Talouselämästä kertovat elokuvat

Elokuvat Luettavaa

Elokuvat voivat olla fiktiota (enimmäkseen), mutta fiktio on ollut vastuussa aikamme tehokkaimpien ideoiden levittämisestä. Koska elokuvat ovat yksi suosituimmista kaunokirjallisuuden massamuodoista, ne ovat vaikuttaneet ideoiden muotoilemiseen sellaisilla termeillä, joita me kaikki ymmärrämme. Rahoitusala ei ole poikkeus tästä. Vaikka lainoista saa paljon tietoa lukemalla esimerkiksi osoitteesta https://www.lainat.fi, voi talousasioista oppia myös katsomalla aiheeseen liittyviä elokuvia.

Wall Street

Onko ahneus hyvästä? Gordon Gekon mukaan se on. Michael Douglasin Manhattanin sijoittajakuvaus voitti hänelle Oscarin vuonna 1987. Se antoi popkulttuurille myös ikonisen rahamiehen edustamaan kapitalistisen järjestelmän ahneutta sekä vaaroja, joita se voi aiheuttaa taloudelle.

Nuoremmat rahoittajien sukupolvet ovat omaksuneet Gekon rikastu hinnalla millä hyvänsä -asenteen, ja elokuvasta on tullut melkein yhtä ikoninen kuin katu, jonka mukaan se on nimetty.

Wall Street on klassinen tarina kunnianhimoisen, nuoren työntekijän noususta ja laskusta, joka kaipaa menestystä hinnalla millä hyvänsä, mutta ei ymmärrä sen ansoja. Elokuvan päähenkilö oppii arvokkaan läksyn elokuvan loppuun mennessä: Sääntöjen mukaan pelaaminen ja kunniallinen elämä ovat tärkeämpiä kuin kaikki maailman rahat.

Glengarry Glen Ross

Huijareita on kaikkialla. David Mametin Glengarry Glen Ross -elokuvassa kiinteistökauppiaat käyttävät aikaansa vakuuttaessaan ihmisiä ostamaan maata Floridasta paljon kalliimmalla kuin kannattaisi.

Glengarry on synkkä kuva amerikkalaisesta unelmasta, jossa epätoivoiset miehet tekevät mitä tahansa huijatakseen heikoimpia ja epätoivoisimpia ihmisiä. Ja kun muiden huijaaminen ei toimi, he juonittelevat ja kääntyvät toisiaan vastaan.

ABC, ”Always Be Closing” saattaa olla hyvä neuvo myyntitilanteessa, mutta ei silloin, kun on kyse hyvän ja monipuolisen elämän elämisestä. Rehellinen eläminen, vaikka palkinnot eivät olisikaan niin näyttäviä, voittaa laittomat rahanhankintahuijaukset koska tahansa.

Täydellinen murha

Velka on tappaja. Elokuvassa Täydellinen murha Steven Taylor ylivelkaantuu käyttämällä omaisuuttaan liikesopimukseen. Hänen vetonsa kostautuu ja hän päätyy konkurssin partaalle. Onneksi hän on naimisissa miljoonaomaisuuden perijän kanssa. Vai onko sittenkään?

Terveitä velkamuotoja on varmasti olemassa, niin kauan kuin taloudellinen tilanteesi kestää niitä. Asuntolainaa ja opintolainaa voi saada nykyisin edulliseen korkoon, ja molempien avulla voi sijoittaa tulevaisuuteen. Mutta muut henkilökohtaisen velan muodot, kuten tarpeettoman auton leasing tai ylellisen loman rahoittaminen luottokortilla ovat riskejä, jotka voivat johtaa talouden epätasapainoon ja ylivelkaantumiseen.

Vältä Taylorin kohtalo olemalla varovainen kulutuksessasi äläkä koskaan riskeeraa enempää kuin mitä sinulla on vara hävitä osakemarkkinoilla. Velan sudenkuopat ovat syviä ja vaarallisia, vaikka ne eivät oikeassa elämässä olisikaan yhtä vaarallisia kuin Taylorin ahdinko on.

Office Space

Kaikki taloudellisen elämän oppitunteja tarjoavat elokuvat eivät ole yhtä dramaattisia. Office Space on moderni klassikko miehestä, joka yksinkertaisesti vihaa työtään. Tunnetko ketään sellaista?

Kaikki muuttuu, kun päähenkilö hypnotisoidaan, mutta hän ei koskaan herää hypnoosista. Yhtäkkiä elämä on kaunista. Hänellä ei ole ongelmaa jäädä ylitöihin, olla täysin rehellinen pomoilleen ja pyytää nättiä tarjoilijaa ulos vuosia kestäneen ihastuksen jälkeen.

Mikä on tarinan opetus? Ensinnäkin työn pitäisi merkitä enemmän kuin pelkästään palkkaa. Jokaisen tulisi yrittää saada jonkinlaista nautintoa valitsemastaan ​​ammatista.

Meillä kaikilla ei tietenkään voi olla unelmatyöpaikkojamme, mutta vaikka olisit jumissa työssä, josta et erityisemmin pidä, ota oppia Gibbonsista ja ole iloinen, avoin ja rehellinen. Kuka tietää, pomosi saattavat arvostaa sitä enemmän kuin luulet.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa