Uuden kotiteatterin rakentaminen

Luettavaa Sekalaista

Välillä tuntuu siltä, että vaikka nykyaikaisten digitaalisten televisioiden ohjelmistot ovat kehittyneet ja siinä samalla televisiot ovat saaneet mukaansa jo ihan kohtuullisen äänentoiston, haluaa sitä kuitenkin enemmän. Oma ensimmäinen ”kotiteatteri” tarkoitti parempaa äänentoistoa lisäkaiuttimille, jotka nykyäänkin ovat hankittavissa ja liitettävissä helposti uusiin televisioihin, mutta entä jos haluaa vähän enemmän viihdettä kotiinsa? Entä jos haluaisi laittaa kotiin kunnon kotiteatterin, olisiko pieni pikavippi siinä välissä paha ajatus? Ei todellakaan, jos sen avulla se kokonaisuus saisi viimeisen silauksen.

Millaisen kotiteatterin sinä rakentaiset kotiisi?

Jokaisella meillä on omat tavoitteemme elokuvien ja sarjojen katselupaikan suhteen. Useimmille riittää se oman kodin sohva ja se iso televisio, mutta jos haluaa ottaa siitä seuraavan askeleen, pitää todennäköisesti uhrata joko se autotalli, tai kellari tai joku muu ”ylimääräinen” huone nimenomaan elokuvia ja sarjoja varten. Nykyään kuitenkin se kangas seinälle ei maksa paljon mitään, ja elokuvaprojektoreita saa edullisesti pienessä tilassa. Esimerkiksi Xgimin projektorit mahdollistavat elokuvat jopa matkassa, vaikka sitten matkailuauton seinälle leirintäalueella.

Mekin olemme kertoneet täällä sivustolla aiemmin noista Xgimin projektoreista ja niiden 4k-ominaisuuksista, jonka avulla oma kotiteatteri voidaan todellakin nostaa sellaiselle tasolle, että viihteestä nauttiminen ei ole enää ainakaan kuvasta kiinni. Projektorin ohelle vain katseluhuoneeseen kunnon kaiuttimet ja katselukokemus saa aivan uudet ulottuvuudet.

Tila ja raha eivät riitä

Kyllä nykyaikaiset televisiot ovat kuitenkin hyvä lähtökohta elokuvien ja tv-sarjojen katselulle, ja pienellä panostuksella jo hyvällä televisiolla ja vaikka siihen liitetyllä soundbarilla saadaan kotioloissa hyvät elokuvaillat – ei aina tarvitse lähteä suunnittelemaan yliövereitä ratkaisuja, kun pienillä muutoksilla ja parannuksilla saadaan paljon aikaiseksi – jo se soundbar voi tuoda sen extra-lisän, mikä puuttui.

Tosiasia on myös se, ettei meillä läheskään kaikilla ole sellaisia tiloja, jotka mahdollistaisivat kokonaisen kotiteatterin pystyttämisen, joten siinä tilanteessa halutessaan parempaa viihdettä, voi miettiä nimenomaan kenties television päivittämistä uudempaan, tai tuon äänentoiston parantamista, joskus myös pimennysverhot tuovat lisää tunnelmaa elokuvan katsomisen yhteyteen blokatessaan ulkoa tulevan valon häiritsemästä.

Raha ei ole este

Jos sitten on niin hyvä tilanne, että tila tai raha ei ole este, niin melkoinen valikoima vaihtoehtoja aukeaa niin tekniikan kuin sisustukseen suhteen- ja kenties siinä vaiheessa olisi jopa järkevää miettiä sisustussuunnittelijan ja äänisuunnittelijan käyttämistä? Moni ajatus saattaa omassa päässä tuntua hyvältä, mutta pidemmällä aikajänteellä se ei vain toimisi – joten eikä olisi parempi silloinkin saada kaikki yhdellä kertaa valmiiksi ja sellaiseksi, että elokuvaa katsellessa voisi ulkomaailman unohtaa hetkeksi ja vain katsella ja viihtyä. Ja jos se rahoitus jää vähän vajaaksi, mutta kuukausitulot on kunnossa, voi sen puuttuvan pienen rahoituksen hoitaa pienellä lainalla, kunhan maksaa sen suunnitelman mukaisesti myös pois.

Viihdettä koko perheelle

Kotiteatteri on koko perheen viihdelaitos, sillä tälläkin sivustolla läpikäydyt suoratoistokanavat tarjoavat katseltavaa koko perheelle. Valitettavasti me emme ehdi arvostella lasten elokuvia niin kuin aikaisempia vuosina olemme toisaalla tehneet, mutta siihen on yllättävän looginen syy: vuosia sitten niitä lasten elokuvia tuli katsottua omien lasten kanssa, ja sitä kautta syntyi myös arvosteluja lapsille suunnatuista elokuvista, mutta heti kun saamme porukkaamme lapsiperheellisen sisällöntuottajan, voimme odottaa jälleen arvosteluja myös lasten elokuvista.

Tervetuloa vieraaksemme.


Muuta luettavaa muualta:

Mikä ihmeen 5G-verkko?

5G-verkko tarkoittaa viidennen sukupolven datayhteyttä mobiilitekniikassa. 5G-tekniikassa voidaan käyttää noin kymmenkertaista tiedonsiirtonopeutta 4G:hen verrattuna, joten se sopii edeltäjäänsä paremmin myös kodin ainoaksi internetyhteydeksi.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa