Rurouni Kenshin on sarja pitkiä yli kahden tunnin elokuvia, jotka kertovat Japanista 1800-luvun lopulla. Aikakaudella kun Japani oli siirtymässä shoguneiden ja keisareiden ajasta uuteen aikaan. Aikakaudesta jona samurait olivat vielä korkealla yhteiskunnan arvoasteikossa ja eurooppalaiset vaikutteet tekivät tuloaan saarivaltakuntaan.
Rurouni Kenshin eli soturi Kenshin Himurasta tulee salamurhaana nimeltä Battosai, joka tappaa sen hetkisen shogunin sotureita. Battosai tapaa myös nuoren naisen, Tomoe Yukishiron, johon myös rakastuu.
Eurooppalaisittain ja amerikkalaisittain elokuva tuntuu varmasti hitaalta, mutta toisaalta se antaa hyvän vastapainon kaikelle sille poliisi- ja sotasarjoille, mitä kaikilla kanavilla on saatavilla. Lisäksi japaninkielen kuunteleminen tuntui pitkästä aikaa hyvältä, arigato.
The Beginning
Sarjan uusin elokuva kertoo sen, mistä kaikki saa alkunsa ja miksi Kenshin on mitä hän on, ja se on kuvattu 2021 – mutta ennen tätä elokuvaa ovat tulleet jo Rurouni Kenshin vuonna 2012, Rurouni Kenshin 2 vuonna 2014, kolmonen samana vuonna ja nyt 2021 sekä The Final-elokuva, joka kertoo jo vuodesta 1879 eli 11 vuotta ensimmäisen elokuvan Boshin-sodasta ja tämä The Beginning.
Mistä jaksosta sarja pitäisi aloittaa? Kenties tuosta vuoden 2014 elokuvasta, mutta me aloitimme sen uusimmasta The Beginning elokuvasta, josta sitten siirryimme tuohon vuoden 2012 elokuvaan.
Sarja kertoo tarinaa ajasta ennen nykyaikaa, tavalla, joka ei ole lainkaan ominainen omalle kulttuurillemme, ja siksi koko elokuvasarja on mielenkiintoinen – mikäli on millään tavalla kiinnostunut tämän tapaisista toimintaelokuvista.
Elokuvat eivät ole aivan täysin taisteluita ja tappamista, vaan mukana on paljon myös ajattelimisen aihetta ja hyviä keskusteluja, jotka saatetaan käydä jopa hitaan miekkataistelun aikana. Sayonara.
Suosittelemme tätä elokuvasarjaa niille, jotka haluavat välillä katsoa jotain muuta kuin sitä peruskauraa mitä kaikilla kanavilla on tarjolla. Elokuvat ovat nähtävillä ainakin NetFlixissä.
Ohjaus: Keishi Otomo
Näyttelijät: Takeru Satoh, Kasumi Arimura, Issey Takahashi, Nijiro Murakami, Masanobu Ando, Kazuki Kitamura, Yosuke Eguchi
Tausta
Rurōni Kenshin (jap. るろうに剣心) on Nobuhiro Watsukin luoma manga-sarja. Tarina sijoittuu Meiji-kauden alkuun ja kertoo samuraista nimeltään Himura Kenshin(緋村 剣心) , joka kaoottisen vallankumouksen, Bakumatsun, aikana tunnettiin pelättynä palkkamurhaajana, ”Hitokiri Battōsai”na. Sisimmässään Kenshin on kuitenkin rauhaa rakastava mies, ja sodan loputtua hänestä tulee vaeltaja, rurouni, joka etsii keinoa hyvittää verinen menneisyytensä auttamalla ihmisiä.
Manga ilmestyi Shueisha’s Weekly Shonen Jump -lehdessä 2. syyskuuta 1994 – 4. marraskuuta 1999 välisenä aikana. Koko sarjasta tuli 28 kirjan pituinen, ja Japanissa sitä on myyty vuoteen 2007 mennessä yli 47 miljoonaa kappaletta.
Tarina alkaa kun nuori nainen Kamiya Kaoru (神谷 薫) luulee Kenshinin olevan murhaaja nimeltä Hitokiri Battousai. Kenshin kuiten näyttää hänelle Sakabatōnsa (reverse blade sword, käänteisteräinen miekka) ja Kaoru toteaa ettei Kenshin voi millään olla hänen jahtaamansa murhaaja, koska sakabatōlla ei voi tappaa.
Kenshin pelastaa Kaorun varmalta kuolemalta, kun hän taistelee oikeaa Hitokiriä vastaan, joka väittää harjoittavansa taistelutyyliä nimeltään Kamiya Kasshin Ryū, Kaorun omaa taistelulajia. Myöhemmin selviää, että Battousaiksi itseään kutsunut murhaaja on oikealta nimeltään Hiruma Gohei. Hän ottaa Kaorun panttivangiksi ja lähettää kätyreitään Kenshinin perään, joka lyö heidät kaikki ylivertaisilla miekkailutaidoillaan.
Ennen kuin Kenshin ehtii hajottaa Kaorun kodin lattian Gohein päällä, hän kertoo että Hitokiri Battousai käyttämä tyyli onkin ikivanha Hiten Mitsurugi-Ryū. Nyt kun Kenshinin oikea henkilöllisyys on paljastunut. Hän valmistautuu lähtemään Kaorun luota.
Yllättäen Kaoru pyytääkin häntä jäämään ja toteaa ettei hän välitä ihmisten menneisyydestä.
Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi
Suomen Urheiluliitto ja SEUL yhteistyöhön
Suomen Urheiluliitto (sul) ja Suomen elektroninen urheiluliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Suomen ja Ruotsin välinen e-urheilun maaottelu tullaan jatkossa ottelemaan yleisurheilun Ruotsi-ottelun yhteydessä. Yleisurheilun ja e-urheilun Ruotsi-ottelut tullaan ottelemaan Olympiastadionilla 2024.
DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle
Vuonna 2017 lanseerattu DNA TV Hubi vei monessa kodissa sarjojen, elokuvien ja muiden ohjelmien katsomisen älytelevisio aikaan. Nyt markkinoille tuleva toisen sukupolven DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle, sillä laitteen suorituskykyä on parannettu roimasti. Keskusmuistin määrää on nostettu kahdesta gigasta kolmeen ja pienempiin kuoriin on saatu mahtumaan tuplamäärä sisäistä muistia. Ilman ulkoisia laajennuksia laitteelle voi tallentaa ohjelmia ja applikaatioita nyt 16 gigan verran.
Maamme laulu – kansallishymni joka yhdistää suomalaisia
Maamme laulu on Suomen kansallislaulu ja yksi maamme merkittävimmistä kulttuuriperinnöistä. Sen sanoitukset ovat syvällisiä ja kauniita, ja ne kertovat Suomen luonnosta ja historiasta. Maamme laulu yhdistää suomalaisia eri puolilta maata ja on tärkeä symboli kansallisen yhtenäisyyden kannalta. Sitä lauletaan juhlapäivinä, koulujen tilaisuuksissa ja monissa muissa tilanteissa, joissa halutaan juhlistaa suomalaisuutta. Maamme laulu on osa Suomen historiaa ja kulttuuria, ja se jatkaa elämäänsä tärkeänä osana suomalaista identiteettiä.
Pikku Finlandia
Pikku Finlandia edustaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden mukaista rakentamista, sillä se on rakennettu siirrettävistä ja uudelleen käytettävistä puumoduuleista. ”Puu on vastuullinen rakennusmateriaali se sitoo hiiltä koko rakennuksen elinkaaren ajan.