Tytöt tytöt tytöt voitti Miamin OUTshine-elokuvafestivaalilla parhaan fiktioelokuvan palkinnon Tytöt tytöt tytöt voitti Miamin OUTshine-elokuvafestivaalilla parhaan fiktioelokuvan palkinnon

Tytöt tytöt tytöt voitti Miamin OUTshine-elokuvafestivaalilla parhaan fiktioelokuvan palkinnon

Ajankohtaista Elokuvat

Alli Haapasalon ohjaaman Tytöt tytöt tytöt -elokuvan kansainvälinen huomio sai taas jatkoa. Elokuva palkittiin OUTshine -elokuvafestivaalilla parhaana fiktioelokuvana. Suomessa pääsiäisenä ensi-iltansa saanut Tytöt tytöt tytöt on myyty jo yli 50 maahan.

Miamissa huhtikuun lopussa järjestetty OUTshine-elokuvafestivaali on erityisesti LGBTQIA-elokuviin painottuva tapahtuma. Ohjaaja Alli Haapasalo iloitsee juryn palkinnosta: 

”Olen ylpeä siitä, että LGBTQIA-yleisöt ovat ottaneet elokuvan lämpimästi vastaan. Olemme saaneet maailmanensi-illasta alkaen paljon palautetta, jossa katsojat iloitsevat siitä, että elokuva suhtautuu positiivisesti monimuotoiseen seksuaalisuuteen – se tuntuu hienolta. OUTshinen palkinto on suuri kunnia”, Haapasalo sanoo.

Ilona Ahdin ja Daniela Hakulisen käsikirjoittama elokuva sai maailmanensi-iltansa tammikuussa Sundancessa. Se kilpaili festivaalin kansainvälisessä World Cinema Dramatic -sarjassa ja voitti yleisöpalkinnon. Sundancen jälkeen Tytöt tytöt tytöt nähtiin Berlinalen kilpasarjassa, ja myöhemmin keväällä Lontossa BFI Flare -elokuvafestivaaleilla.

Kolmen tytön ympärille kietoutuva elokuvaa on ylistetty kansainvälisissä arvioissa autenttiseksi ja vangitsevaksi. Kotimaan ensi-illan alla kriitikoiden arviot ovat olleet samoilla linjoilla. Elokuvaa on kiitetty näkemykselliseksi, eheäksi, valloittavaksi, vilpittömäksi ja sydämelliseksi. Se on myyty maailmalla jo yi 50 maahan, muun muassa Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Iso-Britanniaan, Irlantiin, Japaniin ja Saksaan.

Aamu Milonoffin, Eleonoora Kauhasen ja Linnea Leinon tähdittämä Tytöt tytöt tytöt on parhaillaan nähtävissä kotimaan valkokankailla.

Tytöt tytöt tytöt -elokuva sai Suomen ensi-iltansa 14.4.2022. Elokuvan on tuottanut Citizen Jane Productions tuottajinaan Leila Lyytikäinen ja Elina Pohjola. Elokuvan levittää Suomessa Nordisk Film. 

Lähde: Nordisk Film
Kuva: Ilkka Saastamoinen

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa