Witcher/Noiturin kausi 2 – arvostelu

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Netflix

Netflixin Witcher kausi 1 oli hyvää viihdettä noidista, miekoista, hirviöistä, kuninkaista ja kuningattatista sekä magiasta pitäville suoratoiston ystäville. Olemmekin kirjoitelleet Noiturista eli Witcheristä jo useampia arvostelua, joista yksi on mm. tämä Viihdecornerin arvostelu siitä noin vuosi sitten, jolloin jäimme innokkaina odottelemaan sarjan toista kautta. Toinen kausi antoikin odottaa itseään kauan, kiitos koronan, mutta viimein joulukuussa 2021 saimma käsiimme taas kahdeksan uutta jaksoa, jotka olivatkin katsottu nopeasti läpi.

Millainen oli Noiturin toinen kausi?

Isoja taisteluita, entistä isompia taikoja ja tapahtumia, joista olisi varmaan saanut useammankin jakson, mutta kaiken kaikkiaan toinen kausi oli jopa pienoinen pettymys. Toisaalta tarina eteni hyvin, mutta toi tullessaan myös todella paljon uusia asioita vain kahdeksan jaksonsa aikana, joten kolmannelta kaudelta odotetaan vähintäänkin yhtä pontevaa ja eteenpäin vievää kerrontaa.

Miten etenee Geraltin ja Yenneferin rakkaustarina, ja kuinka kauan menee, ennenkuin prinsessa Ciri saa voimansa sille tasolle, jolla kenties ne suippokorvien odottamat ajat, joilloin ei enää sodita ovat edessä. Toinen kausi toi mukanaan myös paljon uutta tästä maailmasta, missä noiturit ovat tappamassa hirviöitä, ja pohjoinen sotii etelää vastaan ja muut kansat yrittävät parhaansa mukaan pysyä matkassa mukana hengissä. Toinen kausi tuo myös selvityksen Noiturimme alulle, sekä sille, miten noiturit ovat syntyneett ja miksi heitä on niin vähän.

Tämä toinen kausi toi esille ensimmäistä kautta enemmän ihmisten, noitureiden, maagien, haltioiden ja kääpiöiden suhteista. Jos annoimme ensimmäiselle kaudelle arvostelussamme 8/10, ei tämä toinen kausi ollut sitä huonompi vaan jatkoi pitkälti samoja ratoja edelleen. Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan seuraavaa kautta, jota toivottavasti ei tarvitse odottaa yhtä kauan kuin kakkosta piti.

Suosittelemme sarjaa kaikille magiasta ja miekoista pitäville.

Päärooleissa

Henry Cavill … Geralt Rivialainen
Anya Cholatra … Yennefer Vengerbergiläinen
Freya Allan … prinsessa Ciri

Vastaa