Suosittu Ensitreffit alttarilla tulee taas – Yhdeksäs kausi starttaa MTV:llä tiistaina 30.8

Ajankohtaista MTV

Rakkauden, avioliiton ja parisuhteen ytimessä vahvoja tunteita herättävä Ensitreffit alttarilla starttaa MTV:llä tiistaina 30.8. Sarjan yhdeksännellä kaudella keskeisinä teemoina käsitellään yhteistä elämää ja arkea, sekä läheisyyden ja kipinän merkitystä. 

Rakastettu Ensitreffit alttarilla tulee taas! Rohkeat sinkut astuvat alttarille tuntemattoman kanssa ja heittäytyvät yhteiseen seikkailuun toiveissaan elämänmittainen parisuhde. Rakkauden kuohuissa heitä auttavat tutut asiantuntijat pastori Kari Kanala ja ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa, sekä uutena asiantuntijana erityistason seksuaaliterapeutti Tapani Alanen.

Sarjan yhdeksännellä kaudella keskeisinä teemoina käsitellään yhteistä elämää ja arkea, sekä läheisyyden ja kipinän merkitystä. Parit muuttavat yhteen ja kohtaavat yhdessä niin arjen haasteet kuin juhlahetketkin. Kauden aikana pohditaan myös, miten erilaisten elämäntilanteiden yhteentörmäys vaikuttaa parisuhteeseen.

Häämatkoilla parit nauttivat rakkauden huumasta Euroopan romanttisissa kaupungeissa, ja juhannusjuhlilla sovitellaan yhteen kahden ihmisen perinteitä. Tuoreet aviovaimot ja aviomiehet pääsevät myös tapaamaan toisensa ja jakamaan kokemuksiaan avioliiton ensimetreiltä. Luvassa on hyviä neuvoja ja vertaistukea.

Ensitreffit alttarilla on ainutlaatuinen kurkistus parisuhteen alkumetreille. Pariskunnat tutustuvat toisiinsa ja toistensa tapoihin elää hyvää arkea, sekä pureutuvat parisuhteen ydinkysymyksiin, kuten mistä rakkaus ja kumppanuus syntyvät. Asiantuntijat ovat parien tukena joka askeleella, ja myös katsojat pääsevät tarkastelemaan omia parisuhteitaan ja käyttäytymismallejaan heidän neuvojensa valossa. Ensitreffit alttarilla perustuu tanskalaiseen ohjelmaformaattiin Gift Ved Første Blik.

Viime syksyn Ensitreffit alttarilla -kausi tavoitti kaikkiaan 2,5 miljoonaa suomalaista. Keskimäärin kukin jakso tavoitti 900 000 katsojaa ja keskikatsojamäärä oli 700 000 per jakso. Sarja oli erityisen suosittu suoratoistopalveluissa ja esimerkiksi 25-44 -vuotiaissa kolmannes katselusta tuli MTV Katsomon kautta.

Tutustu Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoihin:

20220509_ensitreffit_alttarilla_kausi_9_promo_tapani_alanen_2_kuvaaja_pyry_pietilainen.jpg

Tapani Alanen, auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS), erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), pariterapeutti
Tapani Alanen on asiantuntijatiimin tuore kasvo. Ensimmäistä kertaa ohjelmassa mukana oleva Tapani työskentelee seksuaaliterapeuttina, pariterapeuttina sekä seksuaalineuvojana. Iloinen ja kannustava Tapani haluaa auttaa ihmisiä elämän vaikeissa tilanteissa, sekä etsimään tuoreita näkökulmia ja vaihtoehtoisia toimintatapoja erilaisissa ongelmatilanteissa. Terapeuttina Tapania kiinnostaa ihmismielen moninaisuus ja erilaisuus. Jokainen ihminen, pari ja perhe missä seksuaalisuuden kirjossa tahansa on oma arvokas, uniikki kokonaisuutensa.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Tapania kiehtoo se, kuinka se auttaa ohjelmassa esiintyvien parien lisäksi myös katsojia.

“Tämä on ihana ohjelma, joka kannustaa puhumaan asioista ja ongelmista. Omalla työskentelylläni haluan viestittää sitä, että ongelmat ja pulmat ovat usein ratkaistavissa ja korjattavissa eikä tarvitse olla isoa kynnystä hakea apua parisuhteeseen”, Tapani kertoo. 

Tapani näkee roolinsa ohjelmassa selkeänä: parien luotettavana tukipilarina ja auttajana rakkauden ainutlaatuisessa matkassa.

“Olen pareja varten kaikissa tilanteissa ja valmis antamaan kaiken sen osaamisen ja taidon, ilon ja innostuksen mitä minulla on. Älä pelkää tunteita. Ota ne vastaan, ole oma itsesi, heittäydy ja iloitse. Suuri seikkailu odottaa. Uskokaa ihmeeseen”, hän suosittelee.

Vantaalla asuva Tapani on pitänyt yhtä kumppaninsa kanssa yli 25 vuotta. Töidensä ohella Tapani opiskelee psykoterapeutiksi ja tykkää käydä vapaa-ajallaan lenkillä ja uimassa.

20220509_ensitreffit_alttarilla_kausi_9_promo_hanna_myllymaa_2_kuvaaja_pyry_pietilainen.jpg

Hanna Myllymaa, ratkaisukeskeinen terapeutti, pariterapeutti, ero-ohjaaja, KM, MSc
Hanna Myllymaa työskentelee ratkaisukeskeisenä terapeuttina ja vetää erilaisia ero- ja parisuhderyhmiä, joiden kautta hän on tukena eroaan purkaville tai parisuhdettaan vahvistamaan pyrkiville pareille. Työssään hän nojaa Fisherin sopeutumiskäyttäytymisteoriaan, jonka pohjalta ryhmien toiminta järjestetään.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Hannaa kiehtoo se seikka, että tuoreet parit saavat tukea parisuhteensa rakentamiseen heti sen alkumetreiltä asti. Hänen mukaansa parisuhteesta voi saada toimivamman ja kummankin osapuolen vahvuudet paremmin huomioivan, kun ammattiapua on käytettävissä jo suhteen alkutaipaleella. Hän myös arvostaa sitä, että ohjelmassa ei keskitytä pelkkään pintaan.

”Ensitreffit alttarilla -konseptissa kiehtoo se, että ihmisen sisälle tutustutaan oikeasti ja meillä on monipuolista dataa käytössä, kun pohdimme minkälaisia matcheja löytyy”, Hanna kertoo.

”Ihminen kaipaa aina vierelleen toista ihmistä. Meillä on perustarve kokea olevamme rakastettuja. Se säilyy meillä läpi elämän: tarve kokea olevansa tärkeä, arvokas ja rakastettu. Siihen kulminoituu parisuhteen tarve, ja miksi rinnalle kaipaa toista henkilöä.”

Pirkkalassa asuva Hanna Myllymaa on pitänyt yhtä aviomiehensä kanssa 15 vuoden ajan, ja heillä on neljä lasta. Vapaa-ajallaan Hanna pelaa lentopalloa, minkä lisäksi on vahvasti mukana seuratoiminnassa niin aikuisten kuin lastenkin puolella. Itseään Hanna kuvailee määrätietoiseksi ja periksiantamattomaksi joukkuepelaajaksi.

20220509_ensitreffit_alttarilla_kausi_9_promo_kari_kanala_2_kuvaaja_pyry_pietilainen.jpg

Kari Kanala, kirkkoherra, TM
Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa jo viidellä kaudella mukana ollut futispappi ja one-linereistaan tunnettu Kari Kanala on Paavalin seurakunnan kirkkoherra.

Pappina Kari kokee tehtäväkseen lohduttaa ja rohkaista pareja. Hän muistuttaa, että parisuhde vaatii aina työtä, ja kokeekin olevansa mukana ennen kaikkea arjen asiantuntijana. Kanala kysyykin ohjelmaan hakevilta sinkuilta, mihin nämä sitoutuvat sanoessaan ”tahdon”. Sanaan kiteytyy paljon, ja se on loistava lähtökohta suhteelle, sillä sen kautta sitoutuu olemaan samalla puolella ja tekemään töitä suhteen eteen.

Yhteiset arvot ja arki ovat kriteerejä, joihin Kari kiinnittää erityistä huomiota muodostaessaan pareja, sillä ne ovat tärkeitä rakennuspalikoita parisuhteessa. Hän uskoo, että jos arvot ja arki kohtaavat, niin siinä on mahdollisuus aitoon kumppanuuteen. Hän muistuttaakin osallistujille, että avioliitto ei ole pikamatka vaan maraton, joka juostaan yhdessä toinen toistaan tukien.

“Toivotan pareille onnea, sisua ja siunausta. Onnea tarvitaan aina. Sisua tarvitaan duunin tekemiseen. Mutta kaikki ei aina välttämättä ole omissa käsissä ja siunauksellekin on paikkansa. Ajatus, että meitä kannetaan ja meistä pidetään huolta – parhaimmillaan sen löytää rakkaan sylissä”, Kari toteaa.

Kari Kanala on naimisissa ja hänellä on lapsi. Vapaa-ajallaan Kari on innokas jalkapallofani ja pelaa itsekin urheilu- ja raittiusseura Zoomissa, sekä tekee jalkapalloaiheisia podcasteja.

#ensitreffitalttarilla

Ensitreffit alttarilla maksutta MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 30.8. klo 21 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lähde: MTV

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa