Tuore kotimainen Trump-dokumentti käynnistää Yhdysvaltojen vaaliohjelmiston MTV:llä

Ajankohtaista

MTV:n Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja Mari Karppisen dokumentti Trumpin Amerikan tulevaisuus nähdään ensiesityksenä mtv-palvelussa ja C Moressa maanantaina 26.10. MTV3-kanava esittää dokumentin Yhdysvaltojen vaalien aattona 2.11. kello 22.35. Vaalipäivänä MTV seuraa ääntenlaskentaa kellon ympäri suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla Erikoislähetys: USA:n suuri vaaliyö -ohjelmassa.

MTV Uutiset seuraa Yhdysvaltain presidentinvaalien ääntenlaskentaa koko yön 3.–4.11. suorana lähetyksenä. Erikoislähetys: USA:n suuri vaaliyö alkaa MTV3-kanavalla klo 23.05 heti Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelman perään. MTV3-kanavan ohella ohjelmaa voi seurata suorana verkon kautta MTV Uutiset Livessä osoitteissa MTVuutiset.fi, mtv.fi ja cmore.fi.

Paikalla Yhdysvalloissa ovat kirjeenvaihtaja Mari Karppinen yhdessä USA:n sisäpolitiikkaan perehtyneen toimittajan Tuomo Hyttisen kanssa. Studiossa nähdään kiinnostavia asiantuntijavieraita, kuten MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä, eduskunnan Yhdysvallat-ystävyysryhmän puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki sekä joukko nimekkäitä tutkijoita kuten Maria Annala Ulkopoliittisesta instituutista, Pohjois-Amerikan tutkimuksen yliopistonlehtori Rani-Henrik Andersson sekä dosentti Markku Ruotsila. Ohjelman juontavat Jesse Kamras ja Kirsi Alm-Siira.

Vaaliyön tulokset ja analyysit ovat tarjolla heti 4.11. aamulla Uutisaamussa klo 6.25 alkaen. Myös vaalien aikaiset Viiden jälkeen, Seitsemän uutiset ja Kymmenen uutiset tulevat luonnollisesti olemaan kiinnostavan vaaliaiheen äärellä.

”Vaalipäivä on tietysti vuoden journalistinen kohokohta. Kummankin ehdokkaan kampanjoinnin seuraaminen on ollut tärkeä osa uutisointiamme syyskuusta lähtien, ja nyt vauhti kiihtyy mitä lähemmäs pääsemme itse vaalipäivää. Tarjoamme suomalaisille vaalien koko draaman kaaren”, sanoo MTV Uutisten päätoimittaja Ilkka Ahtiainen

”Pelottavinta oli tehdä haastatteluja ruumiiden keskellä” – vavahduttava dokumentti kertoo Trumpin vaikutuksia erilaisten amerikkalaisten kautta

MTV:n vaaliohjelmiston käynnistää kirjeenvaihtaja Mari Karppisen dokumentti Trumpin Amerikan tulevaisuus. Dokumentti saa ensi-iltansa mtv-palvelussa ja C Moressa maanantaina 26.10. MTV3-kanavalla dokumentti nähdään vaalien aattona 2.11. klo 22.35.

Dokumentissa Karppinen matkustaa läpi koronaviruksen, kahtiajaon ja ilmastonmuutoksen runteleman Amerikan. Dokumentti viet katsojan ainutlaatuiselle matkalle syvälle Yhdysvaltain polttavinta kriisiä. Kun hyväosaiset pakenivat koronakriisin ja ruumisrekkojen valtaamasta New Yorkista, Karppinen aloitti kuvaamisen. 

”Pelottavinta oli tehdä haastatteluja ruumiiden keskellä. Dokumentissa mennään lähelle ihmistä ja avataan jokapäiväisten amerikkalaisten kokemusten kautta, miten Trump on muuttanut maata ja sitä, miten presidentinvaalien tulos vaikuttaa kansalaisten tulevaisuuteen”, Karppinen sanoo. 

Mari Karppisen johdolla katsoja saa harvinaisen pääsyn koronakriisin täyttämiin hautaustoimistoihin, historiallisiin protesteihin, Trumpin tukijoiden voitonjuhliin, aborttiklinikoille ja Alaskan sulaville jäätiköille.

Vaaleissa ei ratkaista ainoastaan kuka on seuraava presidentti, vaan vaalitulos vaikuttaa amerikkalaisten lisäksi koko maailmaan – vuosikymmeniksi.

”Voin luvata, ettei tämän dokumentin jälkeen katsojalle ole enää epäselvää, kuinka suurista kysymyksistä näissä vaaleissa ratkaistaan”, Karppinen kertoo. 

Dokumentin päähenkilöt ovat Cheryl Newkirk, hautaustoimiston johtaja New Yorkista, Joseph Friday, koronaselviytyjä New Yorkista, Cherish Patton, Black Lives Matter -mielenosoitusten järjestäjä New Yorkista, Jorma Puranen, yrittäjä Floridasta, Kathryn Natali ravintolakokki Ohiosta, David Burkons, naisten klinikan lääkäri Ohiosta ja Rick Brown, jääopas Alaskasta. 

Dokumentin on kuvannut Uwa Iduozee, leikkauksesta vastaa Juha Kärkkäinen.

Trumpin Amerikan tulevaisuus ma 26.10. alkaen C Moressa ja mtv-palvelussa, ma 2.11. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Erikoislähetys: USA:n suuri vaaliyö ti 3.11. klo 23.05 MTV3-kanavalla. Ohjelmaa voi seurata myös MTV Uutiset Livessä osoitteissa MTVuutiset.fi, mtv.fi ja cmore.fi.

Kaikkia vaalikäänteitä voi seurata reaaliaikaisesti uutispalvelussa MTVuutiset.fi ja uudessa MTV Uutiset -sovelluksessa, joka on nyt ladattavissa Android- ja iOs-sovelluskaupoista.


Muuta luettavaa muualta

Telia 5G kartta

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko aloittaa kattavan 5G-verkon rakentamisen Loviisassa ja Pyhtäällä maanantaina 10. lokakuuta. Nopeamman 5G-verkon rakentamisen myötä myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Paremmille yhteyksille on tarvetta, sillä mobiilidatan käyttö on moninkertaistunut Suomessa viime vuosina. Tutustu Telia 5G kartta aiheeseen.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS- älykello jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2  -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa