Viaplaylta arvostelussa La Unidad kausi 2

Ajankohtaista Arvostelu Elisa Viihde Viaplay Viaplay

La Unidad jatkuu toisella Viaplay kaudellaan siitä, mihin ensimmäinen kausi jäi, eli espanjalaisten poliisien taistelusta terromismia vastaan. Kuten sarjassa niin moneen kertaa puhutaan, tavallinen espanjalainen kulkee päivästä toiseen ilman pelkoa, mutta terrorismin vastainen poliisiosasto joutuu joka päivä kohtaamaan uhan – tällä kertaa se uhka kohdistuu heihin, ja heidän omiin sukulaisiinsa.

Taistelu terrorismia vastaan ei ole helppoa, varsinkaan jos taistelun tiimellyksessä sattuu käymään vahinko ja poliisi ampuu heitä auttaneen siviilin. Kun vielä siviili sattuu olemaan vaikutusvaltaisen henkilön vanhin poika, voivat seuraukset olla mittaamattomat.

La Unidad sarjan toinen kausi alkaa näistä lähtökohdista ja hieman jopa vahingossa poliisit löytävät viitteitä isommasta suunnitelmasta nimenomaan terrorismin vastaista poliisiosastoa kohtaan, juuri kun sen toinen pomo saa kuulla voittaneensa sairautensa. Yli vuoden kestäneiden perusteellisten etsintöjen jälkeen Carla Torresin johtama poliisin tutkintayksikkö onnistui pidättämään Ismail Hamidin, joka oli ratkaiseva henkilö jihadistijohtajan etsinnöissä.

Espanja, Ranska, Italia ja Kreikka ovat kaikki maita, jotka ovat lähellä Afrikasta tuleville laittomille siirtolaisille sekä Eurooppaan tuleville huumeille, sekä myös terroristeille. Varsinkin Espanjasta ja Ranskasta ja näiden maiden satamista on tullut tärkeitä tuontiportteja Eurooppaan. Tähän kaikkeen liittyy myös sarja La Unidad.

Sarjan on tuottanut Dani de la Torre sekä Alberto Marini. Sitä tähdittävät mm. Nathalie Poza, Micher Noher sekä Marian Alvarez.

Carla Torres (Poza) on espanjalaisen poliisin terrorismin vastaisen yksikön toinen pomo. Hän on päivittäisessä työssään kiinni terroristien jahdissa, mutta samalla joutuu kamppailemaan oman elämän sairauksien ja tyttätensä yksinhuoltajuuden kanssa. Carla otti ensimmäisellä kaudella eron miehestään, osittain luullesssaan kuolevansa sairauteen, joka kuitenkin toisen kauden alussa on voitettu, kiitos hoitojen.

Marcos (Noher) on terrorismin vastaisen yksikön poliisi ja Carlan entinen mies. Marcos on aktiivisesti kentällä terrorismin vastaisessa työssään.

Sarja piirtää kuvan synkästä maailmasta, missä uskonto sanelee paljon ihmisten käyttäytymistä, missä huumeet, aseet ja isot rahasummat liikkuvat taustalla ja ihmisen elämän arvo on nolla. Toisen kauden alussa Espanjan poliisi saa apua myös amerikkalaiselta lentotukialukselta hävittäjän muodossa, kun kohteena on samainen terroristi, jota jahdattiin jo ensimmäisellä kaudella. Hamidilla oli ratkaiseva rooli jihadistijohtajan löytämisessä, mutta valitettavasti itse Hamidin ansaan saaminen johti tapahtumiin, joista tämä toinen kausi tulee koostumaan. Toinen kausi koostuu kuudesta jaksosta, ja La Unidad sarjalle on luvassa jo jatkoakin….

Suosittelemme sarjaa, ja mikäli et ole katsonut ensimmäistä kautta, aloita siitä.


Muuta luettavaa muualta:

Elämä on jatkuvaa opiskelua

Oletko miettinyt, mitä lähihistoriassamme oikeastaan on tapahtunut? Esimerkiksi Suomen sotahistoria tuon toisen maailman sodan aikoihin? Historian opiskelu tuo myös ajatuksia esimerkiksi oman talouden hoitoon ja hallintaan, sekä siihen minne ne omat rahat laittaisi, kuten kenties osakkeisiin vai peräti bitcoineihin tai muihin kryptovaluuttoihin. Elämän mittaiseen oppimiseen liittyvät myös riskit ja niiden ottaminen, kenties sinunkin kannattaa jossain vaiheessa tehdä omalle taloudellesi riskitesti, tai ainakin käydä tutussa paikallisessa pankissa tekemässä sellainen, ei siitä haittaakaan olisi.

Huulipuna vai kuulokkeet – Tutustu Huawei FreeBuds Lipstick -kuulokkeisiin

Huawei on tuonut myyntiin uudet FreeBuds Lipstick -kuulokkeet. Ensiluokkainen muotoilu yhdistyy huipputeknologiaan uniikeissa nappikuulokkeissa, jotka tarjoavat kuluttajalle äänen kauneutta niin erinomaisen kuuntelukokemuksen kuin muotoilunkin osalta.

Älykodit löytyy jo useasta ihmisen kodista

Älykoti tarjoaa ihmisille kotiin uusinta uutta tekniikkaa, jotka helpottavat arkeamme, auttavat säästämään energiaa ja lisäämään kodin turvallisuutta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa