The Devils Bath The Devils Bath

Oscarit 2025: Itävalta ja Irlanti nimeävät kansainväliset elokuvaehdokkaansa

Ajankohtaista Elokuvat

Itävalta on valinnut feministisen kauhuelokuvan The Devil’s Bath kilpailemaan ensi vuoden Oscar-palkinnosta, kun taas Irlanti on päättänyt valita irlantilaisen rap-komedian Kneecap.

Kansainvälinen Oscar-kilpailu on alkanut. Irlanti ja Itävalta ovat asettaneet kansalliset ehdokkaansa vuoden 2025 Oscar-gaalan parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriaan. Ja nämä kaksi elokuvaa eivät voisi olla erilaisempia.

Itävalta on valinnut Oscar-ehdokkaakseen The Devil’s Bath -elokuvan, jonka ovat ohjanneet Veronika Franz ja Severin Fiala. Elokuva on historiallisesti inspiroitunut feministinen kauhuelokuva. Irlanti on puolestaan valinnut humoristisemman lähestymistavan valitsemalla Rich Peppiattin ohjaaman dokumenttikomediaelokuvan Kneecap, joka kertoo Belfastin rap-yhtyeestä.

Franz ja Fiala, jotka tunnetaan vuoden 2014 kauhuklassikosta Goodnight Mommy ja vuoden 2019 elokuvasta The Lodge, käsittelevät The Devil’s Bath -elokuvassa synkkää osaa historiasta. Elokuva sijoittuu 1700-luvun maaseutu-Itävaltaan, ja se ammentaa inspiraatiota todellisista tapauksista, joissa masentuneet ihmiset, erityisesti naiset, jotka pelkäsivät itsemurhan tuomaa ikuista kadotusta, valitsivat sen sijaan murhan. He tappoivat usein lapsia, koska tämä rikos antoi heille mahdollisuuden katua ja etsiä synninpäästöä ennen teloitustaan.

Elokuva sai ensi-iltansa Berliinissä, missä se voitti Hopeisen karhun elokuvan kuvaajalle Martin Gschlachtille.

The Hollywood Reporter kuvaili elokuvaa ”kiinnostavaksi psykologiseksi tutkimukseksi, jonka ohjaajat toteuttivat vaikuttavalla varmuudella.”

Shudder hankki The Devil’s Bath -elokuvan Pohjois-Amerikan levitysoikeudet ennen sen esitystä Berliinissä.

Kneecap kertoo kevyesti fiktiivisen tarinan yhtyeen alkuajoista, joka koostuu kahdesta työläisluokan huumediileristä (Móglaí Bap ja Mo Chara) ja koulunopettajasta (DJ Provaí). Yhtye räppää pääasiassa irlanniksi ja yhdistää irlantilaisen tasavaltalaispolitiikan riehakkaaseen huumoriin ja suureen määrään huumeita. Irlantilainen Oscar-ehdokas Michael Fassbender näyttelee elokuvassa, joka sai ensi-iltansa Sundancessa.

Sony Pictures Classics hankki nopeasti elokuvan kotimaan levitykseen.

The Hollywood Reporter kuvaili elokuvaa ”hauskaksi teokseksi… Ajattele: The Jazz Singer (1927), mutta paljon enemmän ketamiinia; 8 Mile, mutta sijoitettuna aikaan, jolloin verinen sisällissota oli juuri päättynyt; tai A Hard Day’s Night, jossa jokainen toinen sana alkaa c-kirjaimella.”

Vuoden 2025 Oscar-ehdokkuuksien määräaika päättyy 14. marraskuuta 2024. Parhaan kansainvälisen elokuvan ehdokkaiden lyhytlista julkistetaan 17. joulukuuta. Ehdokkaat ilmoitetaan 17. tammikuuta 2025, ja vuoden 2025 Oscar-gaala järjestetään sunnuntaina 2. maaliskuuta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa