Suoratoiston kanavat ja pelaaminen ja sen fanittamisen kehittyminen

Ajankohtaista Luettavaa Sekalaista Suoratoisto Twitch YouTube

Oletko sinä sitä sukupolvea, joka pelaili kavereiden kanssa sitä samaa peliä, joka on nyt yhtenä pääosan avustaja Stranger Things-sarjassa? Itse muistan monien tuntien pelisessiot D&D maailmoissa yläasteella, kun tietokonepelit eivät vielä pystyneet vastaamaan siihen seikkailunhaluun mikä nuorella oli mielessään.

Sittemmin pelit ovat kehittyneet valtavasti. Koko 2000-luku on vienyt pelaamista valtavin harppauksin eteenpäin ja viimeisin pelaamisen trendi on pelaamisen siirtyminen mobiiliin ja samalla tapahtunut pelien ostamisen muutos – nykyään useimmiten ladataa peli ensin täysin ilmaiseksi ja sitten kulutetaan rahaa pelin sisäisiin ostoihin. Millaisena sinä näet tulevaisuuden suoratoiston kanavatarjonnan suhteessa pelaamisen kehittymiseen?

Pelaamisen katseleminen ja selostaminen

Uutena on tullut myös se, että me voimme katsoa suoratoiston välityksellä esimerkiksi tuhansilta Twitch kanavilta, kuinka toiset pelaavat tai selostavat toisten pelaamista!?! Ei tällaista ollut aiemmin, urheiluselostamisen ammatista on tullut E-urheilun kautta entistä haastavampaa, tai todellisuudessa kaksi jakoisempaa – harva jalkapalloselostaja on kiinnostunut selostamaan CS:GO otteluita, mutta se voisi olla melkoisen mielenkiintoista.

Pelaamisen katseleminen on miljoonien harrastus – se on nykyaikaista fanikulttuuria siinä missä aiemmin oli jalkapallon tai koripallon tai minkä tahansa urheilun ja tähden fanittaminen. Monet ex-ammattipelaajista ovat sittemmin nousseet varsinaiseksi suoratoistokanavien tähdiksi miljoonien seuraajiensa kanssa.

Muuttuva suoratoisto – muuttuva viihde

Suoratoisto on kuitenkin pääosin vielä TV-sarjoja ja elokuvia, mutta kuten NetFlix on omien peliensä kautta todistanut, pelaaminen on lähestymässä TV-ohjelmia, ja lähiaikoina hybridi-ohjelmat, joissa me katsojina pääsemme vaikuttamaan ohjelman etenemiseen reaaliajassa ovat varmasti tulossa lisääntymään. Suoratoiston seuraava aikakausi on lähestymässä. Mitä odotat siltä?

Totta kai samalla kun suoratoisto kehittyy ja suoratoistokanavat keksivät keinoja pitää asiakkaat tyytyväisinä, myös pelimaailmat kehittyvät ja monipuolistuvat – mutta samalla jatkossakin on aina tarjolla myös niitä helppoja, yksinkertaisia ajanvietepelejä, joita kuka tahansa voi koska tahansa pelailla, ilman sen suurempia tavoitteita.

Samalla kun viihde muuttuu, muuttuu myös se, että viihteestä tulee täysin paikkariippumatonta, katsomme sarjoja ja elokuvia ajasta ja paikasta riippumattomina ja pelaamme silloin kuin meistä tuntuu siltä ja aikaa on… se tarkoittaa että ”menemme” omaan maailmaamme digitaalisesti vrt ennen kuuntelimme musiikkia tai luimme kirjoja.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa