the penguin the penguin

Batman ja pingviini: Penguinin nousu valtaan

Sekalaista

Robert Pattinsonin tähdittämässä The Batman -elokuvassa esiteltiin synkkä ja noir-tyylinen versio Yön ritarista, joka toimi etsivänä ja vihjeiden metsästäjänä. Seuraavaksi Matt Reevesin Bat-universumissa nähdään The Penguin -sarja, joka syventyy Colin Farrellin esittämään hahmoon, Oswald Cobblepottiin. The Penguin sarjassa nähdään, kuinka tämä sympaattisen karkealuonteinen pikkurikollinen pyrkii nousemaan Gotham Cityn alamaailman huipulle, kun Carmine Falconen kuoleman jälkeen kaupungin alamaailmassa vallitsee valtatyhjiö.

Sarjan showrunner ja vastaava tuottaja Lauren LeFranc on paljastanut, että The Penguin saa inspiraationsa yhdestä elokuvahistorian ikonisimmista gangsteritarinoista, nimittäin Scarfacesta. LeFrancin mukaan sarja käsittelee hahmon psykologista kehitystä ja pyrkimystä valtaan. The Batman -elokuvassa Cobblepott oli vielä Carmine Falconen alainen, mutta nyt hän tavoittelee omaa paikkaansa kaupungin alamaailman huipulla. Tämän hahmon monitahoisuus ja pyrkimys parempaan asemaan ovat keskiössä sarjassa.

Uusi näkökulma tunnettuun hahmoon

The Penguin -sarjassa syvennytään Oz Cobblepotin hahmoon tavalla, jota ei ole aiemmin nähty. LeFranc korostaa, että sarjan tarkoituksena on tarjota uusi näkökulma tähän ikoniseen hahmoon, joka on aiemmissa versioissa usein esitetty räjähteleviä lelu-pingviinejä käyttävänä rikollisena. Sarjassa nähdään inhimillisempi ja monimutkaisempi versio Ozista, joka kamppailee asemastaan ja halustaan tulla nähdyksi merkittävänä henkilönä.

LeFrancin mukaan yksi keskeisistä elementeistä on Oz Cobbottin suhde äitiinsä, mikä tuo syvyyttä hänen hahmoonsa. Tämä eroaa merkittävästi hahmon sarjakuvaversiosta, jossa hän tulee varakkaasta ja tunnetusta perheestä. The Penguin -sarjassa Oz esitetään kuitenkin henkilönä, joka tulee vaatimattomista oloista ja jolla on valtava halu saavuttaa parempi asema yhteiskunnassa. Hänen matkansa alkaa rahan hankkimisesta, sitten vallan saavuttamisesta – ja lopulta hän päätyy vastakkain Yön ritarin kanssa.

Sarjan teemojen syvällisyys

The Penguin ei ole vain tarina rikollisuuden maailmasta, vaan se on myös syvällinen luonnekuvaus ihmisestä, joka yrittää vakiinnuttaa paikkansa Gotham Cityn vaarallisessa alamaailmassa. LeFrancin mukaan gangsterit ovat historiallisesti olleet suurempia kuin elämä, mutta samalla he ovat olleet vain ihmisiä, joilla on omat monimutkaiset motiivinsa ja tavoitteensa. Tämä tekee Oz Cobblepotista hahmon, joka on samaan aikaan sekä samaistuttava että pelottava.

Sarja tarjoaa mahdollisuuden tutustua syvällisemmin hahmoon, jonka juuret ovat Gotham Cityn rikollisessa alamaailmassa. Oz ei ole vain rikollinen, vaan hän on myös hahmo, joka kamppailee omien sisäisten demoniensa kanssa ja pyrkii saavuttamaan arvostusta ja valtaa yhteiskunnassa, joka on häntä vastaan. Tämä tekee The Penguin -sarjasta kiinnostavan ja monikerroksisen tarinan.

Odotukset korkealla

The Penguin -sarjaa odotetaan innolla, sillä se tarjoaa uuden näkökulman Gotham Cityn rikolliseen maailmaan ja syventää Oswald Cobblepottin hahmoa. Sarjan showrunner Lauren LeFrancin mukaan tarina on yhtä aikaa jännittävä ja syvällinen, ja se tuo esille hahmon inhimilliset piirteet tavalla, jota ei ole aiemmin nähty. Sarjan odotetaan tarjoavan sekä toimintaa että syvällistä hahmonkehitystä, mikä tekee siitä yhden vuoden odotetuimmista sarjoista.

Sarjan keskeiset teemat, kuten valta, ahneus ja kunnianhimo, ovat ajankohtaisia ja kiinnostavia, ja ne tarjoavat katsojille paljon pohdittavaa. The Penguin lupaa olla paitsi jännittävä rikostarina, myös syvällinen tutkimusmatka ihmismielen pimeisiin sopukoihin.

Yhteenveto ja lista tärkeimmistä asioista

The Penguin -sarjassa:

  • Tutkitaan Oswald Cobblepottin nousua valtaan Gotham Cityn alamaailmassa.
  • Sarja ottaa inspiraatiota Scarface-elokuvasta ja sen teemasta.
  • Oswald Cobblepottin hahmo esitetään inhimillisenä ja monimutkaisena.
  • Sarja tarjoaa uuden näkökulman tunnettuun hahmoon ja hänen suhteeseensa äitiinsä.
  • The Penguin on psykologinen hahmotutkielma, joka keskittyy rikollisen mielenkiintoiseen kehityskaareen.
  • Sarjassa nähdään Oswaldin kamppailu asemastaan ja halustaan saavuttaa merkittävä rooli Gotham Cityssä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa