YLE Areenalta arvostelussa Roy Gracen toinen kausi

Ajankohtaista Arvostelu YLE Areena

Sinä missä alkuvuosi toi katseltavaksi Roy Gracen (John Simm) ensimmäisen kauden neljä jaksoa, saatiin ny kesälle katseltavaksi toinen kausi, ja sen kuusi jaksoa. Nämä uudet kuusi jaksoa toivat rikostutkija Roy Gracen ryhmineen tutkimaan kolmea rikostarinaa, joista jokainen koostuu kahdesta jaksosta. Se mihin totuttiin Gracen ensimmäisellä kaudella, jatkuu myös kakkoskaudella, ja pienenä spoilerina voidaan kertoa, että aivan toisen kauden loppu antaa lupauksen myös kolmannesta kaudesta.

Samalla kun rikosten ratkaisut jatkuvat toisellakin kaudella, nähdään myös Royn rakastuminen uuteen kuolemansyyntutkijaan, mutta tässäkin rakkaudessa on mutkansa, joita vain Roy Grace voit tuottaa. Vastaavasti Royn aisapari etsivä Glenn Branson (Richie Campbell) palaa töihin ampumisen jälkeen ja osoittaa pelkäämättömyyttä, mikä saa hänen läheisensä epäilemään pahinta.

Kauden aikana Roy tapaa myös vanhan tutun, ei niinkään ystävän, Lontoon poliisista kun Cassian Pewe (James D’Arcy) tulee auttamaan selvittämättömien tapausten pinoa. Kauden kolme tarinaa vievät meidät Sussexin alueen maisemiin niin maaseudulle, merelle kuin kaupunkiin. Sarjassa otetaan pieni asenne maahanmuuttoa kohtaan, ja tutkitaan rahan vaikutusta ihmisiin ja näiden tekemisiin. Samalla nähdään Royn kamppailua itseään ja rakastamista vastaan. Sarjan toisen kauden aikana nähdään jaksoissa myös entistä enemmän viitteitä Royn menneisyyteen, sekä kadonneeseen vaimoon- jota hän ei vieläkään ole virallisesti ilmoittanut/hakenut kuolleeksi.

Viimeinen jakso tuo esille myös isompia muutoksia, joita Brightonin poliisiin on tulossa liittyen poliisipäällikkö Alison Vosperin (Rakie Ayola) tuleviin kuvioihin.

Roy Grace on brittiläistä peruspoliisisarjaviihdettä, joka on toteutettu hyvin, ilman liikaa väkivaltaa. Se on yksi monista genrensä sarjoista, ja toimii hyvin omalla tavallaan. Jos et etsi ammuskelua ja autoralleja tai nyrkkitappeluita, vaan rauhallisempaa lähestymistä rikoksiin, ja samalla päähenkilön hahmon kehittymistä, niin Roy Grace on hyvää ajanvietettä – suosittelemme.

Kolmas kausi tulossa 2023

Jo nyt tiedetän tulevan kolmannen kauden jaksot: Dead Like You, Dad Man’s Grip sekä Not Dead Yet. Siinä missä ensimmäinen kausi sai Englannissa 5-7 miljoonaa katselijaa, toivat toisen kauden jaksot tasaisesti reilut 5 miljoonaa katselijaa, mikä tarkoittaa, että Roy Grace on löytänyt itselleen katselijakunnan, joka jaksaa seurata Brightonin poliisin tekemisiä tehtävästä toiseen.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 4 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa