyttäjäsi etkä saisi rahojasi takaisin.

Eri asia sitten tekeekö yhtiö asialle tulevaisuudessa mitään vai päättikö he vain ilmoittaa jotta useampi tilaisi itse palvelun eikä vain lainaisi kaverinsa käyttäjää. Toki muuten suoratoistopalvelu on varsin kannattava hankinta, varsinkin jos sinulla on vpn myös jolloin sinun oma mahdollinen kirjasto laajenee huomattavasti.

Tämän ja monta muuta artikkelia päivittäin teille tuo Viihdecorner sekä Carnival News

Mielenkiintoisia aiheita muualta:
Affiliate markkinointi
Professional Esports
Lohjan kuntavaalit
Nettibingo
Talviloma Helsinki
Internet historia
Sijoitusasuntolaina
Sijoitusasunto
Edullinen aurinkopaneeli
Aurinkopaneeli hinta
Samsung 8K TV
Tilaa netistä

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa